Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

«Λαϊκή Ενότητα» το νέο κόμμα με 29 βουλευτές, πρόεδρος ο Λαφαζάνης -Ολα τα ονόματα

Την σύσταση νέας κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Βουλή ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Θα ονομάζεται Λαϊκή Ενότητα με αρχηγό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στη δημιουργία πολιτικού σχηματισμού, αλλά και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να λάβουν την τρίτη διερευνητική εντολή, προχώρησαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς προστέθηκαν γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής άλλοι 4 βουλευτές: Βαλαβάνη, Κοδέλας, Σωτηρίου και Χατζηλάμπρου.
Με επιστολή που υπέγραψαν νωρίτερα οι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσαν στη Βουλή γνωστοποιούν την αποχώρησή τους από το ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνουν τη δημιουργία ενιαίας ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Το νέο κόμμα ονομάζεται Λαϊκή Ενότητα με αρχηγό και πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Μαξίμου:Ανέτρεψαν την κυβέρνηση Τσίπρα
Ως «αποτύπωση της επιλογής που είχαν κάνει να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα», σχολιάζουν πηγές του Μαξίμου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιλογή του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ακόμη 24 βουλευτών να συγκροτήσουν ενιαία ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα και νέο κόμμα, επισημοποιώντας έτσι το «διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση.

Την επιστολή υπογράφουν οι

Παναγιώτης Λαφαζάνης
Αμανατίδου Ευαγγελία
Γαϊτάνη Ιωάννα
Δελημήτρος Κωνσταντίνος
Διαμαντόπουλος Βαγγέλης
Ζάνας Ζήσης
Ζερδελής Ιωάννης
Ησυχος Κωνσταντίνος
Ιωαννίδης Ηλίας
Κριτσωτακης Μιχαήλ
Κυριακάκης Βασίλειος
Κυρίτση Αγλαΐα
Κώτσιας Θωμάς
Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μακρή Ραχήλ
Ουζουνίδου Ευγενία
Πετράκος Θανάσης
Σαμοίλης Στέαφνος
Σκούμας Αθανάσιος
Σταθάς Ιωάννης
Στρατούλης Δημήτρης
Τσανάκα Αλεξάνδρα
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Ψαρέα Ελένη

Στα χέρια Λαφαζάνη η επόμενη διερευνητική εντολή

Ο κ. Λαφαζάνης θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διερευνητική εντολή, εκπροσωπώντας πλέον την τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα.

Εάν ο κ. Λαφαζάνης δεν είχε προχωρήσει στη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας, τότε οι διερευνητικές εντολές θα περνούσαν διαδοχικά στα χέρια του Ποταμιού και της Χρυσής Αυγής, λόγω ίσης δύναμης βουλευτών.

Με την εντολή στον κ. Λαφαζάνη θα ολοκληρωθεί και ο συγκεκριμένος κύκλος διερευνητικών εντολών. Εάν δεν έχει αποτέλεσμα, στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, για να διακριβώσει τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Στην περίπτωση που και αυτός ο κύκλος αποδειχθεί ατελέσφορος, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Οι σύμμαχοι του Λαφαζάνη

Πέραν των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας στο νέο κόμμα θα συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ προχωρημένες επαφές υπάρχουν με τον Αλέκο Αλαβάνο αλλά και τον Μανώλη Γλέζο. 

Επίσης, στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος συμμετέχει ενεργά και η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ όπως η ίδια ανέφερε με μια οργισμένη, εναντίον της κυβέρνησης, ανακοίνωση. «Οι κομμουνιστές είναι αυτονόητο ότι δεν έχουμε πλέον καμία θέση στον νέο, μνημονιακό «ΣΥΡΙΖΑ». Βαδίζουμε πλάι - πλάι με τους αριστερούς αγωνιστές του παλιού, προδομένου ΣΥΡΙΖΑ, παλεύοντας μαζί τους με σκοπό το νέο αριστερό πολιτικό υποκείμενο να εκφράσει γνήσια, αταλάντευτα και «μέχρι τέλος» τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», σημειώνουν χαρακτηριστικά. 

Επίσης, συζητήσεις γίνονται και με στελέχη κινήσεων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.).

Δείτε το βίντεο στο οποίο η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ανακοινώνει τη δημιουργία νέας ομάδας στη βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου