Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Με επιστολή η Κωνσταντοπούλου ζητά από τον Σούλτς να σταματήσει τις παρεμβάσεις στα «εν οίκω» μας

Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς έστειλε η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία του ζητά να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί τον Μάρτιν Σουλτς να απέχει «από δηλώσεις όπως αυτές στις οποίες προέβη στις τελευταίες ημέρες, τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα και οι οποίες υπονοούν ότι η αρνητική ψήφος σε αντικοινωνικά μέτρα συνιστά λόγο τιμωρητικής δράσης εναντίον του ελληνικού λαού».

«Θα σας παρακαλούσα επίσης να απέχετε από δηλώσεις που εμπεριέχουν αυθαίρετες και λανθασμένες ερμηνείες του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αμφισβητώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μία δημοκρατική διαδικασία σε ένα από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Δεν είναι ανεκτό να γινόμαστε μάρτυρες συνεχών προσπαθειών αμφισβήτησης ή ακόμη και άρνησης του δικαιώματος ενός λαού να αποφασίσει μέσω ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος για τα θεμελιώδη δικαιώματά του στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην εργασία, στην κοινωνική πρόνοια, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη σύνταξη και στην προοπτική των νέων και μελλοντικών γενεών» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

http://tvxs.gr/news/ellada/me-epistoli-i-konstantopoyloy-zita-apo-ton-soylts-na-stamatiseis-tis-parembaseis-sta-en-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου