Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Reuters: Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει με δραχμή

Τις επιπτώσεις μιας σχεδιασμένης και συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξετάζουν οι δημοσιογράφοι του Reuters, Jamie McGeever και Patrick Graham.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει να εγκαταλείψει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, η πρώτη περίοδος θα είναι δύσκολη, όμως σύντομα μια υποτιμημένη δραχμή θα οδηγήσει σε εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας, είναι το συμπέρασμα τους.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του Reuters:

Η κυρίαρχη οικονομική σκέψη μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η εγκατάλειψη του κοινού νομίσματος θα δώσει στην χώρα που υποφέρει από ασφυξία ρευστότητας και υπερχρέωση την ώθηση που χρειάζεται.

Η οικονομία της Ελλάδας είναι τόσο καταπιεσμένη, υποστηρίζουν, που αν δεν αποκτήσει ανταγωνιστικότητα μέσω μια μεγάλης υποτίμησης του νομίσματος θα παραμείνει χωρίς πνοή. Μέχρι τότε, η ιδέα μιας εξόδου από την ευρωζώνη – είτε από ατύχημα είτε από επιλογή – θα επανέρχεται διαρκώς.

«Όχι στη μνημονιακή παράταση. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο διεξόδου;»

Εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 19.00 η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς με θέμα: «Όχι στη μνημονιακή παράταση. Υπάρχει πολιτικό σχέδιο διεξόδου;».
Ομιλητές θα είναι οι Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος-συγγραφέας και Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.Θα παρέμβουν ακόμα οι Μαρίνα Μπρέστα, Ελένη Πορτάλιου, μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σωτηρίου, βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής και Γιάννης Τσούτσιας, δημοτικός σύμβουλος στα Βριλήσσια με την Δράση για μια Άλλη Πόλη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).Ανάρτηση από: http://www.e-dromos.gr

Το πραξικόπημα της Γραβάτας

του Λάκη Λαζόπουλου

Απορούσαμε πως επέτρεψαν να γίνουν εκλογές.Είδαν ότι ο Σύριζα ερχόταν οπότε αποφάσισαν να τον αντιμετωπίσουν τώρα πριν τους έρθει παντοδύναμος το 2016.Το λάθος του Σύριζα είναι που άφησε την διαπλοκή να συνεχίζει να κάνει παιχνίδι μέσα από τα ΜΜΕ.Αντι να ασχοληθεί με την διαπλοκή το έριξε στην ανθρωποφαγία.
Γράφει ο Λάκης Λαζόπουλος στο altsantiri
Οι κουκουλοφόροι εξωτερικού βγάλανε τις κουκούλες τους, φανερώνοντας τα αληθινά τους πρόσωπα.

Ενώ οι κουκουλοφόροι εσωτερικού φόρεσαν τις δικές τους σαν διαμορφωτές ενός ίδιου σκηνικού που προηγείται προβοκατόρικων γεγονότων.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ανατροπής.

Οι Βρυξέλλες επιθυμούν πραξικόπημα και εγκατάσταση κυβέρνησης υπογραφέων των απαιτήσεων τους.
Φτάνουν τον λαό στα άκρα. Τους έχουν “καλέσει” όλους εκεί τους πολιτικούς αρχηγούς, με έναν τρόπο.
Ίσως, οι εκτός της κυβέρνησης, να είχαν πάρει τις προσκλήσεις τους για τη νύχτα αυτή πολύ νωρίτερα.
Ίσως να τις είχαν παραλάβει στις 26 Ιανουαρίου, μία μέρα μετά τις εκλογές.

ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΣΕ GUARDIAN: Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ


«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι η μοναδική διέξοδος», γράφει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Όπως αναφέρει το πακέτο μέτρων ύψους 8 δις ευρώ για τη διετία 2015 – 2016 θα επιτείνει τον αποπληθωρισμό και θα επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση. «Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα, χωρίς καμία πιθανότητα ουσιώδους ελάφρυνσης του χρέους ή κάποιου σημαντικού επενδυτικού προγράμματος», σημειώνει, τονίζοντας πως οι δανειστές επαναλαμβάνουν τα λάθη του 2010.
Η συμπεριφορά των Ευρωπαίων δανειστών δεν προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς θεωρούν ηλιθιωδώς ότι η λιτότητα λειτουργεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα της Ευρωζώνης» αναφέρει και προσθέτει ότι υπάρχει και εναλλακτικός δρόμος, ο οποίος περιλαμβάνει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την εφαρμογή πολιτικών που θα τονώσουν την οικονομία και την κοινωνία.
«Η επιλογή ανήκει εξ ολοκλήρου στον ελληνικό λαό» καταλήγει, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει τη δύναμη να επιβιώσει και αυτό θα κάνει.

πηγή: tvxs.gr