Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ

«Βρισκόμαστε σε μία ιδιότυπη παράλυση η οποία για την πραγματική οικονομία έχει τεράστιο κόστος.Σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που για πρώτη φορά δεν πληρώνουν μισθούς σε εργαζομένους, υπάρχουν εξαγωγικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις εξαγωγές τους, το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρως παραλύσει, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν ούτε καν στοιχειώδεις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης για οποιαδήποτε επιχείρηση• μα δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο αυτή η κατάσταση».

Αυτά τα είπε ο Κούλης του Μητσοτάκη. Όχι, δεν τα είπε το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014. Τα είπε χτες, 19 Μαρτίου 2015, σε συνέντευξή του στον Real. Ανακάλυψε ξαφνικά ο Κούλης του Μητσοτάκη ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων τους και ότι το τραπεζικό σύστημα έχει πλήρως παραλύσει. Τώρα έγιναν αυτά, για τον Κούλη του Μητσοτάκη. Τις τελευταίες 50 μέρες.

Πριν, επί κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργίας Κούλη του Μητσοτάκη, οι επιχειρήσεις δεν προλάβαιναν να μοιράζουν μισθούς και οι τράπεζες χάριζαν άτοκα δάνεια στις επιχειρήσεις. Ζούσαμε σ’ έναν παράδεισο που ξαφνικά μας τον έκλεψαν οι κομμουνιστές. Δηλαδή να μας τρελάνουν. Οι εγκληματίες. Οι φονιάδες. Η συμμορία. Οι μνημονιακοί τσάτσοι, οι υπεύθυνοι της καταστροφής όλης της αγοράς, των λουκέτων, της εξαθλίωσης, των απολύσεων τολμάνε να κάνουν κριτική και να φορτώνουν το αποτέλεσμα ολόκληρου του δικού τους καταστροφικού έργου σε μία κυβέρνηση 50 ημερών.

“Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι” γέμισε… σβάστικες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό το… «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», δεν είναι μόνο το γνωστό άντρο των οικονομικών εκβιαστών, των Μνημονίων, των τραπεζιτών και των επιτρόπων που μας εύχονται «καλό κουράγιο Έλληνες».

Είναι και… λίκνο της «δημοκρατίας». Εκείνης της «δημοκρατίας» που αρμόζει στους «θεσμούς», στους Σόιμπλε, στους Ντάισελμπλουμ και στους Ντράγκι. Ορισμένα παραδείγματα:

Νίκος Μπογιόπουλος – enikos.gr 
***
Σε επιστολή της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ προς τον Γιούνκερ με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε επί λέξει:

«Με επιστολή της 18ης Φεβρουαρίου 2015, με ερωτάτε ποια είναι η θέση της Επιτροπής ως προς το {...} δικαίωμα του ελληνικού λαού για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών από το γερμανικό κράτος. Σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, "η Ένωση ενεργεί μόνον εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων που της απονέμουν τα κράτη - μέλη με τις Συνθήκες (...)". Εφόσον δεν έχει ανατεθεί στην Ένωση καμία αρμοδιότητα για τα θέματα στα οποία αναφέρεστε, η Επιτροπή δε λαμβάνει θέση επί των θεμάτων αυτών».

Η μεγάλη περιπέτεια του Ιάκωβου -Ο ρατσισμός, η παρέμβαση της υπουργού και το «πάγωμα» των σπουδών

του Γιάννη Μπελεγρίνη

«Είμαι άνθρωπος και εγώ». Είναι τα λόγια ενός νέου, που προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα του, παρά τα εμπόδια που του παρουσιάζονται.
Ο Ιάκωβος Ανδρεαδάκης, είναι ένας 22χρονος, με Σύνδρομο Down. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του από το γενικό λύκειο, επέλεξε να σπουδάσει Τουρισμό, στο δημόσιο ΙΕΚ Αναβύσσου (Ειδικός Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και Τροφοδοσίας).Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Ήρθε αντιμέτωπος με την ψυχρότητα του κράτους, αλλά και συγκεκριμένων καθηγητών μέσα στην ίδια σχολή.
Η HuffPost Greece συνάντησε τον Ιάκωβο. Μαζί με την μητέρα του, Ειρήνη Γράψια και τον αδερφό και συμφοιτητή του, Παναγιώτη Ανδρεαδάκη, ο οποίος μάλιστα είχε γράψει πρόσφατα και ανοιχτή επιστολή- καταγγελία, μέσω της οποίας δημοσιοποιήθηκε η περιπέτεια του Ιάκωβου.
Ο 22χρονος νέος, αποφάσισε να σπουδάσει Τουρισμό, αφού αυτό είναι ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» της Ελλάδας. Όπως τονίζει η μητέρα του «θα ήταν πολύ ωραίο να βρίσκεται στην ρεσεψιόν κάποιου ξενοδοχείου και να υποδέχεται τα άτομα με αναπηρία. Έτσι ώστε και αυτοί να νιώθουν πιο άνετα».