Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

«Μένω Βύρωνα»…

Του Γεράσιμου Χολέβα

Μετά τη μεγάλη χαρά του Γιάννη Πρετεντέρη για τη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη, μετά την «παρέλαση» βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού από τη συγκεκριμένη διαδήλωση (μήπως παρεξηγούνται όταν τους λέμε διαδηλωτές;), μετά τα απερίγραπτα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω.
Η αλήθεια είναι πως γελάσαμε αρκετά με την υποκρισία ορισμένων από τους «επισήμους» της διαδήλωσης. Γελάσαμε γιατί «ξέχασαν» αυτά που τόσα χρόνια λένε για τις συγκεντρώσεις, την ασφάλεια του κοινοβουλίου και την «αγορά» που πλήττεται από τις διαδηλώσεις, στο κέντρο της Αθήνας. Ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη, για να δούμε ποια ήταν αιτήματα της συγκέντρωσης. Εντάξει, «Μένουμε Ευρώπη», το καταλάβαμε. Από εκεί και πέρα; Τι διεκδίκησαν οι διαδηλωτές που θα συγκεντρωθούν ξανά τη Δευτέρα; Να «Μένουμε Ευρώπη»; Γεωγραφικά η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη, αυτό δεν πρόκειται να μας το στερήσει κανείς. Ας μην ανησυχούν… Η διαδήλωση έπρεπε να έχει άλλο σύνθημα. Αλήθεια, δέχονται πως γράφουν ή φωνάζουν συνθήματα ή ανατριχιάζουν και μόνο με τη λέξη;.. Ας υποθέσουμε πως δεν τους πειράζει η λέξη «σύνθημα» και ας «διορθώσουμε» το σύνθημα της συγκέντρωσης τους: «Μένουμε Ευρωπαϊκή Ένωση». Από εδώ και πέρα, λοιπόν, μπορούμε να συνεννοηθούμε. Φανταζόμαστε, βέβαια, πως εάν κάποιος πιστεύει πως η χώρα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί να σταθεί και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε είναι εχθρός των συγκεντρωμένων της Πέμπτης. 

Στην χώρα που καναλάρχες και τραπεζίτες οργανώνουν λαϊκές συγκεντρώσεις…

Κυκλοφόρησε και η παρακάτω …
….ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επαναστάτες και επαναστατριες,αγωνιστές και αγωνίστριες,σύντροφοι και συντρόφισσες.
Τίμιοι βιομήχανοι εφοπλιστές και τραπεζίτες,μεγαλοεργολαβοι και μεγαλοεκδοτες, εσεις που ζειτε στις φτωχογειτονιες της Κηφισιας της Εκαλης και του Κολωνακίου,εσεις που ζείτε με 10,20 30 χιλιαδες ευρω το μηνα,εσεις που εχετε υπάλληλους 4ωριτες με 2 ευρω την ωρα και σας πινουν το αιμα,ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ και βγειτε στους δρομους,ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.!!!….
Βγειτε στους δρομους και βρο…ντοφωναξτε
ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ
Ολοι στον αγώνα αδερφια..
Εναντιον της χουντας των φτωχών,εναντιον της τρομοκρατίας των άστεγων.!!
Στα οδοφράγματα απεναντι στις αδυσώπητες ορδές των πεινασμένων θα βρίσκονται οι Comandante, Μπογδανοφ,Πορτοσαλτεβιτς,Πρετεντεροβιτς.

Οι μεν και οι δεν


ΕΣΕΙΣ που δεν βγαίνετε βόλτα χωρίς να κρατάτε την Luis Vuitton τσάντα σας,
ΕΣΕΙΣ που όταν προχωράτε μας κοιτάτε αφ υψηλού από τις 15ποντοτάκουνες Louboutin γόβες σας,
ΕΣΕΙΣ που ακόμα δεν έχετε πάει στο paradise Mykonos γιατί περιμένετε το τελευταίο μοντελάκι του Versage
ΕΣΕΙΣ που και στο περίπτερο για να αγοράσετε τα τσιγάρα σας πάτε με το Grand Cherokee σας
ΕΣΕΙΣ που την μόνη λαϊκή που ξέρετε είναι η ΛΑΪΚΗ τράπεζα, που είχατε τις μετοχές σας,
ΕΣΕΙΣ που στο άκουσμα του "ραντεβού στα γουναράδικα" τρομοκρατηθήκατε μήπως δεν προλάβετε να αγοράσετε την νέα σας γούνα vison,
ΕΣΕΙΣ που η ψωροκώσταινα σας φαίνεται tres banal, και θέλετε να γίνεται ΕΥΡΩ-ΠΕΗ (όχι δεν είναι ορθογραφικό λάθος),
ΕΣΕΙΣ που το μόνο χημικό που ξέρετε είναι οι χημικές δίαιτες που χάνετε 5 κιλά σε 12 ώρες, ενώ άλλοι τα χάνουν από την πείνα,
ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΥΡΙΟ. You know ΣΥΝΤΑΓΜΑ? Εκεί πάνω από την Ερμού, κοντά στα λουλουδάδικα, ναι εκεί κοντά στην βουλή.
Και πάρτε μαζί και την shelfi σας να τραβήξετε αναμνηστική με τον τσολιά της φρουράς, η με τον Γερμανοτσολιά τον Αδωνη.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ

Υπήρχαν πάντα οι «αυτοί». Καμία έκπληξη, λοιπόν, σχετικά με τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αίτημα να εξαθλιωθούν ακόμη περισσότερο οι πολλοί για να κερδίσουν οι λίγοι. Απόγονοι εκείνων που το ’41 έλεγαν «ευτυχώς ήρθαν να μας σώσουν οι Γερμανοί» και αντίγραφα εκείνων που στα Δεκεμβριανά προσκυνούσαν τον στρατηγό Σκόμπυ. Πάντα θα υπάρχουν «αυτοί» και πάντα η Ιστορία θα τους κρύβει για να μη ζούμε μέσα στη ντροπή οι υπόλοιποι.
Οι «αυτοί» είναι οι πεμπτοφαλαγγίτες που υπόσχονται στους πολιορκητές πως τίποτε δεν θ’ αλλάξει και ότι μπορούν να πολιορκούν ήσυχοι. Είναι η απόδειξη ότι ο κίνδυνος για την ελευθερία μπορεί άνετα να μην κυκλοφορεί μόνο με μαύρα μπλουζάκια και ξυρισμένο κεφάλι, αλλά να φοράει κουστούμια και να έχει μαλλί κομμωτηρίου.
Διότι την Πέμπτη στο Σύνταγμα αυτό φώναξαν όσοι συμμετείχαν στη γιορτή των εν Ελλάδι γερμανών χριστιανοδημοκρατών. Φώναξαν την πίστη τους στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, στο φασισμό των τραπεζών, στα κέρδη των φοροφυγάδων, στην περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, στον αφανισμό των συνταξιούχων. Φώναξαν «Ζήτω και Χάιλ η νέα γερμανική αυτοκρατορία». Συνειδητά το έπραξαν, κανένα άλλοθι ηλιθιότητας.
Οι «αυτοί» συστήνονται ως φιλελεύθεροι, ευρωπαϊστές, υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς και της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα. Ποιος αρμοδιότερος να τους απαντήσει άραγε από τον πρόεδρο των Ιταλών βιομηχάνων που μόλις προχτές τα έχωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό λέγοντας: «Είναι αποκαρδιωτικό το ότι η Ιταλία δεν καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις. Στην Ευρώπη υπάρχει μια διαρχία που αποτελείται από την Γερμανία και την Γαλλία και δεν βρίσκω σωστή την διαρχία αυτή». Ο πρόεδρος των Ιταλών βιομηχάνων ενοχλείται από την ηγεμονία της Γερμανίας, αλλά «αυτοί» οι τριτοκλασάτοι γιάπηδες είναι ενθουσιασμένοι.

Η συνέντευξη του Ραφαέλ Κορέα για την Ελλάδα και τις μίζες του ΔΝΤ που όλοι απέκρυψαν

«Έδιναν μίζες σε πολιτικούς για να δανείζονται ώστε να αγοράζουν οπλικά συστήματα. Έπειτα ερχόταν το ΔΝΤ για να ξεπλύνει αυτό το καθαρά ιδιωτικό χρέος»!

Στην σκιά της συνόδου ΕΕ με τις λατινοαμερικάνικες χώρες, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα έδωσε συνέντευξη στο Euronews. Σε αυτή την συνέντευξη έριξε ρουκέτες για την Ελλάδα και το ΔΝΤ, που όμως δεν μετέδωσε ουδείς!

Ο πρόεδρος Κορρέα που παρέλαβε μία χρεοκοπημένη και υποδουλωμένη χώρα στο ΔΝΤ και κατάφερε με τον λαό στο πλευρό του να την φέρει στην κορυφή της ανάπτυξης με ρυθμό…

4,3% δεν μάσησε τα λόγια του.

– Μα εσείς δεν ζούσατε πάνω από τις δυνατότητες σας;

«Εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων – πριν την έλευση του ΔΝΤ – έμπαιναν στο υπουργείο οικονομικών με βαλίτσες και σακούλες γεμάτες με χρήμα. Μαύρο χρήμα για να δωροδοκήσουν υπουργούς, ώστε να δεχθούν δάνεια για αγορά π.χ. όπλων! Έτσι ακριβώς χτιζόταν το χρέος και βέβαια αυτό γινόταν με την απόλυτη συνεργασία των ΜΜΕ που έπαιρναν το μερτικό τους!

ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ: «Ο ΑΓΩΓΟΣ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ!»

Τα πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση του ελληνο-ρωσικού σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο θα επεκταθεί στο ελληνικό έδαφος ο αγωγός φυσικού αερίου που διέρχεται από την Τουρκία, ανέλυσε μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο Θανάσης Πετράκος,κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ καλός γνώστης ενεργειακών θεμάτων.

«Είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή αλλά και επενδυτική συμφωνία της τελευταίας δεκαετίας, όσο κι αν ενοχλούνται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και συστημικά μέσα ενημέρωσης» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Όταν κάναμε το πρώτο ταξίδι στη Μόσχα, με τον αρμόδιο υπουργό Π. Λαφαζάνη, ακούγαμε ειρωνείες. Τώρα που η συμφωνία υπογράφηκε, είναι 10η είδηση στα κανάλια και τα sites!... Αυτό δείχνει αμηχανία. Η ίδια η συμφωνία, βεβαίως, δείχνει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού». 
Ο κ. Πετράκος στάθηκε σε τρεις βασικές παραμέτρους: Τους οικονομικούς όρους υλοποίησης του σχεδίου, τη δυνατότητα παροχής φθηνότερου φυσικού αερίου στην ελληνική κοινωνία, την αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας.

Μιλώντας για την πρώτη παράμετρο, ο κ. Πετράκος επεσήμανε ότι η χώρα θα συμμετέχει ως ισότιμος εταίρος σε αυτή τη σύμπραξη. Σημείωσε, χαρακτηριστικά: