Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΒΡΩΜΙΚΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ME TH BOΗΘΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

«ΤΑΡΑΧΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Οι συγκρούσεις στο Κουμάνοβο της Π.Γ.Δ.Μ. που θύμιζαν χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση και κατά τις οποίες έπεσαν νεκροί 14 πολίτες και 8 αστυνομικοί, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, δεν συνιστούν τυχαίο γεγονός. Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές,οι ΗΠΑ σε αγαστή συνεργασία με αλβανικές παραστρατιωτικές ομάδες , που κινούνται στο όνομα της «Μεγάλης Αλβανίας», έχουν βάλει σε εφαρμογή σχέδιο Βαλκανικής Αποσταθεροποίησης.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ

Οι εκτιμήσεις αυτές δείχνουν να επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι ο Σουλεϊμάν Οσμάνι, ένας εκ των αρχηγών της ομάδας που συγκρούστηκε με την αστυνομία το περασμένο Σαββατοκύριακο δήλωσε στην τηλεόραση του Κοσόβου (RTK) ότι τη δημιουργία αλβανικού κράτους εντός της ΠΓΔΜ επιδίωκαν οι ένοπλοι Αλβανοί στο Κουμάνοβο.

Ο Σ. Οσμάνι σε τηλεφωνική συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση του Κοσόβου ανέφερε ότι : «οι στόχοι της ομάδας ήταν πολιτικοί, επιδιώκαμε τη δημιουργία αλβανικού κράτους μέσα στη "Μακεδονία" κατά το πρότυπο της Σερβικής Δημοκρατίας εντός της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης».

" Μαξιμαλισμός" για τον κύριο Παππά το "Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης"...Έλεος!

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνία, μιλώντας σε συνέδριο του Economist.

Όπως σημείωσε ο κ. Παππάς «παρά τους εκατέρωθεν μαξιμαλισμούς, που όπως είναι λογικό λέγονται σε μια διαπραγμάτευση, είμαστε βέβαιοι για την επίτευξη συμφωνίας που θα είναι προϊόν σύνθεσης και θα αποτελεί οριστική λύση».
Σχετικά με την πολυφωνία στο εσωτερικό της κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας τόνισε με νόημα ότι «οι δυνάμεις που δεν επιθυμούν λύση θα χάσουν σύντομα το ειδικό τους πολιτικό βάρος»Όλο το ρεπορτάζ στο Χωνί, ΕΔΩ
Ασχολίαστο προς το παρών η προσβλητική αναφορά του Νίκου Παππά στους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, που τους απειλεί με "απώλεια" ειδικού πολιτικού βάρους.
Αλλά η έκφραση "εκατέρωθεν μαξιμαλισμός", είναι προκλητική!
Η νέα κυβέρνηση, πήρε εντολή όχι να φέρει σοσιαλισμό, αλλά να εφαρμόσει το " Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", πράγμα που επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές του δηλώσεις. Πλέον υπάρχει σοβαρό θέμα με άτομα σαν τον κύριο Παππά που παραβιάζουν την λαϊκή εντολή και τις αποφάσεις του κόμματος του (τότε και αυτός άνηκε στις πλειοψηφίες που τις έκριναν), ονομάζοντας "μαξιμαλισμό" το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης"!