Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Οι δημοκράτες σκοτώνουν καλύτερα


Με την γνωστή συνταγή της "δημοκρατίας" η Δύση μοιράζει την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο-Οι αγωγοί ενέργειας θα ενώνουν τους λαούς.
Όλοι οι πόλεμοι της νέας Ιστορίας έγιναν για την ενέργεια. Αυτός που αφήνει εκατοντάδες πτώματα καθημερινά στην Συρία είναι ένας ανάλογος πόλεμος. Πόλεμοι που οι τηλεοπτικοί δέκτες δεν δείχνουν γίνονται την ίδια στιγμή σε Λιβύη, Αίγυπτο, Αλγερία, Υεμένη, Σουδάν και όπου υπάρχει πηγή ή διάδρομος μεταφοράς του ορυκτού πλούτου. Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ με παντιέρα τον "εκδημοκρατισμό" των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής κατάφεραν μέχρι στιγμής να φτιάξουν, όπως αυτές συνέφερε, τις αποικίες ενέργειας. Η Ε.Ε είχε πάντα ως τεράστια αδυναμία την αυτάρκεια σε ενέργεια. Όταν η Ρωσία σκλήρυνε την θέση της προστατεύοντας τα δικά της συμφέροντα κρατώντας την Ε.Ε στο χέρι, αφού ήταν ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου, Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία με πάντα συμπαραστάτες τις ΗΠΑ θυμήθηκαν τις δικτατορίες των κρατών και έφεραν την "αραβική άνοιξη", τη μήτρα δηλαδή του Ισλαμικού Κράτους.

Φτιάχνοντας αποικίες ενέργειες
Το US Geological Survey’s (USGS) Energy Resources Program ξεκίνησε εδώ και μία δεκαετία την έρευνα του ορυκτού πλούτου της περιοχής που μαίνονται οι πόλεμοι αλλά και η οικονομική κρίση. Η πρώτη του εκτίμηση έγινε για το σύνολο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή που ανήκει στην ανατολική Μεσόγειο, περιλαμβάνοντας την Λεκάνη του Αιγαίου και την ανατολική λεκάνη (Levant Basin) στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου, του Λιβάνου, της Συρίας και του Ισραήλ και την Λεκάνη του Νείλου στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου. Σύμφωνα με τις έρευνες υπολόγισε το σύνολο της ανατολικής Μεσογείου σε 345 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου. Η Λεκάνη της Δυτικής Σιβηρίας στη Ρωσία, η μεγαλύτερη παγκοσμίως γνωστή λεκάνη φυσικού αερίου, εμπεριέχει 643 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου.

Θα πει κανείς ότι και πάλι δεν μπορούν να "χτυπήσουν" την Ρωσία, όμως οι περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχουν κι αυτές διάφορες περιοχές πλούσιες σε φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένων της λεκάνης Rub Al Khali Basin (426 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) στην νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία και τη Βόρεια Υεμένη, του πεδίου Greater Ghawar Uplift στην ανατολική Σαουδική Αραβία (227 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) και του πεδίου Zagros Fold Belt (212 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) στον Περσικό Κόλπου και εντός του Ιράκ και του Ιράν. Προσθέτοντας όλα τα αποθεματικά η Δύση θα καταφέρει να έχει στα χέρια της μέσω των αποικιών που δημιουργεί την ανάλογη δεξαμενή φυσικού αερίου από την Ρωσία (συνολικά έχει 1,163 τρις κυβ.πόδια) αλλά και κάλυψη από τις εξορύξεις πετρελαίου. Η Ρωσία δεν υπερασπίζεται κανέναν Άσαντ στους βομβαρδισμούς. Προστατεύει το δικό της μερίδιο που θα λάβει με την λήξη αυτού του πολέμου και την έναρξη του επόμενου.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν τελικά η νέα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή-Ακτοφυλακή θα φυλάει τα"εξωτερικά σύνορα" της Ε.Ε από μετανάστες ή θα παίξει τον ρόλο του φρουρού των δεξαμενών εξόρυξης φυσικού αερίου αλλά και των δεξαμενόπλοιων που θα σουλατσάρουν στην Μεσόγειο μεταφέροντας τον "διάφανο χρυσό" και "μαύρο χρυσό" στην Μητροπολιτική Ε.Ε. 


Όλα ξεχνιούνται όταν μιλά το χρήμα
Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ξεπαγώνουν μετά από το επεισόδιο με το καράβι "Mavi Marmara" που είχε ως προορισμό την Γάζα με αποτέλεσμα ισραηλινές ειδικές δυνάμεις να εκτελέσουν δέκα Τούρκους που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική εκστρατεία. Όλα ξεχνιούνται όταν στο τραπέζι μπαίνει χρήμα. 

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "El Pais" ο Ερντογάν και ο Νετανιάχου σύναψαν μία πρώτη συμφωνία να ξεχαστούν όλα υπέρ του κέρδους και των δύο κρατών και βέβαια υπέρ του κέρδους της Ε.Ε. Το Ισραήλ ψάχνει τον γρήγορο και οικονομικότερο διάδρομο για την μεταφορά φυσικού αερίου από το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν στην Ευρώπη. Έτσι, πρότεινε στον Ερντογάν να δώσει 10 εκατ. ευρώ στις οικογένειες των δέκα Τούρκων που εκτέλεσε στο καράβι για την Γάζα ενώ από την πλευρά του ο Ερντογάν φαίνεται να συμφώνησε να απελάσει από την Τουρκία τον Παλαιστίνιο, Ανούρι Σάλεχ, ο οποίος κατηγορείται από το Ισραήλ για βομβιστικές ενέργειες στην Δυτική Όχθη. Επίσης η Τουρκία υποσχέθηκε ότι θα περιορίσει την συνεργασία της με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κλείνοντας στην ουσία την πόρτα στους Παλαιστινίους για οποιαδήποτε βοήθεια ακόμη και ανθρωπιστική.

Το Ισραήλ είχε κάνει μία άτυπη συμφωνία με την Αίγυπτο να μεταφέρεται εκεί μέσω των υπαρχόντων αγωγών το φυσικό αέριο του κοιτάσματος Λεβιάθαν αφού πρώτα θα κάλυπτε τις ανάγκες ενέργειας του Ισραήλ. Όμως μετά την ανακάλυψη αντίστοιχων κοιτασμάτων στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ, το Ισραήλ έπρεπε να βρει νέο αγοραστή και αυτός δεν είναι άλλος από την Ευρώπη. Ο πιο γρήγορος δρόμος είναι από τις ακτές της Τουρκίας μέσω της Κύπρου. Η Τουρκία έχοντας πλέον την εμπειρία των υποθαλάσσιων αγωγών, αφού κατάφερε να τροφοδοτεί με νερό τα Κατεχόμενα με έναν ανάλογο, έγινε το σταυροδρόμι για την μεταφορά φυσικού αερίου των κοιτασμάτων της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αν η συμφωνία κλείσει επίσημα σειρά έχει και το κοίτασμα του οικοπέδου 12 της Κύπρου για το οποίο έχει κλείσει διακρατική συμφωνία η Κύπρος με το Ισραήλ. Επόμενο στην σειρά κράτος με τα δικά του κοιτάσματα θα είναι η Ελλάδα. Μένει το φυσικό αέριο των κοιτασμάτων της Αιγύπτου που πρέπει να διοχετεύεται και αυτό στην Ευρώπη για την ενεργειακή της κάλυψη η οποία στην πλειονότητά της μέχρι σήμερα εξαρτάται από την Ρωσία. Η Ελλάδα σε αυτό το σημείο θα παίξει τον ρόλο του μεταφορέα με καράβια Lng τα οποία θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο στα προς πώληση σε ιδιώτες λιμάνια της Ελλάδας. Υπάρχει όμως και ο αγωγός Ισραήλ-Αιγύπτου που μπορεί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα αν συμφέρει οικονομικά την Δύση. 

Η Τουρκία από χώρα της Ανατολής γίνεται ο βασικός εταίρος της Ε.Ε. Μάλιστα, μετά τις Συμφωνίες για το προσφυγικό και την χρηματοδότησή της από την Ε.Ε να κρατά έγκλειστους πρόσφυγες και μετανάστες στα εδάφη της, όλα δείχνουν ότι θα είναι η χώρα που θα παίξει τον ρόλο σταυροδρόμι των αποικιών ενέργειας. Ηισχυρότερη γεωπολιτικά χώρα της Μεσογείου κατάφερε να γίνει η Τουρκία εφόσον οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν επέβαλλαν ούτε ένα βέτο, δεν διαπραγματεύονται τίποτε υπέρ των ελληνικών συμφερόντωναφού είναι πιασμένες από τον λαιμό με την προμελετημένη οικονομική κρίση που της επέβαλλαν οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί. 


Σκοτώνουμε λαούς για την δική μας πολυτέλεια
Η Συρία είχε την τύχη και ατυχία να βρίσκεται στο κεντρικό σημείο όπου οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου θα έπρεπε να περνάνε από το δικό της έδαφος για να έχουν οι Ευρωπαίοι φθηνή ενέργεια και οι αμερικανικές εταιρείες πάντα εργασία και κέρδος. Είναι μία από τις χώρες και που η ίδια έχει ορυκτό πλούτο που πρέπει να μοιραστεί στην Δύση, στην Ρωσία, στο Ισραήλ αλλά και στην Κίνα που παίζει το δικό της αιματοβαμμένο παιχνίδι αφού έχει χάσει τον έλεγχο της υπερκατανάλωσης και υπερπαραγωγής για να καλύψει την παγκόσμια αγορά προσφέροντας φτηνά προϊόντα μέσω φτηνών εργατικών χεριών. Η Κίνα ήδη πεινάει για ενέργεια και η Δύση πρέπει να την καλύψει για να μπορεί να κρατά το κόστος εργασίας και παραγωγής σε χαμηλά επίπεδα.

Ουδείς αθώος στην Δύση, ακόμα και οι πολίτες συμμετέχουμε στην γενοκτονία άλλων λαών μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας ψηφίζοντας πολιτικά πιόνια οικονομικών κολοσσών που ανεβάζουν και κατεβάζουν δημοκρατικές μόνο στο όνομα κυβερνήσεις. Όλοι συμμετέχουμε στο έγκλημα που διαπράττεται στην Συρία, όπως συμμετείχαμε και στα εγκλήματα στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε όλες τις χώρες που η φύση τούς δώρισε φυσικό πλούτο ο οποίος πρέπει να αρπάζεται με αίμα για την δική μας ευμάρεια, ειρήνη και αιματοβαμμένη ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου