Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση λαός στην εξουσία ?


Οι τεκτονικές αλλαγές που σημειώθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια στο κοινωνικό πεδίο, η καταστροφή του κοινωνικού ιστού και η ερήμωση και κατεδάφιση των μεσαίων στρωμάτων οδήγησαν πολλούς από εμάς τους ενεργούς πολίτες να συνειδητοποιήσουμε ότι τα τεχνητά τείχη που είχε ορθώσει η άρχουσα τάξη της χώρας ανάμεσα στο δημοκρατικό κόσμο της μεσαίας τάξης και στους υπόλοιπους εργαζόμενους δεν μπορούν πλέον να συσκοτίσουν το τεράστιο έγκλημα της φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας που συντελέστηκε μπροστά στα μάτια μας και που πλέον το βιώνουμε όλοι και όλες με τραγικό και αδυσώπητο τρόπο και γι’αυτό το λόγο στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να κυβερνήσει ο Σύριζα.

Αγωνιστήκαμε για μια Αριστερά που θα υπερασπίζεται με σθένος τις ανάγκες όλων των εργαζομένων αλλά και της χειμαζόμενης και πληβειοποιημένης μεσαίας τάξης που στενάζει κάτω από το βάρος της ληστρικής υπερφορολόγησης και της απειλής για δήμευση ακόμη και της πρώτης κατοικίας. 

Για την ανάγκη να επανακτήσουμε όχι μόνο τη χαμένη ευημερία που δικαιούμαστε (αφού ξέρουμε καλά ότι ΔΕΝ “τα φάγαμε όλοι μαζί”) αλλά και τον ελεύθερο χρόνο που μας κλέβουν λόγω της συνεχούς αναζήτησης εργασίας, των διπλοβαρδιών, των υπερωριών, των ελαστικών ωραρίων, της κατάργησης του 8ωρου, του πενθήμερου και των ρεπό, καθώς η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας αναγκάζεται πια να δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς κάτεργου μέχρι το βράδυ για μισθούς αναξιοπρεπείς. 


Περιμένουμε από την κυβέρνηση πως θα υπερασπιστεί με συνέπεια τα δημόσια αγαθά (την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις συγκοινωνίες, τους κοινωφελείς οργανισμούς) ενάντια στον βωμό του κέρδους του κεφαλαίου.


Επίσης ζητάμε να κινητοποιήσει τον κόσμο, ώστε να είναι όλες οι παραλίες προσβάσιμες στο λαό, για να γίνει στο Ελληνικό χώρος πρασίνου, για να αναβαθμιστούν τα Προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για την διάσωση του Ασωπού και τόσα άλλα.


Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναδείξει , ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφάρμοσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μειώνει την ιδιότητα του πολίτη και ενδυναμώνει την έννοια του καταναλωτή αγαθών, τα οποία πριν ήταν δημόσια, και που όποιος έχει χρήματα θα μπορεί να αγοράσει τη μόρφωσή του, την υγεία του, την ψυχαγωγία του.


Mία αριστερή κυβέρνηση επίσης επιβάλλεται να αναδεικνύει τις αιτίες εξέγερσης της νεολαίας, εκφράζοντας τον θυμό και την αγανάκτησή της σε όλα όσα την καταπιέζουν: στους ασφυκτικούς ρυθμούς σπουδών που της επιβάλλουν, στο κυνήγι των βαθμών, στο συνεχές τρέξιμο για ένα αβέβαιο επαγγελματικά μέλλον.


Στηρίζουμε μία αριστερή κυβέρνηση επειδή επιδιώκουμε μέσω αυτής να δώσουμε φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή: στους μισθωτούς, στους άνεργους, στους μεσαίους, στους πολύτεκνους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, στις γυναίκες, στους νέους, στους ηλικιωμένους, στους μετανάστες, στους χρήστες ουσιών, στους κρατούμενους, σε αυτούς που αγωνίζονται για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Δηλαδή, στους «από κάτω». 


Τέλος, στηρίζουμε την κυβέρνηση επειδή η ύπαρξη μιας ισχυρής Αριστεράς αποτελεί γραμμή άμυνας ενάντια στον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, η οποία επιχειρείται μέσω της επικυριαρχίας του χρήματος, του ρουσφετιού, καθώς επίσης με την απαξίωση της συλλογικής συνείδησης και την ανοχή σε κάθε είδους αυθαιρεσία, με τον ευτελισμό της ποιότητας ζωής και με την τηλεοπτική υποκουλτούρα.


Δεν στηρίζουμε όμως επιλογές της κυβέρνησης με τη «χρήση παλιών μεταχειρισμένων μεθόδων» (συμφωνίες ψηφοθηρικές κλπ..) με διορισμούς σε θέσεις από το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από αυτήν να αναιρέσει όλους αυτούς τους διορισμούς, καθώς με «φθαρμένα ανταλλακτικά» δεν λειτουργεί μία καινούργια μηχανή απλά «μαρσάρει λίγο» μέχρι να σβήσει….


Λιάνα Κωνσταντίνου


Μέλος του Σύριζα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου