Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Νέα στοιχεία! Ο 28χρονος συγκυβερνήτης είχε τρία χέρια!

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι πραγματικά φοβερή αυτή η διαρκής ροή πληροφοριών ενοχοποιήσης του νεκρού συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus, Andreas Lubitz.
Και ήδη καταγράφεται πλέον διεθνώς ισχυρός αντίλογος από φορείς και επίσημα πρόσωπα στα όσα έχουν δει ως σήμερα το φως της δημοσιότητας όπως το ότι αμφισβητήθηκε πλήρως ο γάλλος εισαγγελέας πως στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η ανάπνοη του Lubitz και ότι πάτησε το κουμπί της καθόδου.
Ο Gerard Arnoux πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής αεροπορικής ασφάλειας αμφισβητεί το ότι μπορεί να καταγραφεί η αναπνοή και φυσικά αναρωτιέται πως προκύπτει το συμπέρασμα του εισαγγελέα της Μασσαλίας πως πατήθηκε το κουμπί της καθόδου.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε έναν:

- τρελό για τα κάγκελα
- σήμερα μάθαμε ότι είναι και γκαβός
- καταθληπτικός
- ήξερε να ξεγελά και να κρατά κρυφά πράγματα
- ψυχασθενής
- απογοητευμένος στην προσωπική του ζωή

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Εν αναμονή, λοιπόν, του πλήρους κειμένου της «λίστας μεταρρυθμίσεων» που ανέλαβε να γράψει κατ’ απαίτηση των Γερμανών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: δεν αρκούν οι εσκεμμένες, ευνοϊκές για την κυβέρνηση «διαρροές», προκειμένου να σχηματίσει κανείς γνώμη γύρω από το αν η Αθήνα υποχρεώθηκε να κάνει σοβαρές υποχωρήσεις κατά την επτάωρη (!) παραμονή του Τσίπρα στην καγκελαρία του Βερολίνου. Επειδή και οι διατυπώσεις έχουν μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο θέμα, πρώτα θα δούμε το πλήρες κείμενο κι έπειτα θα διαμορφώσουμε άποψη.

Έχουν πλέον περάσει πάνω από δύο μήνες από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και σχημάτισε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Έχουν περάσει 50 μέρες από τις 8 Φεβρουαρίου που ο πρωθυπουργός παρουσίασε στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Στο διάστημα αυτό δεν έχει ακόμη υλοποιήσει καμιά από τις φιλολαϊκές υποσχέσεις του! Οι 100 δόσεις που ψήφισε σίγουρα διευκολύνουν τον κόσμο, αλλά τον διευκολύνουν να πληρώσει το κράτος, όχι να εισπράξει! Αυτό μας ανησυχεί πολύ. Όχι επειδή αμφιβάλλουμε για τις προθέσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του. Γνωρίζοντας όμως την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι Γερμανοί του Δ’ Ράιχ και με επίγνωση της γερμανικής νοοτροπίας έχουμε προ πολλού συνειδητοποιήσει πως ό,τι δεν γίνει αμέσως πολύ δύσκολα θα υλοποιηθεί αργότερα. Θα το απαγορεύσει το Βερολίνο!