Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Γ. Πανούσης: Ξένο σώμα για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη κριτική στις φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ περί ρήξης και δραχμής άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, συνεχίζοντας να προκαλεί τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που εδώ και καιρό ζητούν την αποχώρηση του από την κυβέρνηση.
Ο κ. Πανούσης το πρωί της Κυριακής εμφανίστηκε ως οπαδός της γραμμής του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι μια επώδυνη συμφωνία θα τη στηρίξει ο κόσμος, αλλά τη ρήξη δεν θα τη στηρίξει κανένας.
Όπως τονίζουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Πανούσης δεν σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις και λειτουργίες του κόμματος, ενώ λειτουργεί ως Υπουργός μιας άλλης κυβέρνησης, με συντηρητική κατεύθυνση στο πολύ κρίσιμο πόστο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ενδεικτική είναι η στάση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσφατα με δημόσια ανακοίνωση της ζητά την αποπομπή του Γ. Πανούση από την κυβέρνηση.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ερωτηθείς για την κόντρα με την πρόεδρο της Βουλής σχετικά με το ρόλο της αστυνομίας, ο κ. Πανούσης είπε πως «όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω; Κοιτάξτε τι έγινε. Η πρώτη φάση ήταν ότι δεν θα μπαίνει κανένας, η δεύτερη θα μπαίνει με κοστούμια, η τρίτη θα έχει και χρώμα κοστουμιού. Να δούμε ποια θα είναι η τέταρτη».


Ο ίδιος τόνισε ότι «οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα», ενώ κληθείς να απαντήσει αν η συμπεριφορά της προέδρου της Βουλής αγγίζει τις οριζόντιες εξουσίες του πρωθυπουργού σημείωσε ότι «ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Εγώ δεν μπορώ να πάω στον υπουργό Υγείας και να του πω διάφορα πράγματα. Δεν μπορώ να παρεμβαίνω θεσμικά στους άλλους. Άρα λοιπόν πιθανόν να έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Με την αστυνομία προέκυψε πρόβλημα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς».


Επικριτικός εμφανίστηκε και κατά όσων αναφέρονται στα περί ρήξης και δραχμής, σημειώνοντας ότι «να το δούμε αυτό το σενάριο, να μας το πούνε ότι τα λεφτά θα έρθουν από το Ντουμπάι, να η υπογραφή, τα λεφτά θα έρθουν από μια 'x' χώρα, όχι θα βρούμε...αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα».


Υποστήριξε, τέλος, ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, «αδύναμοι όντες 300.000 μετανάστες να μας στείλουν από τα σύνορα η Τουρκία, θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα καταστραφεί η δραχμή ή το ευρώ».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου