Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Οδηγίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον νέο ιό στο Facebook

Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δίνει οδηγίες στους χρήστες του Facebook για το νέο ιό που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για τη διάδοση ενός κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».

Συγκεκριμένα, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από κάποιον φίλο του χρήστη στο «Facebook» και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν με ετικέτα (tag) μέχρι και είκοσι (20) φίλοι του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο εμφανιζόμενο ως πορνογραφικό βίντεο, μεταφέρεται σε μια απατηλή ιστοσελίδα στην οποία παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια, σταματάει η αναπαραγωγή του και εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player ( InstallFlashPlayer.exe ), όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα:

Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (π.χ. κωδικοί e-banking, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).

Το θανάσιμο αμάρτημα του ΔΝΤ με την Ελλάδα

Απόλυτα προσχεδιασμένη η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ. Η έκπληξη στελεχών του Ταμείου για την αύξηση του ΦΠΑ και ο κίνδυνος ρήξης. Το πλήγμα στην αξιοπιστία του θεσμού και η «εξέγερση» των αναδυόμενων. Τελευταία ευκαιρία για Λαγκάρντ.

Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που απειλεί την αξιοπιστία του ΔΝΤ και την επιβίωση του μακροπρόθεσμα, υποστηρίζει ο Άμπροουζ Έβανς Πρίτσαρντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα δεν υπέβαλε αίτημα για ομαδοποίηση των δόσεων επειδή δεν έχει τα χρήματα. Τουναντίον, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μια ψυχρή, υπολογισμένη και προσεκτικά ζυγισμένη απόφαση να μην πληρώσει, γνωρίζοντας πολύ καλά τι κάνει.

Η Κριστίν Λαγκάρντ και τα στελέχη του ΔΝΤ βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Το «πακετάρισμα» των 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο δεν είναι μόνο μια τεχνική κίνηση, σημειώνει ο Βρετανός αρθρογράφος. Είναι ακόμα μια προειδοποιητική βολή και μια επικίνδυνη κλιμάκωση για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως είναι πολύ θυμωμένοι και ότι μπορεί όντως να χρεοκοπήσουν προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, φέρνοντας τον διεθνή οργανισμό στην ντροπιαστική θέση να εξηγήσει στα 180 μέλη του πως έχασε τα χρήματα τους.

GUARDIAN: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΘΛΙΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΙΤ»

''Η ΡΗΞΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑ''

''Εάν κανείς θέλει να δει το πραγματικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχει παρά να κοιτάξει στον "πόλεμο" που γίνεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωπαϊκή ελίτ'', υποστηρίζει ο αρθρογράφος του Guardian, Seumas Milne, σε κείμενο με τίτλο ''H ευρωπαϊκή ελίτ και η Ελλάδα - Η ριζική αλλαγή στην Ευρώπη δεν μπορεί να αφεθεί στην εθνικιστική Δεξιά''.

"Κανένας λαός δεν έχει υποφέρει περισσότερο από τους Έλληνες, από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Οι Έλληνες έχουν πέσει θύματα των αρπακτικών τραπεζών, μιας διεφθαρμένης ελίτ, μιας μισής νομισματικής ένωσης, κι έχουν πληρώσει το τίμημα για το οικονομικό κραχ και την κατάρρευση της Ευρωζώνης", γράφει ο Milne.

Όπως λέει, ''μετά την διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών το ευρωπαϊκό οικοδόμημα έδωσε το ρόλο του τιμωρού της Ελλάδας στην Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ύστερα από πέντε χρόνια ύφεσης, περικοπών 25% στους μισθούς στο όνομα της λιτότητας και της αποπληρωμής των χρεών οι Έλληνες επαναστάτησαν ψηφίζοντας το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ''.''Η νέα κυβέρνηση όμως συνθλίβεται από μια αδυσώπητη ευρωπαϊκή ελίτ, αναγκάζεται να υποχωρήσει απέναντι στους πολιτικούς ηγέτες και τους χρηματιστές των Βρυξελλών. Μία προς μια οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ καταπατούνται, αλλά η τρόικα θέλει περισσότερα: Περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις του ΦΠΑ, γρηγορότερη αποπληρωμή του χρέους''.

ΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ» ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΔΝΤ: ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ BRUSSELS GROYP - ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ «ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΠΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Μετά τις ανέξοδες αβρότητες των τελευταίων ωρών, οι δανειστές επανήλθαν στις τελεσιγραφικού χαρακτήρα πιέσειςγια επίσπευση της «συμφωνίας» επιβεβαιώνοντας παράλληλα τηναπόσταση που χωρίζει τις απαιτήσεις τους από τις ελληνικές διεκδικήσεις.

Με την παρελκυστική τακτική τους σε πλήρη εξέλιξη, οι ευρωπαίοι «εταίροι» κλιμακώνουν την πίεση προς την Αθήνα προκειμένου να οδηγήσουν εκβιαστικά την κυβέρνηση σε αποδοχή συμφωνίας άρον-άρον, «έγκαιρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της Κομισιόν μετά τη δίωρη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ αποχώρησαν από τις Βρυξέλλες καθώς η απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές παραμένει μεγάλη τόσο στο δημοσιονομικό, όσο και στο ασφαλιστικό. Στην καθιερωμένη, εξάλλου, εβδομαδιαία ενημέρωση από το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις δήλωσε ότι οι «διαφορές με την Ελλάδα είναι τεράστιες (major differences) και ότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο να μειωθεί η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών».