Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Σιν Φέιν: Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο ιρλανδικός λαός είναι αλληλέγγυος με την Ελλάδα

Επιστολή αλληλεγγύης στην ελληνική κυβέρνηση απέστειλε ο πρόεδρος του ιρλανδικού κόμματος Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς, τονίζοντας ότι παρά την εχθρική στάση που η ιρλανδική κυβέρνηση κρατά απέναντι στη χώρα μας, ο ιρλανδικός λαός είναι μαζικά αλληλέγγυος στις προσπάθειές για μια δίκαιη συμφωνία με τις θεσμούς της ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ολόκληρη η επιστολή:

Εκ μέρους του Σιν Φέιν θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στην κυβέρνηση της Ελλάδας και στην προσπάθειά σας να βρείτε μια δίκαιη και λογική λύση στις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες.

Παρά την εχθρική στάση της Ιρλανδικής κυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε διαβεβαιώνω πως ο Ιρλανδικός λαός είναι μαζικά αλληλέγγυος στις προσπάθειές σας να εξασφαλίσετε μια δίκαιη συμφωνία με τις θεσμούς της ΕΕ και το ΔΝΤ.

Έχω ήδη θέσει αυτό θέμα στον Πρωθυπουργό Έντα Κένυ, στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο. Το Σιν Φέιν θα συνεχίσει να πιέζει για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον τον λαό της Ελλάδας.

Πιστεύω πως η Ελληνική κυβέρνηση κρατάει ψηλά τις αξίες της αλληλεγγύης και συνεργασίας που επαγγέλθηκαν οι ιδρυτές του Ευρωπαϊκού κινήματος. Σας τιμωρούν γι' αυτό.

Υπερασπίζεστε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και προσπαθείτε να εκπληρώσετε την εντολή που σας έδωσε ο λαός να "σταματήσουν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας, να ανακουφιστούν οι πιο αδύναμες κατηγορίες του πληθυσμού και να λυθεί το πρόβλημα της δυσβάσταχτης κρίσης του δημόσιου χρέους μέσα από διαπραγματεύσεις, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης".

Δυστυχώς, η Ιρλανδική κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα τις στενές κομματικές και πολιτικές της ανησυχίες. Μια μείωση του χρέους για την Ελλάδα θα εξέθετε την αποτυχία της Ιρλανδικής Κυβέρνησης να έχει διεκδικήσει το ίδιο.

Το Σιν Φέιν υποστηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ελλάδας να προετοιμάσει λογικές προτάσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προστατεύοντας ταυτόχρονα τους συνταξιούχους και τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Με αλληλεγγύη,

Τζέρι Άνταμς
Πρόεδρος του Σιν Φέιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου