Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Λαός και την νεολαία να αντιτάξουν ένα περήφανο, ανυπότακτο «Όχι»

Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα και τεράστια ανεργία για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία και κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας. Ο κάθε εργαζόμενος είδε την βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν. Η άθλια στάση των δανειστών στοχεύει όχι μόνο στην επιβολή αυτής της αντιλαϊκής λαίλαπας αλλά και στην συντριβή του λαού, στην πλήρη καθυπόταξή του, στην μη αμφισβήτηση του δρόμου της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο διάστημα αυτό, κάτω από το βάρος των επιλογών της για «διαπραγμάτευση εντός της ευρωζώνης» και της λογικής «ούτε ρήξη ούτε υποταγή», γιαι «ανάπτυξη » με κριτήριο και στόχο το κέρδος, όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά αναγνώρισε και εξυπηρέτησε κανονικά το άδικο και χιλιοπληρωμένο χρέος στους τοκογλύφους – δανειστές, και έφτασε να προτείνει η ίδια μια σκληρή αντιλαϊκή συμφωνία (πρόταση 47 σελίδων και οι παραπέρα ακόμα χειρότερες προσαρμογές), η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.
Η αναγγελία δημοψηφίσματος έγινε κάτω από την πίεση των λαϊκών διαθέσεων να μπει τέρμα στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής και της μαζικής αντίστασης στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ, που ανάγκασε την κυβέρνηση να μην υπογράψει συμφωνία. Αποτελεί ένα βήμα μπροστά για όλους όσους παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια.

Ξεκάθαρο, βροντερό, αδιαπραγμάτευτο, υπερήφανο ΟΧΙ στους μαφιόζους τοκογλύφους, στα τσιράκια τους, και στον ραγιαδισμό.

Γράφει η Τ. Γ.
O Αλέξης Τσίπρας γράφοντας τη δική του σελίδα στην ιστορία, αιφνιδίασε τους πάντες, με το χτεσινοβραδινό του διάγγελμα για δημοψήφισμα.
Και την αρχική έκπληξη, διαδέχτηκε η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των παπαγαλακίων και του πολιτικού χαφιεδότσουρμου περί επερχόμενου αρμαγεδώνος, εθνικής καταστροφής κ.λ.π, κ .λ.π...
Στο πρώτο ημίωρο, μετά το διάγγελμα, ξεκίνησαν τα ''ρεπορτάζ'' για τις ουρές που σχηματίστηκαν στα ΑΤΜ, για τους τουρίστες που θα εγκαταλείψουν τη χώρα, για την έξοδο απ' το ευρώ και τη χρεοκοπία, για τις επτά πληγές του Φαραώ ...
Μια απάντηση σ' όλα αυτά τα ανθρωπάρια που όλη τους η αγωνία τους έγκειται στη διασφάλιση της προσωπικής τους πολυτελούς διαβίωσης σε βάρος του λαού μας.

-ΟΧΙ δεν μας τρομάζουν οι ουρές στα ΑΤΜ. Οι ουρές στα συσσίτια μας τρομάζουν και τα απλωμένα χέρια που ζητούν ελεημοσύνη.

-ΟΧΙ δεν μας φοβίζουν οι όποιες αποχωρήσεις τουριστών. Οι μεταναστεύσεις των δικών μας παιδιών μας σκιάζουν και η αβεβαιότητα αυτών που καταντήσατε πρόσφυγες στην ίδια τους πατρίδα.

-ΟΧΙ δεν μας πανικοβάλλει η έξοδος από το ευρώ. Η έξοδος από τη ζωή που επέλεξαν χιλιάδες συνάνθρωποι μας λόγω των εφαρμοσμένων σας προγραμμάτων λιτότητας και εξαθλίωσης μας προκαλεί δέος και ανατριχίλα.

-ΟΧΙ δεν αγωνιούμε για πιθανή χρεοκοπία. Χρεοκοπήσαμε όταν δημιουργήσατε υποσιτισμένα παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία και ανθρώπους που αναζητούσαν τροφή στα σκουπίδια. Χρεοκοπήσαμε όταν χιλιάδες συνάνθρωποι μας μετά από πολλά χρόνια μόχθου βρέθηκαν άστεγοι στους δρόμους. Χρεοκοπήσαμε όταν ασθενείς αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν τα φάρμακα τους, όταν κατεδαφίσατε το σύστημα υγείας, όταν ισοπεδώσατε τη δημόσια παιδεία. Χρεοκοπήσαμε και όταν μας έπνιγαν τα δακρυγόνα και σερνόμασταν αιμόφυρτοι από της δυνάμεις καταστολής σας στις διαδηλώσεις για διεκδίκηση της ζωής μας. Κι όλα αυτά χωρίς καμιά προοπτική για το μέλλον, χωρίς ούτε μια αχτίδα φωτός.

SPD: ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ GREXIT

Για το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το σενάριο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν τίθεται προς συζήτηση.«Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη, θέλουμε να παραμείνει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του SPD Ραλφ Στέγκνερ μιλώντας στο Spiegel Online.

Και ο εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Νιλς Άνεν εκτιμά ότι «στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».

Ο Ματίας Μιρς, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής αριστεράς στη Μπούντεσταγκ, επεσήμανε: «Ελπίζω να υπάρξει μια συμφωνία, διότι το ερώτημα αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ τελικά αφορά και το μέλλον της Ευρώπης».

Σε ό,τι αφορά ένα Grexit «το SPD, αντίθετα με τους κυβερνητικούς μας εταίρους, έχει ξεκάθαρη θέση», πρόσθεσε ο Στένγκερ. Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα «δεν είναι πάντα εύκολες, όμως πρέπει να οδηγήσουν γρήγορα σε βιώσιμες λύσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

Όταν δάκρυσε η Ιστορία … της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου στο altsantiri

Εκείνοι με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα κι εμείς με τις παρακαταθήκες μας,καταχωρισμένες στη συλλογική συνείδηση και το ομαδικό θυμικό, χωρίς ενοχές και συμπλέγματα.

Εκείνοι οικονομικοί εγκληματίες κατά συρροή κι εμείς θύματα κατ΄εξακολούθηση. Τώρα όμως τιμωροί, δίκαιοι και δικαιωμένοι.

Αγριεύτηκαν και αγρίεψαν τα τάγματα των εθελόδουλων, μόλις κατάλαβαν ότι πήγε στράφι η προπόνηση στον πάγκο των Βρυξελλών, τις τελευταίες ημέρες.Προσδοκώντας » ανάσταση νεκρών», καραδοκούσαν για αποτυχία η οποία θα οδηγούσε σε εκλογές, όπου θα κατέβαιναν από κοινού, ως ευρωπαϊκό μέτωπο. Αλλά το δημοψήφισμα ήρθε κατακούτελα και έχασαν έτσι κάθε πρόσχημα, οι «μένουμε Ευρώπη- Γερμανία». Ταυτόσημες και οι τρεις ανακοινώσεις ( Ν.Δ. ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ) βγαλμένες από το ίδιο εργαστήριο. Τρομοκρατικές, ανεύθυνες και επικίνδυνες, καθώς με τη σπέκουλα και την κακοήθεια, έστειλαν τον κόσμο νυχτιάτικα στα ΑΤΜκαι τα βενζινάδικα.

Και δεν βρέθηκε ένα κανάλι να πει ότι για να διακοπεί η χρηματοδότηση του Ντράγκι, απαιτούνται οι ψήφοι από τα 3/5 των μελών του συμβουλίου της ΕΚΤ και των 17 κεντρικών τραπεζιτών και το κυριότερο η υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Έσπευσαν να αναμεταδώσουν τις υστερικές αντιδράσεις της BILD κατά της Ελλάδας , αλλά κουβέντα για τη διαβεβαίωση του Bloomberg ότι τη Δευτέρα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα οι ελληνικές τράπεζες.

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: ΨΗΦΙΖΩ «ΟΧΙ»

«ΟΧΙ» θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολυδώρας. «ΟΧΙ, στα αρπακτικά, τους τοκογλύφους και εκβιαστές του Βερολίνου, της Φραγκφούρτης, του Λουξεμβούργου και του ΔΝΤ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πολύδωρας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση.

«Ο Βύρων Πολύδωρας ψηφίζει ΟΧΙ

ΟΧΙ, στην επιχείρηση υποδούλωσης των Ελλήνων

ΟΧΙ, στην απόπειρα ταπείνωσής μας

ΟΧΙ, στα αρπακτικά, τους τοκογλύφους και εκβιαστές του Βερολίνου, της Φραγκφούρτης, του Λουξεμβούργου και του ΔΝΤ

ΟΧΙ, στους γελοίους «διαπραγματευτές», τους δήθεν «θεσμικούς», που απέσυραν την «πρότασή» τους, δηλαδή έκρυψαν το «σώμα του εγκλήματος», μόλις άκουσαν την κήρυξη του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Αίσχος!»

H Πρώτη Φορά Αριστερά έγινε Πρώτη Φορά Δημοκρατία

Με τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος της Κυριακή 5 Ιουλίου, για το αν οι Έλληνες πολίτες αποδέχονται ή απορρίπτουν την πρόταση των θεσμών.

Είναι το πρώτο δημοψήφισμα που διεξάγεται στη χώρα μας, μετά από 41 χρόνια.

Όλοι συνηθίζουν να λένε με χαρακτηριστική ευκολία πως η Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία αλλά δεν είναι πολλοί που απορούν για το πώς γίνεται οι χώρες που δεν γέννησαν την Δημοκρατία να κάνουν δημοψηφίσματα, ενώ η Ελλάδα ποτέ.

Το ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου σημαίνει πως μπορούσαν -ακόμα και με αυτό το Σύνταγμα με το άρθρο 44- να έχουν διεξαχθεί και άλλα δημοψηφίσματα στη χώρα μας. Οι αφορμές αυτά τα 41 χρόνια ήταν πολλές.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το δημοψήφισμα;

Γιατί δεν μπορεί να πάει τη συμφωνία στην Βουλή. Στη Βουλή, η συμφωνία θα περνούσε με τις ψήφους των μνημονιακών κομμάτων -με παράλληλες απώλειες ψήφων των βουλευτών της κυβέρνησης- και η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικός και είναι παίκτης. Όλες οι κινήσεις του τα τελευταία χρόνια – είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς μαζί του- δείχνουν πως ξέρει να παίζει. Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα χαμογελάει από τον ουρανό. Τελικά, ο «μικρός» δεν ήταν καλός μόνο στη μίμηση του τρόπου ομιλίας του Ανδρέα.

Καμμένος: «Η ιστορία αυτού του έθνους γράφτηκε με ΌΧΙ...»

«Δριμύ κατηγορώ» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κατά των δανειστών
Έκκληση στους Έλληνες να ψηφίσουν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Mega, ενώ αποκάλυψε ότι από χθες είχε συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα την προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού:

"Θέλουμε μια λύση αξιοπρεπή για την Ελλάδα και αντί για λύση αντιμετωπίσαμε τον απόλυτο φασισμό. Τη μια μέρα κοντά, την άλλη ήθελαν 400 εκ. ευρώ μείωση από τις δαπάνες της άμυνας”, είπε ο κ. Καμμένος αναφερόμενος αναλυτικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων.

“Μας απάντησαν ότι πρέπει να μειώσουμε το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Το συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό την Πέμπτη, οι δυο μας, όταν σε απάντηση της λογικής ελληνικής πρότασης, μας είπαν να βάλουμε 23% στο λάδι, το γάλα, τον τουρισμό. Ήθελαν να παραδώσουμε την Ελλάδα, την ελληνική οικονομία, την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά μας. Σκεφτήκαμε με πολύ μεγάλη ευθύνη τι πρέπει να κάνουμε, όταν δεχόμαστε μια επίθεση απέναντι στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων.