Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αστυνομικός επιτίθεται σε παιδιά, σε πάρτυ…

Το αστυνομικό τμήμα του Mckinney ανταποκρίθηκε σε μία κλήση από την πισίνα της Κοινότητας Craig Ranch για “κάποια παιδιά που δεν ανήκουν στην περιοχή, και αρνούνται να φύγουν”. Το τμήμα διέταξε εννιά αστυνομικές μονάδες να πάνε στην περιοχή.Η επίδειξη δύναμης καταγράφηκε σε βίντεο από έναν από τους έφηβους, ο οποίος το ανέβασε στο youtube με το σχόλιο: “Ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε μια ρατσίστρια μαμά και ένα Αφροαμερικανό κορίτσι, μόλις ήρθαν οι μπάτσοι όλοι άρχισαν να τρέχουν, ακόμα και όσοι δεν έμπλεξαν στον καυγά. Οι μπάτσοι άρχισαν να τους βάζουν όλους στο έδαφος με χειροπέδες χωρίς κανένα λόγο. Αυτή η επίδειξη δύναμης είναι απρέπεια, ειδικά απέναντι σε παιδιά”. Ο αστυνόμος Eric Casebolt, ο οποίος φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου στο βία, σαν να βρισκόταν σε εμπόλεμη ζώνη, βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από τη στιγμή που ανέβηκε το βίντεο στο διαδίκτυο το Σάββατο το απόγευμα. Ο αστυνομικός φαίνεται να επιτίθεται σε πολλά παιδιά ακόμα και σε ένα 14χρονο κορίτσι με μαγιό, το οποίο μεταχειρίζεται σαν εγκληματία. Αυτό που έκανε το κορίτσι ήταν να του απαντήσει σε αυτά που απαιτούσε από αυτήν. Μτφ: Δ.Μανωλέσου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.kar.org.gr 

H πρωτοποριακή ιδέα του αυστριακού καγκελάριου για την Ελλάδα

Ο καγκελάριος της Αυστρίας σε συνέντευξή του τάχθηκε υπέρ μιας μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, προτείνοντας συμφωνία επί ενός πακέτου μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο να υπάρξει αναβολή πληρωμών, υπό αυστηρούς όρους.

Ειδικότερα, ο Βέρνερ Φάιμαν ζητά «να βρεθεί επιτέλους μια μακροπρόθεσμη λύση», σημειώνοντας πως ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλει μέσα στο επόμενο διάστημα εντατικότερες προσπάθειες για να βρεθεί μαζί με τους Ελληνες μια μόνιμη λύση, όπως είχε επιτευχθεί κατά την τραπεζική κρίση με την «ομπρέλα προστασίας».

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η Ελλάδα με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, «όμως γι αυτό θα πρέπει οι Ελληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα», κάτι που «θυμίζει την κατάσταση ενός ο οποίος πνίγεται και βοηθείται μόνον για να ξεπεράσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό».

Ο κ. Φάιμαν εκτιμά ότι για μια τέτοια μόνιμη λύση απαιτείται ένα πακέτο μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών - κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους.

Ε.Ε./Δ.Ν.Τ: εγκλωβισμένοι σε ένα αυτοκαταστροφικό παιχνίδι

του Αλέξανδρου Ανδρέου

μετάφραση: Γιάννης Χατζηδημητράκης

Ο Alex Andreou είναι ηθοποιός, συγγραφέας και δημοσιογράφος που μένει στο Λονδίνο. Γράφει για την Guardian, το Νew Statesman, συνεργάζεται τακτικά με το BBC Radio 4 και διατηρεί το μπλογκ sturdyblog.wordpress.com. Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στα αγγλικά στο sturdyblog.wordpress.com, στις 4.6.2015, και δημοσιεύεται στα «Ενθέματα» με μικρές αλλαγές του συγγραφέα. Ο Alex Andreou θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο στις 3 και 4 Ιουλίου, στο Jesus Christ 
Πολλά έχουν γραφτεί για τις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ/ΔΝΤ, και ο όγκος των αντικρουόμενων πληροφοριών συχνά συσκοτίζει την κατάσταση. Πρόθεσή μου, στο σημείωμα αυτό, είναι να φιλτράρω τα γεγονότα και να επικεντρωθώ σε ορισμένα πολύ βασικά σημεία. Δεν πρόκειται, ασφαλώς, για μια τελειωτική καταγραφή· πιστεύω, ωστόσο, ότι περιέχει μια σειρά κεφαλαιώδη ζητήματα, τα οποία δεν έχω δει να τίθενται ξεκάθαρα και με σαφήνεια.
1. Η κρίση δεν είναι οικονομική, αλλά πολιτική. Κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα, τα ποσά που χωρίζουν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και τις αντιπροτάσεις ΕΕ/ΔΝΤ είναι ασήμαντα και γελοία. Απογυμνωμένα από την πολιτική τους σημασία, δεν αποτελούν ούτε σταγόνα στον ευρωπαϊκό, πόσο μάλλον στον παγκόσμιο, οικονομικό ωκεανό. Το ότι δεν έχει επιτευχθεί λύση οφείλεται στο γεγονός ότι Ε.Ε./ΔΝΤ υπερασπίζονται συνολικά την πολιτική της λιτότητας. Το να υποχωρήσουν, θα σήμαινε ότι παραδέχονται πως έκαναν λάθος.

Γ. Δελαστίκ: Από... 2 Τρισ. Οφείλουν Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Αλήθεια, έχετε σκεφθεί ποτέ ποιες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕχρωστούν τα μεγαλύτερα ποσά στους δανειστές τους; Υποσυνείδητα, με όλη αυτή τη συζήτηση για τα μνημόνια και τις χώρες που έχουν υπαχθεί σε μνημονιακό καθεστώς, υφέρπει η εντύπωση ότι είναι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που τα έχουν κάνει ρημαδιό. Ας απαντήσουμε όμως στα ερωτήματα αυτά βάσει των στοιχείων που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Ποιο κράτος της Ευρωζώνης χρωστάει, λοιπόν, τα περισσότερα χρήματα; Μα, φυσικά, η... Γερμανία! Χρωστάει πάνω από δύο τρισεκατομμύρια ευρώ! Ναι, ξεπερνά τα δύο τρισ. το δημόσιο χρέος της - για την ακρίβεια ανέρχεται στα 2,17 τρισεκατομμύρια! Οι Γερμανοί δηλαδή χρωστούν τα... επταπλάσια λεφτά από τη «χρεοκοπημένη» Ελλάδα! Η πρώτη οικονομία της Ευρωζώνης, της ΕΕ, της ευρωπαϊκής ηπείρου χρωστάει περισσότερα ως δημόσιο χρέος από όλα τα κράτη της Ευρώπης - από όλα πλην ενός! Ας κρατήσουμε για πολύ λίγο μυστικό το όνομα του κράτους αυτού και ας πάμε στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής μας: Ποιο κράτος της ΕΕ χρωστάει τα περισσότερα χρήματα στους δανειστές του; Αν βιαστήκατε να απαντήσετε «Μα, φυσικά, η Γερμανία!», χάσατε! Το 2014, βάσει της ισοτιμίας της στερλίνας προς το ευρώ, είναι η Βρετανία η πιο καταχρεωμένη χώρα της ΕΕ με 2,22 τρισεκατομμύρια ευρώ ή 1,60 τρισεκατομμύρια στερλίνες!Τόσο η Γερμανία όσο και η Αγγλία ανήκουν στον βαθύ ευρωπαϊκό... Νότο! Σχεδόν πάντα μέχρι τώρα η Γερμανία καταλάμβανε τη θέση της χώρας με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ. Φέτος δεν πήρε... νταμπλ, έχασε τον τίτλο της ΕΕ. Αφήνοντας όμως κατά μέρος την ΕΕ και επιστρέφοντας στην Ευρωζώνη, ποιες χώρες κατατάσσονται μετά τη Γερμανία στη «λίστα της ντροπής» των χωρών που χρωστούν τα περισσότερα χρήματα; Δεύτερη πανηγυρικά η Ιταλία, η τρίτη δηλαδή οικονομία της Ευρωζώνης. Χρωστάει οριακά λιγότερα από τη Γερμανία - 2,13 τρισεκατομμύρια ευρώ.