Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Καταπέλτης η Ρ. Μακρή ενάντια στον διορισμό Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

Θα μας τρελάνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς
στην προσπάθεια του να επιβάλει στην ΕΡΤ σαν διευθύνοντα σύμβουλο τον Λάμπη Ταγματάρχη. Δεν αρκέστηκε στην μεθόδευση να αντικατασταθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξετάζει τους προτεινόμενους για την διοίκηση της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος –ήταν γνωστή η αντίρρηση του για τον διορισμό του Λ. Ταγματάρχη- από τον Σωκράτη Φάμελο, υποτιμάει και κατάφορα την νοημοσύνη όσων τουλάχιστον παρακολουθήσαμε από το κανάλι της βουλής την σχετική συνεδρίαση.
Είναι δυνατόν ο Ν. Παππάς να επικαλείται την δύσκολη οικονομική συγκυρία για να αιτιολογήσει την επιλογή Ταγματάρχη ισχυριζόμενος ότι στην προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ ο προς διορισμό διευθύνων σύμβουλος είχε πετύχει πλεόνασμα;

H Ραχήλ Μακρή στην τοποθέτησή της ήταν καταπέλτης για το αντίθετο. Η συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων, έχει εργαστεί στην ελεύθερη αγορά και με στοιχεία ισολογισμών της ΕΡΤ που παρουσίασε απέδειξε ότι ο Λ. Ταγματάρχης απέτυχε παταγωδώς στο παρελθόν που ήταν στο «τιμόνι» της ΕΡΤ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν δούλευε σε ιδιωτική εταιρεία οι αρνητικές επιδόσεις του θα συνιστούσαν λόγο απόλυσης.

Ήσυχος: Αγροτικό κατά τη στρατιωτική θητεία για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες

Οι γιατροί θα μπορούν να κάνουν το αγροτικό τους κατά την άσκηση της θητείας τους, όπως επίσης το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και με αρχιτέκτονες, μηχανικούς και δικηγόρους, δήλωσε από την Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι νεοσύλλεκτοι γιατροί κατά την θητεία τους θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

Aφορμή της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Λάρισα, είναι ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου που θα δοθεί αύριο μεταξύ των ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της ομάδας των ερασιτεχνών και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Λάρισας.

Ο Κώστας Ήσυχος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, στο πλαίσιο του οποίου θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και η προαναφερόμενη. Ενώ στις προωθούμενες ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία που είναι στην κατοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και αφορούν στην αξιοποίηση τους και στην απόδοσή τους στους πολίτες.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι προχωρά ο σχεδιασμός που αφορά στην ίδρυση της «νέα ΜΟΜΑ».

ΤΟ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

ΠΛΑΝΣΑΡ (ΔΝΤ): ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ «ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ»

Νέες πολύπλευρες πιέσεις δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τον επικεφαλής οικονομολόγο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, Ολιβιέ Μπλανσάρ, να βάζει στο στόχαστρο τα καταλεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να «γίνει οικονομία», ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα κατά το τρέχον έτος. Αναφορικά με τα σενάρια περί «Grexit» αλλά και επιβολής μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, ο Ολ. Μπλανσάρ δήλωσε ότι «ελπίζουμε να τα αποφύγουμε όλα» (βλ. αναλυτικά παρακάτω).

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει πως την Πέμπτη (28/5) θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group με αντικείμενο την Ελλάδα. Όπως, αναφέρεται στο τηλεγράφημα, συνήθως η σύγκληση Euro-working Group γίνεται για να προετοιμαστεί η συνεδρίαση ενός Eurogroup και αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν τότε θα πρόκειται για ένα προάγγελο έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα (), συνεδρίασε η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα φορολογικά ζητήματα με αιχμή το θέμα του ΦΠΑ αλλά και τις αναπροσαρμογές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων.