Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τους υποψηφίους του για τις εκλογές. Στην Α' Αθήνας ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη το Επικρατείας, αλλά και οι υποψήφιοι του Κιλκίς με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο λόγος είναι η διαφωνία για την υποψηφιότητα Παραστατίδη. 

Ορισμένα από τα νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια είναι η Ραχήλ Μακρή, ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Ηλίας Λιβάνης, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναλυτικά τα ψηφοδέλτια ανά Περιφέρεια:

ΑΤΤΙΚΗ

Α' ΑΘΗΝΑΣ

1 ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΠΑΥ
2 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του ΝΙΚ
3 ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩ
4 ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣ
5 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ
6 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
7 ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
8 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ
9 ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
10 ΣΤΑΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11 ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
12 ΑΚΡΙΒΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ 
13 ΤΥΡΟΒΟΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 
14 ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
15 ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
16 ΥΔΡΑΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
17 ΜΠΕΛΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
18 ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Γυναίκα δε γεννιέσαι, γίνεσαι

Σαν σήμερα το 1908 έρχεται στο κόσμο στο Παρίσι ένα κορίτσι που έγινε ένα από τα πιο φωτεινά γυναικεία σύμβολα του 20ού αιώνα και άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο νοείται η γυναίκα. Η ζωή και η σκέψη της Σιμόν ντε Μποβουάρξέφευγαν από τα στενά φεμινιστικά πλαίσια, περιπλέκονταν με τον υπαρξισμό, την Αριστερά, τη σεξουαλική απελευθέρωση, τη Γαλλική διανόηση και επηρέασαν σε επίπεδο ιδεών και φαινομένων την κοινωνία.

Η Σιμόν γεννιέται στις 9 Ιανουαρίου 1908 στο Παρίσι, μεγαλώνει σε ένα συντηρητικό, μεγαλοαστικό και καθολικό περιβάλλον και σε μικρή ηλικία θέλει να γίνει καλόγρια. Στα 14 της χρόνια περνάει μια σημαντική υπαρξιακή κρίση που την απομακρύνει μια και καλή από το Θεό και την εθίζει στη φιλοσοφική αναζήτηση. Το πάθος της για τη φιλοσοφία την οδηγεί στα έδρανα της École Normale Supérieure, όπου ξεχωρίζει για την ανατρεπτική της σκέψη και το 1921 γνωρίζει τον Ζαν-Πωλ Σαρτρ.

Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός πως η «μητέρα του φεμινισμού» έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση πολλών ως η σύντροφος ενός σπουδαίου άντρα, αλλά η σχέση της Μποβουάρ με τον Σαρτρ, τόσο στον έρωτα όσο και στη φιλοσοφία, είναι ιδιαίτερη, αμφίδρομη και ανεξάρτητη. Ως ζευγάρι, μένουν σε διαφορετικά σπίτια και ως ερωτικοί σύντροφοι, διατηρούν ανοιχτές ερωτικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους, ενίοτε και όλοι μαζί, καταστάσεις που η Μποβουάρ θα εξιστορήσει μέσα από το λογοτεχνικό της έργο.