Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Terra Incognita!

"Της τρομοκρατίας το ανάγνωσμα" θα μπορούσε να τιτλοφορείται το άρθρο που διάβασα στο capital.gr και που επάξια συγκαταλέγεται μεταξύ των προσπαθειών που εργολαβικά έχουν αναλάβει οι ερωμένοι της ιδέας της σύντομης «αντιμνημονιακής» παρένθεσης. Καλογραμμένο και "τεκμηριωμένο"∙ και ασφαλώς είναι άξιος ο μισθός του συντάκτη του.

Εξυπακούεται ότι τίποτα από αυτά που περιγράφονται εκεί μέσα, σκιαγραφώντας την κατακλυσμιαία καταστροφή που θα επέλθει αν δεν καταβληθεί η επόμενη δόση δεν πρόκειται να συμβεί, διότι είναι αδύνατον να αφεθεί η κατάσταση στην τύχη της.

Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν είναι βέβαιος σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί αν η Ελλάδα κήρυττε αύριο το πρωί παύση πληρωμών. Θα συνέβαινε άραγε κάτι που θα προκαλούσε την αναστάτωση που είχε προκαλέσει το 2008 η κατάρρευση της Lehman Brothers, η οποία άνοιξε τότε τον ασκό του Αιόλου ή θα ήταν κάτι πολύ χειρότερο? Μήπως, αντίθετα, η ελληνική πτώχευση έχει ήδη προεξοφληθεί και η κήρυξή της θα περνούσε απαρατήρητη, προκαλώντας μικρές μόνο και παροδικές αναταράξεις στην ισοτιμία του ευρώ, έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων?

Πρόταση- σοκ Γιακουμάτου προς τους Νεοδημοκράτες: «Κάντε πεζοδρόμιο…»!

Είναι οι συνέπειες της ήττας; Είναι η απελπισία από την παντελή ανυπαρξία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Είναι η απογοήτεση από την εσωκομματική κατάσταση της Νέας Δημοκρατίας; Είναι η σύγχυση φρενών εξαιτίας όλων αυτών;
Δεν γνωρίζουμε ποιός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε μια από τις πρόσφατες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, κάλεσε τους Νεοδημοκράτες σε μια κινητοποίηση ελαφρώς αντίθετη με τα ειωθότα της παράταξης…
Ακούστε τον: ΕΔΩ

«Κάντε πεζοδρόμιο»! Αυτό ζήτησε από τους οπαδούς τους κόμματος του ο κ. Γιακουμάτος… Και έπειτα σου λένε: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».