Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

11 Φεβρουαρίου: Πανελλαδικό συλλαλητήριο ενάντια στη λιτότητα Ανάσα Αξιοπρέπειας

Παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της λιτότητας προγραμματίζονται, σε όλη την Ελλάδα, για τις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα διεξαχθεί και η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup, όπου θα συζητήσει το ζήτημα της Ελλάδας. Το κάλεσμα γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης “Ανάσα Αξιοπρέπειας” είναι “Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς”.

Σημειώνεται πως αντίστοιχες κινητοποιήσεις, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε και την Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στο νέο κάλεσμα ο κόσμος καλείται να πλημμυρίσει τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 για να σταλεί ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας.

Το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας» που διακινείται στο διαδίκτυο:

“Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ο Ελληνικός λαός θα δώσει τη λύση

 Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα και η διεθνής αλληλεγγύη μπορούν να κάμψουν την αδιαλλαξία της Μέρκελ. 

Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας το υστερικό σοκ που υπέστη η Πέμπτη Φάλαγγα των Γερμανών στην Ελλάδα μετά την επεισοδιακή συνάντηση Ντάισελμπλουμ - Βαρουφάκη. Ήταν αρκετή μια εκδήλωση απαρέσκειας του Ολλανδού επιτετραμμένου της Μέρκελ στο Eurogroup -και πώς να μην ξινίσει, αφού η ελληνική κυβέρνηση του είπε καθαρά και ξάστερα «τρόικα τέλος»- για να σεληνιαστεί το υπηρετικό -πολιτικό και μιντιακό- προσωπικό των δανειστών, να βγει στα κεραμίδια και να διαλαλήσει τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα. 

Αναρωτιέται κανείς τι περίμεναν στ' αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι. Ότι ένας Τσίπρας που μόλις κατήγαγε εκλογικό θρίαμβο κόντρα στο Μνημόνιο και μια κυβέρνηση ευρείας λαϊκής αποδοχής θα υποδέχονταν τους Σουλτς και Ντάισελμπλουμ στο στιλ «καλώς τα, τα παιδιά από τις Βρυξέλλες, μην μας παίρνετε και πολύ στα σοβαρά, είπαμε προεκλογικά μια κουβέντα παραπάνω να περνάει η ώρα, φέρτε μας γρήγορα την τρόικα να εφαρμόσουμε το e-mail Χαρδούβελη»; 
Από την πλευρά των Γερμανών και των υπαλλήλων τους, το σοκ ήταν δικαιολογημένο. Είχαν συνηθίσει να συναλλάσσονται στην Αθήνα με πολιτικούς τύπου Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλο, έτοιμους να κάνουν την... κωλοτούμπα τους στα πρώτα παλαμάκια που θα τους χτυπήσει το Βερολίνο. Είχαν πιστέψει αυτό που ήθελαν πολύ να πιστέψουν - ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικούσε με μικρή διαφορά, ότι θα έτρωγε μια βδομάδα να φτιάξει κυβέρνηση, ότι το πολιτικό κενό θα προκαλούσε τραπεζικό πανικό κι ότι ο Τσίπρας θα συρόταν, με το πιστόλι στον κρόταφο, σε μια σύμπραξη με το Ποτάμι, η οποία θα εγγυόταν τη «συνέχεια του κράτους» (διάβαζε του Μνημονίου) και την προδοσία της λαϊκής εντολής.

Ο Θούριος του Ρήγα

Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά, 
μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, 
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Σπηλιές να κατοικούμε, να βλέπουμε κλαδιά, 
να φεύγωμ’ απ’ τον κόσμο, για την πικρή σκλαβιά;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, 
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς, 
τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;
Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, 
παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στην φωτιά.
Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς
ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς.

Ανοιχτή επιστολή της Παρθένας (τι θα πει ποιας Παρθένας; Μια είναι η Παρθένα), προς τον Γιάνη Βαρουφάκη...

του Δημήτρη Πιπερίδη
Αγαπητέ κ. Βαρουφάκη,

Κατά πρώτον θα ήθελα να ερωτήσω δια την υγείαν σας και δεύτερον να σας ευχηθώ καλήν επιτυχίαν
εις τα νέα σας καθήκοντα (αν και αυτό που πήγατε με τους κομμουνιστάς, εμένα καθόλου δε μου άρεσε). Εγώ φυσικά δε σας ψήφισα, καθ’ ότι εθνικόφρων εξ οικογενειακής παραδόσεως. Μου είπεν όμως η συννυφάδα μου, η οποία παρακολουθεί ανελλιπώς το έγκυρον δελτίο ειδήσεων του Μέγα Τσανελ, ότι τυγχάνετε γαμβρός βιομηχάνου, πράγμα που σημαίνει ότι κατά βάθος είστε παιδί δικόν μας (ή έστω εσώγαμβρος). Επομένως και καθ’ ότι μεγαλυτέρα, νομίζω ότι ημπορώ να σας ομιλώ εις τον ενικόν.

«Τι δουλεία είχες εσύ παλληκάρι μου με αυτούς; Θα τρίζουν τα φουγάρα της Χαλυβουργικής, όταν μάθουν που εκατήντησες. Και άντε τον γέροντα πενθερόν σου, δεν τον λυπήθηκες! Τον πατέρα σου, δεν τον σκέφτηκες; Τι θα ειπούν οι φίλοι, οι συγγενείς, οι mutuals; Μα τόσον γαϊδούρι είσαι τέλος πάντων; Κι αυτό που επήγες εις τον κύριον Σόιμπλε -άλλον υπέροχον πατριώτην- και τον εστεναχώρησες; Δε σου έχουν μάθει από το σπίτι σου ότι δεν ομιλούμε απρεπώς εις τους μεγαλυτέρους (ιδίως αν είναι Χριστιανοδημοκράται);

Προχθες εις τον πρωϊνόν καφέν (ουχί του Αντ1, αλλά της συννυφάδος μου), ηρώτησε μια γειτόνισσα: 

- «καλέ κορίτσια, τι λέτε ότι κρατάει ο Βαρουφάκης στην τσέπη του μπουφάν του;».

Όλα βοούν: ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ!

Η κυρία Μέρκελ απαιτεί τελεσιγραφικά την παραίτηση του ελληνικού λαού ακόμα και από τα ψίχουλα. Η κυρία Μέρκελ αρνείται (!) στους Έλληνες να έχουν τρεις δεκάρες ακόμα και για πετρέλαιο θέρμανσης.
Νίκος Μπογιόπουλος
Αρνείται στους Έλληνες γέροντες των 700 ευρώ να προστεθούν στην σφαγιασμένη τους σύνταξη ακόμα κι αυτά τα 2 ευρώ την ημέρα της 13ης σύνταξης. Η κυρία Μέρκελ – η εκπρόσωπος της ηγεμονεύουσας στην ΕΕ ιμπεριαλιστικής Γερμανίας, της Γερμανίας των μονοπωλίων, της Γερμανίας της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ» και των υποβρυχίων που γέρνουν – είναι «εταίρος»; Είναι«φίλη»; Είναι «σύμμαχος»;
Ο κ.Ντράγκι – ο πρώην αντιπρόεδρος της «Goldman Sachs» και νυν διοικητής της EKT – αφού μετέτρεψε τις μαύρες τρύπες των τραπεζών σε χρέος που μαζί με τους εγχώριους «πατριώτες» το φόρτωσε στην καμπούρα του ελληνικού λαού, τώρα εκβιάζει τους Έλληνες με οικονομική ασφυξία. Ο κ.Ντράγκι, ο κεντρικός τραπεζίτης της ΕΕ, είναι «εταίρος»; Είναι «φίλος»; Είναι «σύμμαχος»;

Ο κ.Ολάντ, ο… σοσιαλιστής, χαιρέτησε χτες την απόφαση της ΕΚΤ να ρίξει τροχιοδεικτική βολή υπονόμευσης της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας ότι ήταν μια «νόμιμη και λογική» κίνηση εκ μέρους του Ντράγκι. Ο κ.Ολάντ είναι «εταίρος»;Είναι «φίλος»; Είναι «σύμμαχος»; 

Ο κ.Γιούνκερ, ο κύριος που επί 18 χρόνια ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έκανε πλάτες στις πολυεθνικές για να φοροαποφεύγουν μέσω της χώρας του, μας δήλωσε ότι το μόνο που αναγνωρίζει η Κομισιόν είναι τα Μνημόνια. Ότι το μόνο που ευαρεστείται να επιτρέψει στον ελληνικό λαό είναι να τον βλέπει να σέρνεται στα γόνατα. Ο κ. Γιούνκερ μας είπε… δημοκρατικότατα εκ μέρους της Κομισιόν του ότι «δεν θα ανατρέψουμε τα πάντα επειδή είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα» στην Ελλάδα. Ο κ.Γιούνκερ (και η Κομισιόν του) είναι «εταίρος»;Είναι «φίλος»; Είναι «σύμμαχος»;