Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Όταν οι άθλιοι απειλούν τους εξαθλιωμένους

Αγαπητέ πιτσιρίκο,
Τα σημερινά γεγονότα είναι η αδιάσειστη απόδειξη πως η δημοκρατία εμποδίζει την οικονομική πρόοδο. Απαγορεύεται σε μια αποικία χρέους να εκλέγει πατριωτική κυβέρνηση. Οι ωμές παρεμβάσεις δεν πρέπει να προκαλούν εντύπωση. Η Ελλάδα είναι αποικία από το έτος ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους.

Γι” αυτό νοιώθω ελπίδα με το ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπω μια πρωτοφανή ανυπακοή ελληνικής κυβέρνησης.

Θα προτιμούσα να μπει στο τραπέζι η έξοδος από το ευρώ, για να τρέχουν οι τραπεζίτες και να μην φτάνουν, αλλά δεν πειράζει κάτι είναι και αυτό.

Σήμερα ξεκινάει μια μεγαλειώδης επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Τις επόμενες μέρες ενδέχεται να κλείσουν ΑΤΜ να στερέψει η αγορά από ρευστό να κλείσουν τα σουπερμάρκετ.

Η τηλεόραση θα μας βομβαρδίσει με απίστευτο όγκο στυγνής προπαγάνδας και η στάση μας θα είναι καθοριστική για το μέλλον.

Ήρθε η ώρα που οι άθλιοι γραφειοκράτες απειλούν τους εξαθλιωμένους να συμμορφωθούν. Μήπως ήρθε η ώρα να ανταποδώσουμε;

Τα τελευταία χρόνια, έχασα την επιχείρηση μου, βρέθηκα μήνες χωρίς δουλειά, άλλαξα πόλη, κατεληξα σε χωριό της Λάρισας, παραλίγο να πεινάσω, ένοιωσα τον οικονομικό ρατσισμό της κοινωνίας στο πετσί μου νοσηλεύτηκα ανασφάλιστος επειδή δεν είχα να πάρω κάποια φάρμακα.

Να φοβηθώ τώρα τι; Τις απειλές του Ντράγκι; Να μη σώσουν να μας δώσουν ούτε δεκάρα τσακιστή. Μολών λαβέ ρε. Ελάτε να τα πάρετε από αυτούς που σας χρωστάνε. Ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή.

Μετάλλαξη Αμβρόσιου: Γειά σου, Τσίπρα λεβέντη!-Μας γεμίζεις υπερηφάνεια

Ένα πρωτοφανές κείμενο σε ένδειξη στήριξης στον Αλ. Tσίπρα για τους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης έναντι των δανειστών δημοσίευσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος που στο παρελθόν απασχολούσε την κοινή γνώμη για την σκληρή κριτική που ασκούσε στον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος:

Με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα έχουμε το παράπονο, ότι δεν ορκίσθηκε κατά τα καθιερωμένα! Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας πάνω στα αυτά προβλήματα της καθημερινής μας ζωής και στον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει ο νέος Πρωθυπουργός.

Καθὠς μάλιστα ορκίζεται η νέα Βουλή των Ελλήνων δραττόμεθα της ευκαιρίας να διατυπώσουμε ανοικτά και δημόσια την προσωπική μας γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο άρχισε να χειρίζεται τα προβλήματα αυτά η νέα Κυβέρνηση.

Από τις πρώτες κι’ όλας στιγμές της αναλήψεως των ευθυνών διακυβερνήσεως της πολύπαθης Χώρας μας ο νέος Πρωθυπουργός και οι Συνεργάτες του εφαρμόζουν μια πολιτική, που αποπνέει ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!

Διαπραγμάτευση με την Ευρώπη σε τεντωμένο σχοινί…

 Του Αναστάσιου Λαυρέντζου

Η διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της ξεκίνησε δυναμικά και όσοι πίστευαν ότι ο κυβερνών συνασπισμός δεν εννοούσε αυτά που έλεγε προεκλογικά, απλώς έκαναν λάθος. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά για μια κυβέρνηση που εξελέγη με το αίτημα αυτό ως σημαία. 
Επίσης η έναρξη της διαπραγμάτευσης δεν μπορούσε να γίνει με άλλο τρόπο, αφού σε μια διαπραγμάτευση πρέπει να ξεκινάς σκληρά και μαξιμαλιστικά, ώστε στη συνέχεια να μπεις σε μια διαδικασία σύγκλισης. Ποιές είναι όμως οι ελπίδες να πετύχει αυτή η ελληνική προσπάθεια και σε τί μπορεί να προσδοκά; 
Ποιές είναι οι πιθανότητες επιτυχίας της διαπραγμάτευσης; 
Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διαπραγμάτευση που επιχειρεί η ελληνική κυβέρνηση γίνεται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Τα χρονικά της περιθώρια και τα χρηματικά της διαθέσιμα είναι περιορισμένα. Επί πλέον ο συσχετισμός δυνάμεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών είναι απολύτως άνισος. Τί είναι λοιπόν αυτό που δίνει στην Ελλάδα κάποιες αμυδρές έστω πιθανότητες μιας περιορισμένης επιτυχίας; Ο πρώτος παράγοντας που ενισχύει κάπως την ελληνική θέση, είναι ότι το αίτημά μας για αναθεώρηση του εφαρμοζόμενου προγράμματος, μοιάζει πλέον με την έξοδο ενός απελπισμένου. Μπορεί πολλοί στο εσωτερικό να μην συμμερίζονται αυτή την άποψη, θεωρώντας ότι έστω και με μεγάλο κόστος η χώρα έχει πλέον σταθεροποιηθεί, αλλά εξ ίσου πολλοί και μάλλον περισσότεροι – όπως έδειξαν οι εκλογές – ήδη βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση, ώστε να μην έχουν πλέον κάτι να χάσουν. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν και οι δανειστές. Δεν τους συγκινεί βέβαια ιδιαίτερα, αλλά μάλλον τους κάνει να πιστεύουν ότι αυτή τη φορά οι Έλληνες θα το παλέψουν σκληρά.