Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η συνιστώσα Σόιμπλε (στο Ποτάμι του Σταύρου)

Παρ’ ότι στον ελληνικό Τύπο δεν αρθρογραφούν ο Μαρκ Τουαίην κι οΕντγκαρ Αλαν Πόε, ούτε ο Αρθουρ Κόναν Ντόυλ ή ο Στίβεν Κινγκ, αφθονεί το παράδοξο. Επί παραδείγματι, ο ΔΟΛ καλεί καθημερινώς τον κ. Τσίπρα να ξεριζώσει από μέσα του τον κ. Λαφαζάνη και να γίνει άνθρωπος - δηλαδή κεντροαριστερός.

Σ’ αυτήν την περίπτωση, νομίζω ότι ένας εξορκισμός θα ήταν πιο αποδοτικός. Εξελθε πνεύμα μιαρόν και σοσιαλιστικόν, έξελθε πνεύμα ακάθαρτον και λαϊκίστικον, έξελθε - για να βρει την υγειά του και ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης,

τον οποίον η σκληρότης του κόσμου τούτου καταδίκασε στην ανάγκη να κάνει ο έρμος κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ανασχηματισμό στην κυβέρνηση και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο αναδόμηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εχετε ξαναδεί ποτέ αρχηγό κόμματος να υπαγορεύει (με τη συνέπεια και την επιμονή που ένας καντηλανάφτης ανάβει τα καντήλια μιας εκκλησίας) σε άλλον πρόεδρο κόμματος με ποιους να πάει (απ’ το κόμμα του) και ποιους ν’ αφήσει;Ισως να

πρόκειται για παγκόσμια πρωτο

Λεφτά υπάρχουν! - Ο Τόνι Μπλερ,ο Κλίντον,ο Γιωργάκης μας κλπ ζητούν 23.000 ευρώ το λεπτό για να μιλήσουν για... την πείνα!

του Γεράσιμου Χολέβα

Πόσα χρήματα θα δίνατε για να σας «προσφέρει» μια «περιποιημένη» ομιλία ο Μπλερ ή ο Κλίντον; Ο Μπλερ ζήτησε 23.000 ευρώ το λεπτό (ή 383 ευρώ το δευτερόλεπτο) για να μιλήσει για την πείνα!
H είδηση γνωστή από χθες. Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, «αξιότιμος» κύριος Τόνι Μπλερ ζήτησε 460.000 ευρώ, για μια ομιλία 20 λεπτών, όπως κατέγραψαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Ζήτησε αυτά τα χρήματα, για να μιλήσει σε ένα συνέδριο, στη Σουηδία, για την καταπολέμηση της πείνας (Eat Food Forum). Ο Μπλερ, τελικά, δεν μίλησε στο συνέδριο. Το έχασε το μεροκάματο… Για το ίδιο συνέδριο, το 2014, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, είχε λάβει 456.000 ευρώ, για ομιλία μισής ώρας.

Ας θυμηθούμε μερικά στοιχεία, που δημοσιεύσαμε και παλιότερα, για τη δραστηριότητα του Τόνι, του Μπιλ και άλλων γνωστών πολιτικών της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Κάποιοι είναι μόνο επαγγελματίες ομιλητές και κάποιοι άλλοι έχουν πιο σύνθετες ασχολίες. 
Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, επειδή δεν άντεχε την «ανέχεια» του επαγγελματία ομιλητή είχε και δεύτερη δουλειά. Ήταν … εργαζόμενος στην αμερικανική τράπεζα, JP Morgan, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές. Ο Μπλερ για τις μπίζνες του έχει ανοίξει και γραφείο. Εάν ψάχνετε συνεργασία με τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας πατήστε εδώ
Ο Μπιλ Κλίντον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε πέρσι τον Ιούνιο η Washington Post, έβγαλε 104, 9 εκατομμύρια δολάρια για 542 ομιλίες, από τον Ιανουάριο του 2001 έως τον Ιανουάριο του 2013!