Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι «ξαναγράφει την ιστορία» και χρησιμοποιεί «πραγματικά ολοκληρωτικές μεθόδους» μετά την έγκριση από το ουκρανικό κοινοβούλιο μιας σειράς νόμων οι οποίοι έχουν στόχο την «αποσοβιετοποίηση» της Ουκρανίας.

«Το Κίεβο χρησιμοποιεί μεθόδους αληθινά ολοκληρωτικές, οι οποίες επιτίθενται στην ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της συνείδησης» τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η ουκρανική πολιτική ηγεσία «διχάζει» την κοινωνία και προωθεί «μια εθνικιστική ιδεολογία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το Κίεβο παραβιάζει διεθνείς δεσμεύσεις του, «εξυμνώντας» τους μαχητές του αμφιλεγόμενου Ουκρανικού Αντάρτικου Στρατού (UPA), ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον του Κόκκινου Στρατού και είχε συνεργαστεί με τους ναζί πριν στραφεί εναντίον τους.
«Τοποθετώντας στο ίδιο επίπεδο τους φασίστες επιτιθέμενους και τους στρατιώτες οι οποίοι πολέμησαν τον φασισμό (…), οι ουκρανικές αρχές προδίδουν εκατομμύρια βετεράνους» και ταυτόχρονα «προσπαθούν να διαγράψουν τη συλλογική μνήμη εκατομμυρίων Ουκρανών» συνεχίζει η ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Ο νομικός και ερευνητής του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας Λούκας Ομπερντόρφερ δήλωσε την Κυριακή ότι «η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική ριζικής λιτότητας που ακολουθήθηκε από την τρόικα».

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστρίας, ο Ομπερντόφερ χαρακτήρισε την τρόικα ως «ένα μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου, όπως είναι επίσης ο EFSF, ο ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο».

Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ μιας αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών, Συνθηκών με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δικαίωμα άσκησης βέτο από μέρους του.

«Τα προγράμματα «διάσωσης» της Ελλάδας υπαγορεύονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλει ριζική λιτότητα και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω κοινωνικού ‘dumping’, κάτι που οδήγησε σε μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού, σε μείωση του ΑΕΠ κατά 25% , σε αύξηση της ανεργίας στο 28%, σε αύξηση της παιδικής θνησιμότητας και των αυτοκτονιών, σε εκτίναξη τη δημόσιου χρέους από το 120% το 2010 σε 175% του ΑΕΠ, σήμερα», σημείωσε.