Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Ωμή παρέμβαση Ντάισελμπλουμ - Ζητά αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα

“ Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας ”

Την αλλαγή της κυβέρνησης ευχήθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αγνοώντας ακόμη μία φορά προκλητικά τη δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Κατά την εισηγητική του τοποθέτηση, δήλωσε ότι «είμαστε όλοι έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, και μετά την εκπνοή του προγράμματος για την Ελλάδα, αν αυτό απαιτηθεί».
Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχίστηκε χωρίς την ελληνική συμμετοχή, μετά την απόρριψη του αιτήματος για επέκταση του προγράμματος. Επίσης, το ανακοινωθέν που εξεδόθη δεν υπογράφηκε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ παρουσίασε μία διαφορετική εκδοχή. Ερωτώμενος για το θέμα, υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έφυγε από τη συνεδρίαση πριν το τέλος της, με δική του απόφαση.
Σχετικά με το δημοψήφισμα, δήλωσε ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε δημοψήφισμα νωρίτερα με θετικό ερώτημα, τότε ίσως ήταν ευκολότερη» η κατάσταση. «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να πάρει μία σοφή απόφαση πάνω σε αυτό, ελπίζω ότι θα οδηγήσει σε μία διαφορετική πολιτική κατάσταση» πρόσθεσε, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα. Έτσι, αποδεικνύεται ότι αυτός ήταν ο στόχος των δανειστών εξ αρχής: να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου