Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Το Πορτογαλικό βίντεο που απαγορεύτηκε στη Γερμανία και πρέπει να δουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες!

http://www.ramnousia.com/
ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ, ΤΟΥ ΟΠΟΊΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΉ ΕΜΠΌΔΙΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΩΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΕΠΙΖΉΜΙΟΥ”, ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΊ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΉΣ ΚΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ MARCELO REBELO DE SOUSA, ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΏΝ ΚΑΙ ΤΈΩΣ ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΠΡΕΣΒΕΊΑ ΣΤΗ ΛΙΣΑΒΌΝΑ, ΔΗΛΏΝΟΝΤΑΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΠΊΣΩ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟΣ ΝΑ ΔΕΊΞΕΙ ΤΟ ΒΊΝΤΕΟ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΌ ΛΑΌ, ΣΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΌΝΟ.

Αυτό που φαίνεται καθαρά: Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχουν στοχοποιήσει… Τα ίδια μέτρα, τα ίδια επιχειρήματα, οι ίδιες μέθοδοι! 
Πώς λοιπόν να το παρουσιάσουν στο γερμανικό λαό που τον θέλουν να τρώει κουτόχορτο και τον βομβαρδίζουν καθημερινά με ένα σωρό ψέματα δημιουργώντας τα γνωστά στερεότυπα για τους τεμπέληδες του Νότου; http://ecoleft.gr 

Ο ΛΑΙΜΟΔΕΤΗΣ

Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Ο Ρέντσι πρόσφερε λαιμοδέτη (γραβάτα) στον Τσίπρα, σύμβολο προσαρμογής. Θα τη φορέσω όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Προσαρμοστείτε (από) τώρα, υπόδειξε ο Ιταλός πρωθυπουργός, χωρίς, εντελώς περιττά, να προσθέσει ότι ο λαιμοδέτης εκτός από σύμβολο προσαρμογής μπορεί να γίνει και όργανο στραγγαλισμού. Καλά, άστο γι’ αργότερα, ήταν η απάντηση. Το αργότερα ίσως είναι σε λίγες μέρες ή βδομάδες. Η Μέρκελ δεν έχει λόγους να αφήσει το «ελληνικό ζήτημα» να σέρνεται ανά την Ευρώπη για καιρό, τη στιγμή μάλιστα που η Αθήνα δηλώνει δημοσίως πόσο ζωτικό είναι να της δοθεί χρόνος για να βρει ρυθμό. Αν ομολογημένα ο χρόνος είναι αδύνατο σημείο μας είναι λογικό ο αντίπαλος να θέλει να μας τον στερήσει. Όσο η διαπραγμάτευση μένει εντός ευρωπαϊκών συνόρων Βερολίνο/Βρυξέλλες (ΒΒ) θα εκβιάζουν, έχουν χίλιους τρόπους. Αν η διαπραγμάτευση επεκταθεί και εκτός ΕΕ, με την προσθήκη άλλων παικτών, Κίνα, Ρωσία κλπ, οι ΒΒ και άλλοι, θα απειλούν, όχι μόνο με λόγια. Αντί για προτάσεις έξω από το χορό(πως θα ξεφύγουμε από το δόκανο) η ηγετική ομάδαΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φάνηκε προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τάχιστα τις άμεσες απαιτήσεις και έχει «γραμμή» διαπραγματεύσεων, έκπληξη για πολλούς.

Έτσι αυτές τις πρώτες μέρες επικρατεί δίκαια γενική ικανοποίηση και ανακούφιση. Εκδιώχθηκαν οι μνημονιακοί και, ταυτόχρονα, δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας, τα ΑΤΜ έχουν λεφτά και υπάρχει χαρτί στις τουαλέτες. Ο Καμένος δεν χρειάστηκε να βάλει φρένο στον εθνομηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος πήγε στα Ίμια χωρίς να ανοίξει μύτη (αίφνης ανεκτικός ο Ερντογάν!), ο Κοτζιάς απαίτησε, με αφορμή τις κυρώσεις στη Ρωσία, να μας ρωτάνε οι Ευρωπαίοι για τις αποφάσεις τους, χωρίς να συνοφρυωθούν οι τόσο εύθικτοι επί του θέματος Αμερικάνοι, ο Τσίπρας, πρώτο ταξίδι στην Κύπρο, σε φρόνιμα πατριωτικά πλαίσια και οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ φίμωτρο στο στόμα, προσώρας φυσικά. Η κυβέρνηση χρειάζονταν αυτό το καλό κλίμα για να σταθεί στα πόδια της και όλοι βοήθησαν, ακόμα και αυτοί που κανείς δεν τους περίμενε τόσο συγκαταβατικούς. Οι καχύποπτοι ψάχνουν το λάκκο στη φάβα. Οι ανύποπτοι ευδαιμονούν.

GUARDIAN: ΜΗΝ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ

Το μεγάλο, ευρωπαϊκό ψέμα της δήθεν «ελληνικής διάσωσης» αποκαλύπτει με ένα άρθρο-παρέμβαση στον Guardian ο Sony Kapoor, καλώντας τους ηγέτες της Ευρώπης να πουν, επιτέλους το mea culpa που χρωστούν στους Έλληνες, αλλά και τους Γερμανούς, πολίτες.

«Σταματήστε να στίβετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχουν αντοχές για μια ακόμη λάθος στροφή στην Ευρώπη» τιτλοφορεί το άρθρο του ο διευθυντής του think tank Re-Define, Sony Kapoor, εξηγώντας πώς, στην πραγματικότητα, τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων δεν «διέσωσαν» ποτέ την Ελλάδα αλλά τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

«Όταν εκδηλώθηκε η κρίση, γράφει, «οι ευρωπαϊκές ηγέτες επέμεναν σε εθνικές λύσεις για ένα πρόβλημα που, στην ουσία του, ήταν ευρωπαϊκό: το πρόβλημα της αστάθειας των μεγάλων, και ως επί το πλείστον, πανευρωπαϊκών τραπεζών. Η εμμονή αυτή ανέβασε τον τελικό λογαριασμό, καθώς οι κυβερνήσεις αρνούντο να αναγνωρίσουν πως οι τράπεζές τους ήταν ευάλωτες».

Και όταν πια οι ευρωπαίοι ηγέτες άρχισαν να εγκαλούνται πως έσωζαν τις τράπεζες με χρήματα των φορολογουμένων, τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας εμφανίστηκαν ως θεόσταλτος αντιπερισπασμός. Οι βορειο-ευρωπαίοι δημιούργησαν τότε το αφήγημα του «τεμπέλη Έλληνα» που είχε κάνει «δημοσιονομική απάτη».

«Ξεσκεπάσατε τον τραμπουκισμό της ΕΚΤ»

Η Ελλάδα εξηγεί στον κόσμο ποιος εκπροσωπεί τη λογική και ποιος είναι ο εξτρεμιστής, λεει ο Μαρκ Βάισμπροτ


«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχωσε μια κλοτσιά στη μούρη του ΣΥΡΙΖΑ». Η φράση δεν ανήκει σε κάποιον μνημονιακό «πεμπτοφαλαγγίτη», που υπομειδιά σε κάθε δυσκολία της νέας κυβέρνησης, αλλά σε έναν μεγάλο θιασώτη της. Γιατί αυτός που πόνεσε περισσότερο από την κλοτσιά, εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο διάσημος οικονομολόγος Μαρκ Βάισμπροτ, δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η ΕΚΤ.

Αρκετές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής πίνουν νερό στο όνομά του και ζητούν συχνά τη βοήθειά του όταν ο κλοιός των ξένων δανειστών στενεύει απειλητικά. Ο Τσάβες τού είχε αναθέσει να δημιουργήσει τη λεγόμενη «Τράπεζα του Νότου» σαν αντιστάθμισμα στο ΔΝΤ, ενώ οι μελέτες του έχουν δικαιώσει ορισμένες από τις πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις κυβερνήσεων που προχώρησαν ακόμη και σε μονομερή διαγραφή χρεών.
Τα τελευταία χρόνια όμως το ενδιαφέρον του συνιδρυτή του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών (CERP) στρέφεται όλο και συχνότερα προς την Ελλάδα. Και όταν η ΕΚΤ αποφάσισε να επιτεθεί στη νέα κυβέρνηση, ο Μάρκ Βάισμπροτδυσκολευόταν πλέον να συγκρατήσει την οργή του.

«Πρόκειται για μια μορφή τραμπουκισμού», μου εξηγούσε στο τηλέφωνο, συμπληρώνοντας πως όχι μόνο δεν ήταν οικονομικά απαραίτητη, αλλά αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «δεν είναι τόσο ανεξάρτητη όσο ισχυρίζεται και πραγματοποιεί πολιτικές παρεμβάσεις».