Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Στο έλεος της φύσης η Μιανμάρ (...αλλά καλύτερα από το να είσαι στο έλεος του ΣΟΙ του ΜΠΛΕ)

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο δυτικό τμήμα της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία), όπου περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες. Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 100, την ίδια στιγμή που τεράστιες εκτάσεις καλλιεργειών με ρύζι έχουν καταστραφεί.
Στο Δέλτα του Ιραγουάντυ, εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η στάθμη των υδάτων ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Σε μεγάλο τμήμα της περιοχής η μετακίνηση γίνεται αποκλειστικά με βάρκες, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης έκανε λόγο για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών. Συνολικά, 14 κρατίδια έχουν πληγεί από τα φυσικά φαινόμενα, με τα Ραχίν, Τσιν, Σαγκένγκ και Μαγκουέι να έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.
Οι καταρρακτώδεις βροχές έκαναν ακόμα χειρότερη την κατάσταση για χιλιάδες Μουσουλμάνους που ανήκουν στη μειονότητα των Ροχίνγκιας και εκτοπίστηκαν στο κρατίδιο Ραχίν μετά από αιματηρές συγκρούσεις με Βουδιστές τη διετία 2012-2013.
Οι αρχές απηύθυναν εκ νέου σήμερα έκκληση για αποστολή διεθνούς βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, καταλύματα και φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου