Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Έξαλλη η Κωνσταντοπούλου για την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους

Την οργή της εξέφρασε η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απόφαση του διαδόχου της Ν. Βούτση να καταργήσει την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε συστήσει η ίδια επί των ημερών της.

Μάλιστα μιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, όπου έλαβε μέρος στην προγραμματισμένη κατά την δική της θητεία εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων με θέμα το δημόσιο χρέος υπό το φως του συνταγματικού και του διεθνούς δικαίου, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι η σχετική απόφαση του νυν Προέδρου της Βουλής αποτελεί «ντροπή», ενώ εξέφρασε την θλίψη της για την εξέλιξη αυτή καθώς δεν θα αξιοποιηθεί το «πρωτότυπο και πρωτοπόρο», όπως το χαρακτήρισε, έργο της Επιτροπής Αλήθειας, αλλά «αποφασίστηκε να παρεμποδιστεί αιφνιδιαστικά και εν κρυπτώ».

Μάλιστα τόνισε ότι η κατάργησή της ανακοινώθηκε παραμονή της εκδήλωσης αυτής, ημέρα απεργίας, και προειδοποίησε ότι «θα κριθούμε όλοι από την Ιστορία». «Δεν είμαστε αυτά που λέμε αλλά αυτά που πράττουμε», συμπλήρωσε η τέως Πρόεδρος εμφανώς ενοχλημένη, κάνοντας μάλιστα λόγο για «σκοτεινές περιόδους» και «κυνήγι μαγισσών» σε μια προσπάθεια «να φιμωθεί κάθε φωνή που αποκαλύπτει και αποκωδικοποιεί αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Τα πυρά της κυρίας Κωνσταντοπούλου εκτοξεύονται και μέσω του Tweeter, όπου γράφει: «Αντί για θρασύδειλες κινήσεις εν κρυπτώ μέρα απεργίας, οι @atsipras, Ν. Βούτσης κλπ. νεομνημονιακοί θα πούν δημόσια την αλήθεια;». «Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής», έγραψε σε άλλο tweet ενώ όταν έμαθε για την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας ανήρτησε το εξής σχόλιο: «Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων.

Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ” την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας».

πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου