Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Βηρυτός: Toυλάχιστον 44 νεκροί και 200 τραυματίες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των δυο τυφλών βομβιστικών ενεργειών σε προάστιο του Λιβάνου που το βράδυ της Παρασκευής δέχθηκε μια από τις χειρότερες επιθέσεις των τελευταίων χρόνων, βυθίζοντας τη χώρα στο πένθος
Το πραγματικό λουτρό αίματος συνέβη στο σιιτικό προάστιο Burj el-Barajneh που βρίσκεται στα νότια της πρωτεύουσας όταν δυο βομβιστές αυτοκτονίας που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες προσέγγισαν πλήθος κόσμου και, με διαφορά λίγων μόνο λεπτών, πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν επάνω τους. 


Αξίζει να σημειωθεί πως, εκείνη τη στιγμή ο κόσμος επέστρεφε από τις δουλειές του ενώ η αγορά ήταν γεμάτη από άτομα κάθε ηλικίας ακόμη και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας του Λιβάνου, μία από τις δυο εκρήξεις έγινε έξω από αυλόπορτα σχολείου. 

Από τις δυο μεγάλης ισχύος εκρήξεις, μέχρι στιγμής καταμετρήθηκαν τουλάχιστον 44 νεκροί και 200 τραυματίες, πάρα πολλοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση κάτι που προκαλεί φόβους για το ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ανέβει. 


Το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου και οι στρατιωτικές Αρχές της χώρας, ανέφεραν τον εντοπισμό ενός τρίτου βομβιστή αυτοκτονίας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε στο σημείο των δυο εκρήξεων. 

Λίγη ώρα αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙSIL) ανέλαβε την ευθύνη των πολύνεκρων ενεργειών, βάζοντας έτσι ένα ακόμη σημάδι στον παγκόσμιο χάρτη του τρόμου που ξεδιπλώθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας και με τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας να έχουν πλημμυρίσει στο αίμα. 
«Οι στρατιώτες του Χαλιβάτου φέρουν την ευθύνη της επίθεσης» λέει χαρακτηριστικά η επίσημη δήλωση που έστειλε το ISIL. 

Για το γεγονός ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου συγκάλεσε εσπευσμένα έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, ενώ στη χώρα κηρύχθηκε πένθος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου