Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κάθε βράδυ στις οκτώ χρεοκοπούμε

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Άλλοι κάνανε Πάσχα στο χωριό, άλλοι στην πόλη, άλλοι στο εξωτερικό, τα αγαπημένα μας κανάλια κάνανε Πάσχα με τη γερμανική FAS, την περιώνυμη "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung". Εκατό φορές παίξανε πασχαλιάτικα το ρεπορτάζ της FAS για τον «Έλληνα ταξιτζή», τον εκπρόσωπο, δηλαδή, της Ελλάδας στον EuroWorking Group, που, σύμφωνα με ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο, πήγε και ζήτησε λεφτά σαν ταξιτζής, χωρίς να υποβάλει λίστα με μέτρα. Σιγά μην τους έβαλε ν' ακούσουν και «Ντέρτι». Διέψευσε επισήμως το περιστατικό το ΥΠΟΙΚ, ξαναδιέψευσε το ΥΠΟΙΚ, τα κανάλια το βιολί τους, ταξιτζής μέχρι τελικής πτώσεως και αναστάσεως.

Δεν είναι μόνο η "FAS" και η "FAZ" στις οποίες ομνύουν κάθε βράδυ τα κανάλια. Είναι και οι "Financial Times", η "Bild", ο Bloomberg, το Reuters, όποιος προφητεύει τα μεγαλύτερα δεινά για την Ελλάδα μπαίνει πρώτο τραπέζι στην πίστα των καναλιών. Έχουμε γίνει οι συφοριασμένοι σαν τον Σίσυφο, κάθε βράδυ 7 με 10 χρεοκοπούμε, μετά ανασαίνουμε για μερικές ώρες και το πρωί, με το που αρχίζει η πρωινή ενημέρωση, πέφτουμε και πάλι στα τάρταρα. Προεξοφλούν τη χρεοκοπία και το χαίρονται κιόλας.

i-δημοσιογραφία του κώλου

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ (ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ)

Περί της παθογένειας (και) του ελληνικού Τύπου έχουν γραφεί χιλιάδες σελίδες, έχουν δοθεί διαλέξεις, έχουν πραγματοποιηθεί σεμινάρια για να διαπιστωθεί το αυτονόητο: Υπάρχουν λεχρίτες (που ζουν) ανάμεσά μας.
Το πρόβλημα ωστόσο δεν είναι αυτό. Οι λεχρίτες, οι κομπιναδόροι, τα λαμόγια, οι εκβιαστές, οι επαγγελματίες συκοφάντες, καθώς επίσης άρρωστοι και βλάκες υπάρχουν παντού, η δημοσιογραφία δεν αποτελεί εξαίρεση. Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που το θεσμικό πλαίσιο επιτρέπει στα σκουλήκια να υπάρχουν να ευημερούν και να πολλαπλασιάζονται…
Τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών (συμπεριλαμβανομένων των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών) περιγράφουν αναλυτικά τη δημοσιογραφία του κώλου (ή της σκοπιμότητας) η οποία έχει κυριαρχήσει. Αυτή i-δημοσιογραφία των λεχριτών διαχέεται πια με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα στο νέο δημοσιογραφικό Eldorado, το διαδίκτυο.
Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε το περιστατικό με την πρόεδρο της βουλής στο βενζινάδικο της Αιδηψού είναι απλώς μια (χαρακτηριστική) περίπτωση άσκησης δημοσιογραφίας (του κώλου). Υπάρχουν και άλλες αναρίθμητες περιπτώσεις ανάμεσα στις οποίες αξέχαστη θα πρέπει να είναι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τις κυρίες του πλούτου (Λάτση και Αγγελοπούλου) σε εστιατόριο στο Κολωνάκι, η οποία ουδέποτε έγινε, αλλά κρατήθηκε ως πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα i-efimerida του Ράπτη (ή του κώλου αν προτιμάτε) για μια ολόκληρη μέρα. Ο φερετζές (του Ράπτη) με τον οποίο διασώθηκε η δημοσιογραφική…δεοντολογία ήταν η επίσημη ανακοίνωση- διάψευση η οποία συμπλήρωνε ως υποσημείωση το κατασκευασμένο «ρεπορτάζ»…

Ο Διονύσης Τεμπονέρας στέλνει μήνυμα στην ΝΔ για την δολοφονία του πατέρα του: "Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή!"

Με αφορμή την μεγάλη ευαισθησία της Νέας Δημοκρατίας στους δολοφόνους και την απαίτηση της να αντιμετωπίζονται σκληρά από την Πολιτεία....Όχι σε όλους, βέβαια, αλλά αυτούς που είχαν αριστερή ιδεολογία, όπως τα μέλη της 17Ν, ο Διονύσης Τεμπονέρας μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιος του δολοφονημένου από την Δεξιά, αγωνιστή, καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα απαντάει, μέσω μηνύματος του στο facebook, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα γράφει:

"Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν.Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά.Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.