Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2ήμερη Πανελλαδική Συνάντηση της ΛΑΕ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22/11/2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή οι εργασίες της διήμερης πανελλαδικής σύσκεψης της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Συμμετείχαν 1200 αντιπρόσωποι και από όλη την χώρα εκπροσωπώντας περισσότερες από 200 οργανώσεις της ΛΑΕ, τοπικές θεματικές και κλαδικές που συγκροτήθηκαν τους τελευταίους δυόμισι μήνες και κυρίως μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Κατά την διάρκεια του διημέρου μίλησαν 130 περίπου αντιπρόσωποι απ όλη την Ελλάδα και κατέθεσαν γόνιμους προβληματισμούς για την ιδεολογική, πολιτική, κοινωνική ταυτότητα και φυσιογνωμία της ΛΑΕ για το πρόγραμμά της και για τον τρόπο οργάνωσης της.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή εκατοντάδων αντιπροσώπων πανελλαδικές συσκέψεις των θεματικών επιτροπών της ΛΑΕ (Εργατικό, Αγροτικό, Εκπαιδευτικοί, ενέργεια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εξωτερικής Πολιτικής, Δικαιωμάτων, Επαγγελματοβιοτεχνών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νεολαίας)

Οι εργασίες άνοιξαν με προφορική πολιτική τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Π.Λαφαζάνη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μανώλης Γλέζος, ο Γ. Αλμπάνης εκ μέρους της Πρωτοβουλίας για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επίσης ο Αλέκος Αλαβάνος εκ μέρους του Σχεδίου Β, ο Παντελής Βαϊνας εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου (που βρίσκεται στην Βαρκελώνη σε συνέδριο για το χρέος) και τον Κ. Λαπαβίτσα.

Η Πανελλαδική σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π.Λαφαζάνη και συμφωνήθηκε η συγκρότηση τριών επιτροπών (θέσεων και προγράμματος-οργανωτική-ιδρυτικής συνδιάσκεψης και καταστατικού), που θα συμβάλλουν στην διαδικασία για την ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016. Επίσης συμφωνήθηκε κειμένο ανακοίνωσης που προσδιορίζει τα πολιτικά μέτωπα δράσης της ΛΑΕ την επόμενη περίοδο με αιχμές την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και μισθών, την απόκρουση των ιδιωτικοποιήσεων και της φορολεηλασίας, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την στήριξη των αγώνων των νέων για δημόσια παιδεία, μέτρα για την ανεργία και αξιοπρεπή εργασία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο. Με την ολοκλήρωση της Πανελλαδικής Σύσκεψης ουσιαστικά άνοιξε και ο προσυνδιασκεψιακός διάλογος στη ΛΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου