Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Το Podemos ζητά από τη Γαλλία και την Ιταλία να προσεγγίσουν την Αθήνα

Ο ηγέτης του Podemos, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ισπανίας, προέτρεψε σήμερα τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, ιδίως τη Γαλλία και την Ιταλία, να προσεγγίσουν την Ελλάδα και να υπερασπιστούν τα «κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία».
«Από την αρχή, ο Ματέο Ρέντσι (ο πρωθυπουργός της Ιταλίας) και ο Φρανσουά Ολάντ (ο πρόεδρος της Γαλλίας) επέδειξαν μια διαφορετική συμπεριφορά, μία θετικότερη συμπεριφορά προς την ελληνική κυβέρνηση, πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν πιο σταθερά βήματα» προς την Ελλάδα, δήλωσε σε μία συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Μεταξύ των Ιταλών και Γάλλων σοσιαλιστών, ορισμένοι τάσσονται υπέρ, σημείωσε ο ίδιος, «ειδικά στη Γαλλία» στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος «όπου πολλοί είναι οι υπέρμαχοι μιας πολιτικής που τάσσεται περισσότερο υπέρ της εθνικής κυριαρχίας σε σύγκριση με εκείνη του Φρανσουά Ολάντ».

«Αυτή η στροφή των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι απαραίτητη, εμείς τους τείνουμε χείρα προς αυτούς (…) τους περιμένουμε σε ό,τι αφορά το θέμα της προάσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» προσέθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι «σέβεται» το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι αλληλέγγυα στα βάσανά τους» (των Ελλήνων) έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Όμως «ο Τσίπρας πρέπει να εκσυγχρονίσει την οικονομία (της χώρας) προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου