Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΣΕ GUARDIAN: Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ


«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι η μοναδική διέξοδος», γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Όπως αναφέρει το πακέτο μέτρων ύψους 8 δις ευρώ για τη διετία 2015 – 2016 θα επιτείνει τον αποπληθωρισμό και θα επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση. «Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα, χωρίς καμία πιθανότητα ουσιώδους ελάφρυνσης του χρέους ή κάποιου σημαντικού επενδυτικού προγράμματος», σημειώνει, τονίζοντας πως οι δανειστές επαναλαμβάνουν τα λάθη του 2010.
Η συμπεριφορά των Ευρωπαίων δανειστών δεν προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς θεωρούν ηλιθιωδώς ότι η λιτότητα λειτουργεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα της Ευρωζώνης» αναφέρει και προσθέτει ότι υπάρχει και εναλλακτικός δρόμος, ο οποίος περιλαμβάνει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την εφαρμογή πολιτικών που θα τονώσουν την οικονομία και την κοινωνία.
«Η επιλογή ανήκει εξ ολοκλήρου στον ελληνικό λαό» καταλήγει, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει τη δύναμη να επιβιώσει και αυτό θα κάνει.

πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου