Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά εξέλεξε πριν λίγη ώρα τον δεύτερο

πρόεδρο της μικρής ιστορίας της. Αντικαταστάτης του ιδρυτή της Φώτη Κουβέλη δεν θα είναι η Μαρία Γιαννακάκη, η οποία ηττήθηκε, αλλά ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε από το συνέδριο του κόμματος που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο. Ο νέος πρόεδρος τόνισε μετά από την εκλογή του ότι στόχος του είναι η επανεκκίνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς και ο διακριτός ρόλος της. Στάθηκε επίσης στο ενδεχόμενο για συνεργασίες, χωρίς, όπως είπε, να πρέπει η ΔΗΜΑΡ να θεωρείται δεδομένη για κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό.

Διαβάστε όλη τη δήλωση Θεοχαρόπουλου:

«Ευχαριστώ τους Συνέδρους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με την εκλογή στη θέση του Προέδρου. Είναι εντολή ανανέωσης και επανεκκίνησης. Εντολή για μία προοδευτική πολιτική στραμμένη προς το μέλλον και όχι για την συντήρηση των κατεστημένων δομών του παρελθόντος. Με ανανέωση ιδεών και πολιτικών πρακτικών. Συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου για την συμμετοχή τους στην διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φώτη Κουβέλη για όσα προσέφερε στη ΔΗΜΑΡ από τη θέση του Προέδρου. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θα κάνω ότι μπορώ για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε μπροστά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί συλλογικά, με ενότητα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επιδίωξη μου είναι να υπηρετήσω τη συλλογικότητα και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας. Με σύνθεση και αποφασιστικότητα. Είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε ξανά διακριτό πολιτικό πλαίσιο με σαφή οριοθέτηση του χώρου στα πλαίσια των αρχών της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς. 

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι δεδομένη για κανέναν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε ή δεν συνεργαζόμαστε με κανέναν ή δεν συμμετέχουμε σε ευρύτερες συνεργασίες. Το αντίθετο, η διακριτή μας πολιτική παρουσία διευκολύνει τις συνεργασίες. Απαιτείται όμως ρήξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού με τον νεοφιλελευθερισμό και ρήξη της κυβέρνησης με τον αριστερισμό και εθνικολαϊκισμό. Στόχος μας παραμένει η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Μία μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Μακριά από λαϊκισμούς. Χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Για να μπει ένα τέλος στις συντηρητικές πολιτικές και στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων. Για να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή και να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, από σήμερα γυρίζουμε σελίδα αλλάζοντας τα όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου