Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Έκτακτο ! Η κυρία Άννα Παναγιωταρέα υπέστη το «ανεπανόρθωτο»…

 Νίκος Μπογιόπουλος
 
Έφτασε στα χέρια μας η αγωγή που κατέθεσε η καθηγήτρια Πανεπιστήμιου και δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα κατά του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περιφερειακής συμβούλου Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», αρχαιολόγου και συνδικαλίστριας στο Υπουργείο Πολιτισμού Δέσποινας Κουτσούμπα, κατηγορώντας την για «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου».


Διαβάζοντας την πολυσέλιδη αγωγή προκύπτουν τα εξής:

Πρώτον: Η καθηγήτρια και δημοσιογράφος δηλώνει ότι από τις αναφορές της κυρίας Κουτσούμπα στο πρόσωπό της έχει υποστεί «ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη». Άρα η «βλάβη» που έχει υποστεί δεν επανορθώνεται, όπως δηλώνει η ίδια η λέξη. Προς τι λοιπόν τα 15.044 ευρώ που αξιώνει από την εναγόμενη ως αποκατάσταση της «βλάβης» της; Τόσο κοστολογείται μια ηθική στην περίπτωση που αυτή η ηθική δεν επανορθώνεται αφού, όπως η ίδια δηλώνει, η δική της ηθική υπέστη το «ανεπανόρθωτο»;

Δεύτερον: Το ανωτέρω ποσό η κυρία Παναγιωταρέα λέει πως θα το διαθέσει στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ. Γενναιόδωρο; Μα αν η κυρία Παναγιωταρέα ζητάει χρήματα όχι για την αποκατάσταση, την επιδιόρθωση και την επανόρθωση της ηθικής της βλάβης (που δεν επανορθώνεται), αλλά ως ελάχιστο αντίδωρο για να βασκάνει στο μέτρο του δυνατού την πληγή της μέσα από την γενναιοδωρία, από πού προκύπτει ότι είναι γενναιοδωρία να κάνουμε δωρεές στο αγαπημένο της Πανεπιστήμιο με χρήματα από το οικονομικό ξεζούμισμα μιας δημοσίου υπαλλήλου;

Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΧΩΝΙ'' (19/4) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΑΞΙΑ'' (25/4)


EΡΩΤΗΣΗ: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Αν δεν υπάρξει μία συμφωνία όπως την επιθυμεί η κυβέρνηση, δηλαδή δίχως υφεσιακά μέτρα, πρέπει να καταφύγει στη βούληση του λαού με εκλογές ή με ένα δημοψήφισμα ;

Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ: Οι διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Είμαι αισιόδοξος πάρα τους ωμούς εκβιασμούς των δανειστών που εκδηλώνονται με ένταση ότι στο τέλος θα επικρατήσει η κοινή λογική. Η μη επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Απριλίου δεν είναι το τέλος για την Ελλάδα, αντιθέτως οι επιπτώσεις θα είναι πιο επώδυνες για τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρώπης και πρώτα απ’ όλα για το γερμανικό κατεστημένο και όχι για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και η πρόσφατη δήλωση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μοκγερίνι στο Reuters, σύμφωνα με την οποία η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει περισσότερη ευελιξία στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους, όχι μόνο από αλληλεγγύη, αλλά γιατί ολόκληρο το σύστημα θα καταρρεύσει εάν φύγει ένας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα και ούτε θα συνεχίσει τις μνημονιακές πολιτικές. Η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις και προοπτικές. Δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε όμηροι των πιστωτών. Yφεσιακά μέτρα δεν θα πάρουμε. Τις κόκκινες γραμμές μας τις εννοούμε. Έχουμε δεσμευθεί απέναντι στον ελληνικό λαό και θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιθέτως με ότι έπραξε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν πρόκειται να προδώσει τον ελληνικό λαό που τον ψήφισε για να σταματήσει την καταστροφή των μνημονίων. Το πρόγραμμα με το οποίο εκλεχθήκαμε θα το τηρήσουμε, και σταδιακά θα αρχίσει η ανάκαμψη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Σκίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ένα από τα πρόσωπα της κυβέρνησης που έχουν στοχοποιηθεί από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η προσπάθεια αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ολοφάνερη και βγάζει μάτι.
Εγωπαθής, εκκεντρικός, άσχετος και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί γράφονται και λέγονται καθημερινά για τον Βαρουφάκη.

Σήμερα, το Blooberg ανέφερε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης άσκησαν έντονη κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη και είπαν πως ο Βαρουφάκης είναι ανεύθυνος, ενώ τον κατηγόρησαν πως σπαταλάει τον χρόνο τους και είναι τζογαδόρος και ερασιτέχνης.

Θεωρώ πως αυτά τα σχόλια -αν είναι αλήθεια- είναι πολύ εγκωμιαστικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη και πως του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

"Κέντησε" η Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Κέντησε" στην κυριολεξία χτες η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οπότε είναι λογικό τέτοιες κρυστάλινες απόψεις να συναντούν αντιδράσεις εκτός και εντός ΣΥΡΙΖΑ, (Δείτε αυτή μας την ανάρτηση).

Από τα πρακτικά της βουλής αντιγράφουμε:

Θα ήθελα, κύριε Υπουργέ, να σας απευθυνθώ με την ιδιότητά μου, την προηγούμενη, της υπεύθυνης επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την περίοδο κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Θέλω να σας πω ότι το δείγμα γραφής που δίνετε ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε αυτές τις λίγες εβδομάδες διακυβέρνησης, είναι ένα δείγμα γραφής που δικαιώνει τα όνειρα, δικαιώνει τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς, δικαιώνει τους αγώνες που δώσαμε σε όλη την προηγούμενη περίοδο για να προστατευθεί και να θωρακιστεί ο πυρήνας του κράτους δικαίου, του κοινωνικού κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας.

Μπροστά στη Μεγάλη Σύγκρουση

Toυ ΣΤΑΘΗ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ*

Τρεις μήνες διαπραγμάτευσης και όλες οι κινήσεις των «θεσμών» δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ δεν έχουν εγκαταλείψει την αρχική τους επιδίωξη, που εκδηλώθηκε από την επομένη των εκλογών και που δεν είναι άλλη από το να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αναδιπλωθεί από τις φιλολαϊκές ριζοσπαστικές προγραμματικές της δεσμεύσεις και να προσαρμοστεί στα μνημονιακά πλαίσια.

Ο χρόνος που «προσέφερε» η ετεροβαρής συμφωνία της 20ηςΦλεβάρη δεν δείχνει μέχρι τώρα να οδηγεί σε κανενός είδους επωφελή συμφωνία αλλά στην κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της χώρας και στη χρηματοδοτική ασφυξία έως ότου ολοκληρωθεί ο στραγγαλισμός του «θύματος», αν αυτό δεν παραδοθεί άνευ όρων.

Τόσο η υπό γερμανική κυριαρχία Ε.Ε., σε πλήρη σύμπνοια και συμπόρευση με την ΕΚΤ, όσο και οιΗΠΑ και το αμερικανοκίνητο ΔΝΤ, θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε οικονομική και κοινωνική διάλυση. Όπλα τους «το μαρτύριο της σταγόνας» της ρευστότητας και η διακοπή της χρηματοδότησης, με την εκταμίευση του οποιουδήποτε ποσού να εξαρτάται από την «ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δηλαδή την υλοποίηση των διαβόητων «μεταρρυθμίσεων» μνημονιακού χαρακτήρα στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.