Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τελικά έχει κότσια ο... "πρόεδρος του 15μελούς" κε Σαμαρά

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε και αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην πηγαίνει ως πρόβατο επί σφαγήν. Το σχέδιο Τσίπρα και η υποστήριξη του ελληνικού λαού

Στάθης Διομήδης στο news247.gr

Η νέα κυβέρνηση υπό τον κο Τσίπρα ξεκίνησε πολύ δυναμικά. Πριν κλείσει εβδομάδα έδειξε τις προθέσεις της μένοντας πιστή στις προεκλογικές της εξαγγελίες αλλά και στην αποδοχή που είχαν αυτές από το Λαό όπως εκφράστηκε στις εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής.
Ο Πρωθυπουργός στο δόγμα του σοκ που εφαρμόζεται στην Ελλάδα επέλεξε να απαντήσει με ένα άλλου είδους δόγμα του σοκ προς τους εταίρους αυτή τη φορά. Έκανε δηλαδή το αυτονόητο. Έμεινε πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες.
Για πρώτη φορά από την στιγμή που η Ελλάδα το 2010 μπήκε στο σπιράλ θανάτου του μνημονίου, κατ’ επιλογήν του Παπανδρέου και των 156 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν Έλληνες, Πρωθυπουργός και Υπουργοί, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να υπερασπιστούν την χώρα, το Λαό και τα Κυριαρχικά Δικαιώματα. Πρώτη φορά εδώ και μια πενταετία βρέθηκε μια ηγεσία να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια για το Λαό, Εθνική Κυριαρχία για τη χώρα.
Βέβαια η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί ως ισότιμος μέλος από τους Ευρωπαίους βρήκε τη σφοδρή αντίδραση σχεδόν όλων των εταίρων. Τον τόνο είχε δώσει ο Υπουργός Εξωτερικών κος Κοτζιάς ο οποίος αντέδρασε στην προσπάθεια της Ε.Ε. να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία χωρίς πρώτα να συνεννοηθεί με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση θεωρώντας (η Ε.Ε) δεδομένη τη βουβή συμφωνία των Ελλήνων , όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.