Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Για να μη χαθούν οι μίζες

Του mitsos175.

«Θέλω, χωρίς να το εκμεταλλεύομαι πολιτικά, να σας δώσω τη γενική μας κατεύθυνση. Είμαστε υπέρ των επενδύσεων. Και να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση, εμείς θέλουμε να προχωρήσει, θέλουμε να ξεκινήσει. Πολύ περισσότερο αφού υπάρχουν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θεωρούμε αδιανόητο να διώξουμε άλλη μια επένδυση από την Ελλάδα, η οποία φέρνει τόσες θέσεις εργασίας. Όλοι μιλάνε για δουλειές, όλοι λένε ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή και ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί είναι οι επενδύσεις. Και όλοι αυτοί που μιλάνε υπέρ του ανέργου, διώχνουν τις επενδύσεις και αυξάνουν την ανεργία».

«Αυτό, δυστυχώς, είναι ένα γεγονός το οποίο το ζείτε και εσείς πολύ περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο Έλληνα. Θέλω, λοιπόν, να εκπέμψω το μήνυμα -και σε εσάς και προς όλους- ότι δεν είναι προεκλογική εξαγγελία -γιατί το λέμε χρόνια ότι πιστεύουμε στις επενδύσεις- ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα ξαναλειτουργήσει όπως πρέπει η επένδυση για να φέρει θέσεις εργασίας. Είναι "πιστεύω" μας. Είναι δέσμευσή μας. Και για αυτό ακριβώς σας λέω ότι αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου»
Έτσι ξηγιέται ο Βαγγέλας, εκλεκτός του Μπόμπολα, διάδοχος του Σαμαρά στη γαλάζια συμμορία.

Πράγματι γλύφει καλύτερα το Μπόμπολα. Αφήστε το Σταύρο δεν τραβάει, ξεχάστε τον Αλέξη είναι ερασιτέχνης μαφιόζος, ψηφίστε τη γαλάζια συμμορία, να μη μείνει δέντρο όρθιο.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοπρασίας λοιπόν υποσχέθηκε να λειτουργήσουν τα μεταλλεία στις Σκουριές μετά τις εκλογές. Αυτό θα γίνει όποιος κι αν βγει, θα πείτε. Ναι, αλλά ο Βαγγέλας έχει ένα άλυτο πρόβλημα με τα δέντρα. Μη δει δέντρο, να το κόψει. Το κουσούρι αυτό το απόκτησε τότε που ήταν στους τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ. Όπου έβλεπε πράσινο, βάραγε. Μπορεί έπειτα να συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ, αλλά το απωθημένο του έμεινε. Ένας είναι ο εχθρός, είναι ο πράσινος δρυμός.


Εδώ που τα λέμε, ο Βαγγέλας είναι πιο παλιός, πιο σάπιος, έχει τα προσόντα να υπηρετήσει καλύτερα το μεγάλο αφεντικό, που ο Θεός να του κόβει ψήφους και να του δίνει ευρώ. Η ΝΔ μπορεί τα ελλείμματα και τα χρέη να τα πολλαπλασίασε, μπορεί να αύξησε την ανεργία, αλλά όσο κυβέρνησε μείωσε και κάτι: Τα δάση. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, να καταστρέψει τα πάντα. Μη μείνει δεντράκι να κάτσουμε κάτω από τον ίσκιο το καλοκαίρι. Άμα θες ίσκιο να πληρώσεις ρε, θα βάλουν ομπρέλες. Αυτό είναι καπιταλισμός. Κι ο αέρας; Ποιός αέρας, δεν είδες τους Αθηναίους; Έπαθαν τίποτα με τόσο νέφος που αναπνέουν;


Όλα αυτά τα κάνουν να μη χαθούν οι μίζες. Οι θέσεις εργασίας ήθελα να πω, άτιμε δαίμονα του τυπογραφείου. Μα έδιωξαν τόσους και λένε θα απολύσουν ακόμα περισσότερους. Και λοιπόν; Πρέπει δηλαδή να χάσουν κι άλλους ψήφους; Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις υπηρέτες τη σήμερον ημέρα; Να κλείνονται στις στοές σαν τους αρουραίους κατ' εντολή του αφέντη; Να χαίρονται που λεηλατούν το φυσικό τους περιβάλλον; Πόσοι ανεγκέφαλοι υπάρχουν; Αυτό είναι το προστατευόμενο είδος, όχι τα άλλα που λεν οι επιστήμονες.


Το τραγικό για τη χλωρίδα και την πανίδα είναι πως δεν μπορούν να ψηφίσουν τα φυτά και τα ζώα, αλλά οι άνθρωποι. Πως η "επιλογή" που προωθείται, δεν είναι καν επιλογή, είναι ο ίδιο κάλπικο νόμισμα με τις δυο πλευρές του.



Μετά τις εκλογές θα λειτουργήσει ξανά η "επένδυση" είναι πολλά τα λεφτά. Για πολύ λιγότερα πουλήθηκε ο Ιούδας. Κι όταν τελειώσει το έργο και δε μείνει τίποτα σε έδαφος κι υπέδαφος ο Βαγγέλας θα είναι πολύ περήφανος γιατί το αφεντικό του θα είναι ακόμα πιο πλούσιο. Αι σιχτίρ ρε. 


Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου