Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ο Αρης (Πορτοσάλτε) κάνει πόλεμο, με Παγκάλους παλικάρια

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

 Τα μάθατε τα νέα; Έχουμε Σοσιαλφασισμό και Μαυροκόκκινη Χούντα. Εγώ τα έμαθα από τον Πάγκαλο και τον Πορτοσάλτε, που μιλούσαν έντρομοι στον Σκάι και στο βάθος ακούγονταν οι ερπύστριες των τανκς που ισοπέδωναν την πύλη του Φαλήρου.

Έχουμε, επίσης, κυβέρνηση Σταλινοφασιστών, που είναι διαφορετικοί από τους Σοσιαλφασίστες, διότι πολλά μπορείς να πεις για τον Στάλιν, σοσιαλιστή όμως δεν τον λες με τίποτα. Αυτό το έμαθα από τον Γρηγόρη Ψαριανό, που όταν δεν ομιλεί για τον αναπαραγωγικό του μυ ως Λουκάς Σιδηρόπουλος στο φέισμπουκ, παίρνει σβάρνα τα ραδιόφωνα και κάνει πολιτικές αναλύσεις επιπέδου αναπαραγωγικού μυός, επίσης.

Α, να μην ξεχάσω. Έχουμε γίνει και Βόρεια Κορέα, εκεί όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον υπουργό Άμυνας επειδή κοιμήθηκε μπροστά του. Δεν ξέρω αν αληθεύει η είδηση, εν πάση περιπτώσει, όμως, ας έχει το νου του ο Βούτσης, γιατί τον είδα σε μια φωτογραφία να χασμουριέται.

Z. ΜΕΛΑΝΣΟΝ: H E.E METΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγγραφή του βιβλίου του "le Hareng de Bismarck", στο οποίο υπερασπίζεται την Ελλάδα, είναι η τύχη που επιφύλαξαν στον Έλληνα πρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα, δηλώνει ο Ζαν-Λικ Μελανσόν σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα "l'Humanite".

Ο υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές του 2012 προσθέτει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της "l'Humanite" ότι οδηγήθηκε στην απόφαση να συγγράψει το βιβλίο αυτό καθώς είχε εξοργιστεί από την συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και από το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν αντιδρά.

«Είναι ένα βαρύ πολιτικό σφάλμα κατά του ευρωπαϊκού ιδεώδους να επιτρέπεται να μεταχειρίζονται ένα κράτος μέλος της ΕΕ κατ' αυτόν τον τρόπο» σημειώνει.

Ο Μελανσόν προσθέτει ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα οικονομικό εργαστήριο και ότι χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για να δείχνουν «πως αντιμετωπίζονται αυτοί που αντιστέκονται!».

«Όταν κέρδισε ο Τσίπρας, συνάντησα τον Φρανσουά Ολάντ για να υπερασπιστώ την υπόθεση των Ελλήνων. Του είπα: αν επιτρέψουμε να ενεργήσουν εναντίον τους, στην συνέχεια θα είναι η σειρά της Γαλλίας. Ήδη μας μεταχειρίζονται, κατά βάθος, όπως τους Έλληνες. Η συμπεριφορά του Βερολίνου δεν υποστηρίζεται πουθενά και η γερμανοφοβία ξεσπά παντού στην Ευρώπη» επισημαίνει.

"Με λεφτά του ΔΝΤ, πληρώθηκε η τελευταία δόση του ΔΝΤ"....Η αποκάλυψη του μεγάλου πλεονεκτήματος μας


Ανοίγω την τηλεόραση, αρχίζει το δελτίο του Ant1, και βλέπω την "μεγάλη αποκάλυψη", που δημοσιεύει το επίσης διαπλεκόμενο "Βήμα", ότι λεφτά για να πληρωθεί η προηγούμενη δόση 750 εκ. στο ΔΝΤ, δεν υπήρχαν, και άνθρωποι του ΔΝΤ, ανακάλυψαν τα λεφτά από λογαριασμό που θα πλήρωνε η Ελλάδα την συνδρομή της στο Ταμείο.

Με λίγα λόγια, το ΔΝΤ μας πλήρωσε την δόση προς το ίδιο, και όντως η κυβέρνηση φέρθηκε τίμια πλήρωσε μισθούς και συντάξεις και έριξε το μπαλάκι στους δανειστές! 

Αν κάτι γίνεται αντιληπτό είναι ότι σε αυτή την φάση οι δανειστές δεν θέλουν με τίποτα η Ελλάδα να κάνει στάση πληρωμών προς τα έξω. Τι και αν, Σόιμπλε, ξένοι μεγαλοτραπεζίτες διαρρέουν ότι οι δανειστές έχουν εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση στάσης πληρωμών της Ελλάδας, στην πράξη πριν μία εβδομάδα έδειξαν ότι είτε δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο ή τουλάχιστον αν υπάρχει τέτοιο σχέδιο είναι φανταστικά επιβλαβές για τους ίδιους. 

Αυτό ακριβώς είναι ο λόγος που η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει σε λύση που θα διαλύσει περαιτέρω την ελληνική πραγματική οικονομία, δεν θα διαλύσει εργαζόμενους και συνταξιούχους. Για αυτό οφείλει να επιμείνει, μέχρι τέλους! 

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟΥΣ…ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έπρεπε μάλλον να έρθει μια θαρραλέα Ελληνίδα πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, που ήδη έχει εξοργίσει τα ανθελληνικά ελληνόφωνα κατεστημένα με την επιμονή της να στείλει στο ειδώλιο όσους παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία, για να παραδώσει… «μαθήματα» Ευρώπης σε ευρωπαίους πολιτικούς που έχουν κάνει την Ευρώπη σήμερα ένα θλιβερό Γερμανιστάν, έχουν κάνει την Ευρώπη ένα συνονθύλευμα τραπεζιτών τοκογλύφων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι αριθμοί που εισρέουν στις αδηφάγες τσέπες τους.
Καλεσμένη στο ιταλικό κοινοβούλιο η κ Κωνσταντοπούλου, μίλησε στους προέδρους των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων για τις ευρωπαϊκές αξίες που σήμερα έχουν γίνει κουρελόχαρτο στον βωμό της άγριας εξόντωσης των ευρωπαϊκών λαών για τα συμφέροντα των τοκογλυφικών κύκλων.

Οι έννοιες που χρησιμοποίει η κ Κωνσταντοπούλου ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπως την οραματιστήκαν οι ιδρυτές της, σήμερα ακούγονται σαν χαμένες αναμνήσεις μιας εποχής που έχει καταστραφεί από την τοκογλυφική βουλιμία αυτών που σήμερα κυβερνούν την Ευρώπη και την οδηγούν στην καταστροφική απώλεια.