Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

"μ' ολο το πάθος που' χα ν' αγαπώ, σήμερα σας μισώ καταραμένοι"

μ' ολο το πάθος που' χα ν' αγαπώ, 
σήμερα σας μισώ καταραμένοι

Οι στίχοι αυτοί δεν είναι δικοί μου. Είναι της μητέρας μου. Δεν γράφτηκαν τώρα. Γράφτηκαν τη μέρα που έγινε η Χούντα. Δεν τους ήξερα μέχρι τώρα. Δεν υπήρχε λόγος φαινομενικά να τους συζητήσουμε με τη μάνα μου μέχρι τώρα.

Σήμερα δυστυχώς υπάρχει λόγος να συζητήσουμε αυτούς τους στίχους. Τότε απευθύνονταν στη χούντα και τους υποκινητές της. Σήμερα οι ίδιοι στίχοι απευθύνονται απευθείας και δίχως καμία αλλαγή στην Τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού. 

Απευθύνονται σε εκείνους που κάθονται στις Βρυξέλλες και τα γραφεία των μεγαλοτραπεζών και αποφασίζουν από κοινού να στραγγαλίσουν ένα λαό για να εκβιάσουν την ψήφο του. Είναι οι ίδιοι που ανεβάζουν το ληστρικό χρέος και μας εξαναγκάζουν να πληρώνουμε το ίδιο και τους τόκους του με φόρο αίματος. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν Έλληνες εντός των οποίων και λίγοι νέοι άνθρωποι που τους στηρίζουν. Τι στηρίζετε; Όσους μας υποτάσσουν;

Απευθύνονται στην Τρόικα εσωτερικού που αφού ξεπουλούσε την πατρίδα της 5 χρόνια τώρα (αλλά και πιο πριν έστω με πιο αργό ρυθμό...) πλέον δρα ως ο Εφιάλτης που φέρνει τον εχθρό και πάλι μέσα. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν Έλληνες εντός των οποίων και λίγοι νέοι άνθρωποι που τους ακολουθούν. Τι στηρίζετε; Τους προδότες;!

Απευθύνονται ιδιαίτερα στους πιο κυνικούς εξ' αυτών μέσα και έξω. Στους Σόιμπλε και Μέρκελ, Γιούνκερ και Σουλτς, στους Σαμαρά, Βενιζέλο, ΓΑΠ, Στουρνάρα, Χαρδούβελη, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδο, Μητσοτάκη, Άδωνη και άλλους. Σε αυτούς που ζουν ξεκοκαλίζοντας τους λαούς και ιδιαίτερα το λαό μας. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν Έλληνες εντός των οποίων και λίγοι νέοι άνθρωποι πους τους στηρίζουν. Τι στηρίζετε ρε; Τους πληρωμένους δολοφόνους;!


Απευθύνονται στους νεόκοπους της Τρόικας εσωτερικού, στους Θεοδωράκηδες (με το σακίδιο...) κάθε μορφής. Σε αυτούς που μπήκαν στην πολιτική ως υποχείρια συμφερόντων και με μόνη αποστολή να ρίξουν ή να ταρακουνήσουν έστω την κυβέρνηση της αριστεράς. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν Έλληνες εντός των οποίων και λίγοι νέοι άνθρωποι που τους ακολουθούν. Τι στηρίζετε ρε; Το τίποτα;!


Απευθύνονται σε όλους αυτούς που είχανε εκατομμύρια και τα στείλανε στις τράπεζες του εξωτερικού αλλά τώρα πάνε με κολονάτα ποτήρια στο σύνταγμα. Σε όλους αυτούς που ρούφηξαν τον πλούτο που παρήγαγε η χώρα μας και τον στείλανε έξω "σε τόπους ασφαλείς".Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν απλοί άνθρωποι Έλληνες που μπορούν να στέκουν πολιτικά δίπλα σε αυτούς. Η ιδεολοψία σας τυφλώνει;!


Απευθύνονται σε όσους κάνουν περιουσίες μέσα από σκοτεινές οδούς εκμεταλλευόμενοι τον πόνο του λαού. Σε όσους 5 χρόνια τώρα μαζεύουν τα χρυσαφικά του λαού για λίγα ευρώ. Σε αυτούς που το κάνουν αυτή την εβδομάδα υποσχόμενοι μετρητά. Στους τοκογλύφους. Στους απόγονους των μαυραγοριτών. Στην μπροστινή στρατιά του "ΝΑΙ". Είναι θλιβερό ότι φτωχοί Έλληνες ψηφίζουν το ίδιο με αυτούς. Η αφασία της υποταγής;


Απευθύνονται στους καναλάρχες και μεγαλοδημοσιαγράφους που χρόνια τώρα αποκρύπτουν τον αντιλαϊκό και εθνοπροδοτικό χαρακτήρα των μνημονιακών πολιτικών, σε αυτούς που εκπαιδεύτηκαν από το ΔΝΤ για να στηρίξουν τα αρπαχτικά, σε αυτούς που προσκυνούν κάθε μέρα τους κουμανταδόρους των Βρυξελλών, που ταυτίζουν την Ευρώπη με τον ολοκληρωτισμό της ΕΕ, που ωραιοποιούν και καλύπτουν τους μνημονιακούς ενώ επιτίθενται ακατάπαυστα στους αγωνιστές της αριστεράς. Στους δημοσιογράφους που σήμερα σπέρνουν το φόβο. Στους σύγχρονους Χίτες της ενημέρωσης... Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν Έλληνες που ξαφνικά σήμερα χαίρονται με το ρόλο αυτών των δημοσιογράφων ή Έλληνες που δεν έχουν το ψυχικό σθένος να δουν πέρα από το ψέμα και να αντισταθούν στους παπαγάλους. Υπάρχει ελευθερία αν δεν αναζητούμε την αλήθεια;


Απευθύνονται στους νεοφιλελέδες του "Μένουμε Ευρώπη". Σε αυτούς τους κατά πλειοψηφία βολεμένους. Σε αυτούς που το παίζουν μορφωμένοι ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι συχνά είναι από αυτούς που αναρριχώνται διά του ψέματος. Σε αυτούς τους ανάξιους να λέγονται Έλληνες γιατί δεν έχουν καν το σθένος να βάλουν την πατρίδα πάνω από τον εαυτό τους. Είναι κατάντια που υπάρχουν και νέοι μέσα σε αυτούς. Μια φορά την "Ξαστεριά" δεν την ακούσατε;


Δεν πειράζει όμως. Ο λαός μας - οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του - πέρασαν και άλλες οριακές στιγμές. Ψυχή βαθειά και όπως και τότε θα νικήσουμε. To "Ελληνικόν" (όπως πρωτοονομαστηκε τότε) στάθηκε πολλές φορές εναντίον ορδών. Το ίδιο μας το κράτος υπάρχει επειδή μια χούφτα "κλεφτουριάς" ύψωσε το ανάστημα της σε μια αυτοκρατορία. Τα χώματα μας είναι ελεύθερα γιατί οι προγόνοι μας πολεμήσανε τον κατακτητή. Δώσαμε όλοι τον αγώνα. Κατά πλειοψηφία ενωμένοι κατά τον τρόπο που όρισε ο Ζαχαριάδης μέσα από την φυλακή:

"Στον πόλεμο αυτό που διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις δίχως επιφύλαξη"
Έτσι θα το κάνουμε. Θα ενώσουμε τις γενιές και τους αγώνες - πέρα από τις φωνές του διχασμού. Σήμερα ζουν γέροι του '40, άνθρωποι με χρόνια εργασίας και εμπειρίες του πολυτεχνείου και νέοι του σύγχρονου αγώνα και ριζοσπαστισμού. Μην καρτεράτε να λυγίσουμε... Ψυχή βαθειά και θα νικήσουμε!

5 Ιούλη
ΌΧΙ

Κώστας Αλέξης
μεταξύ τριών χωρών και δύο ηπείρων
με την δουλειά εδώ και εκεί αλλά την καρδιά μονάχα στην Ελλάδα
αναμένοντας την Κυριακή για να δώσω την ψήφο μου στο "ΌΧΙ" της περηφάνιας - για να σμίξω με τους φίλους μου
γιατί; γιατί πατρίδα -όπως και μάνα - έχουμε μόνο μία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου