Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 'H ΠΡΟΔΟΤΗΣ; ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΜΙΛΑΕΙ» Ο ΛΑΟΣ!

Ή ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Η Βουλή αποφάσισε: Την επόμενη Κυριακή, ο ελληνικός λαός αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών του και το μέλλον των επόμενων γενεών.

Αποφασίζει για την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία, το δικαίωμα η χώρα να αποφασίζει μόνη της για την δημοσιονομική πολιτική της, για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής Πρόνοιας.

Τα ψευτοδιλήμματα «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ε.Ε.», δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Μέχρι σήμερα δεν μας ταΐζει κανένας, ούτε η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, ούτε το ΔΝΤ. Αντίθετα μας έχουν στραγγίξει οικονομικά και εξακολουθούν να επιθυμούν την αποστέωση μας.

Εδώ που φτάσαμε πρέπει να πούμε την αλήθεια. Το πραγματικό δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι: «Πατριώτης ή προδότης».

Κάθε πολίτης πρέπει να αναλογιστεί το βάρος των ευθυνών του. Να πάρει ο καθένας ξεκάθαρη θέση χωρίς μετέωρες αοριστολογίες και μεσοβέζικες λύσεις.

Ή θα προστατεύσουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι τη χώρα των πατέρων μας και τον τόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας αξιοπρεπώς ή θα την εγκαταλείψουμε οριστικά και θα τη χαρίσουμε στους τοκογλύφους των Βρυξελλών δημιουργώντας ένα ακόμα προτεκτοράτο στη λεκάνη της Μεσογείου.

Η διαδικασία του δημοψηφίσματος δίνει δύναμη στη κυβέρνηση και στις προοδευτικές δυνάμεις

Στεφανος Τζουμακας


Παραβρέθηκα σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου στο κοινοβούλιο στη πολύωρη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των αρχηγών , καθώς και στη περάτωση της ομιλίας του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, με βάση τη πρόταση του- στο υπουργικό συμβούλιο - για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος με σκοπό την απόρριψη του νεοφιλελεύθερου σχεδίου του διευθυντήριου της ευρωζώνης , των δανειστών και των διεθνών κύκλων του χρηματαγορών . 
Η κυβέρνηση προχωρούσε σε μια ετεροβαρή συμφωνία λόγω του αρνητικού συσχετισμού σε βάρος της .
Με τη περαιτέρω προκλητική στάση του προέδρου της Ευρωπαικής Ένωσης , της εκπροσώπου του ΔΝΤ και της ηγεσίας της γερμανικής κυβέρνησης - η Α.Μέρκελ απαιτούσε να εγκρίνει η ελληνική βουλή το πακέτο των μέτρων μέχρι την Κυριακή 28 Ιουνίου -ο Α.Τσίπρας διέκοψε τη διαπραγμάτευση και δήλωσε ότι επρόκειτο περί τελεσίγραφου και νέο-αποικιακής στάσης απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, τόσο για το περιεχόμενο της συμφωνίας όσο και για τους πολιτικούς όρους που διέπουν εκλεγμένες ηγεσίες ισότιμων κρατών μελών .Ήδη διεξάγεται εντελώς αντίθετη ψηφοφορία για τους όρους του δημοψηφίσματος και θα ήθελα να επισημάνω ότι : 
1. Ανεξάρτητα από διαφωνίες στη διαπραγματευτική τακτική και σε άλλες πλευρές της διαπραγμάτευσης που λαθεμένα ακολούθησε η κυβέρνηση από την έναρξη των διαπραγματεύσεων μέχρι τώρα , θεωρώ ότι κάθε προοδευτικός άνθρωπος θα συνταχθεί με τη πρόταση για απόρριψη των σχεδίων του διεθυντηρίου της Ευρωζώνης και θα συμβάλλει σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα , με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών της χώρας μας .

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ: ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"

Η χθεσινή απόφαση του EG, να μην εγκρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε να αποφανθεί ο λαός με δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο των δανειστών, αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα πράξη αμφισβήτησης του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού στη δημοκρατική επιλογή. Στο ύψιστο και ιερό δικαίωμα έκφρασης γνώμης. Η απόφαση αυτή οδήγησε σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε τη Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις. Είναι πλέον περισσότερο από σαφές, ότι αυτή η απόφαση δεν έχει κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει την ομαλή δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες. Το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους», δήλωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ολόκληρο ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει. Έχουμε για άλλη μια φορά την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας. Και να θυμάστε: Tούτες τις κρίσιμες ώρες, που αναμετρόμαστε όλοι με το ανάστημα της ιστορίας μας, ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Δε θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει. Θα τα καταφέρουμε. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο, θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνειας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

http://vaspik.blogspot.gr/2015/06/video_10.html

Δημοψήφισμα: Επτά κρίσιμες μέρες

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Μπροστά μας βρίσκονται επτά μέρες σκληρότατης σύγκρουσης, για την οποία προετοιμάζονται εντατικά όλα τα κέντρα εξουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση η πολύ σκληρή μάχη των επόμενων επτά ημερών μπορεί να κερδηθεί.

1. Το πρωί του Σαββάτου ο ελληνικός λαός ξύπνησε σε έναν άλλο πολιτικό πλανήτη. Το «όχι» του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του στο ιταμό τελεσίγραφο των δανειστών έβγαλε- επιτέλους- τη χώρα από την κινούμενη άμμο όπου την είχε βυθίσει ο κάκιστος συμβιβασμός της 20ής Φεβρουαρίου. Μπροστά μας βρίσκονται επτά μέρες σκληρότατης σύγκρουσης, για την οποία προετοιμάζονται εντατικά όλα τα κέντρα εξουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σενάρια οικονομικής πολιορκίας, κοινωνικής πόλωσης και πολιτικής ανωμαλίας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Περνάμε απολύτως κρίσιμες ώρες, που απαιτούν απ’ όλους μας ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, καθολική στράτευση και κυρίως αποφασιστικότητα.

2. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου- όχι βέβαια στρατιωτικού, αλλά οικονομικού, πολιτικού και ψυχολογικού. Αυτόν τον πόλεμο δεν τον ξεκίνησαν ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του- ίσα ίσα, έκαναν το παν για να τον αποφύγουν, παραχωρώντας πολύτιμο πολιτικό έδαφος, χρήμα και χρόνο στον αντίπαλο. Τον πόλεμο τον ξεκίνησαν, από την επομένη κιόλας της 25ης Ιανουαρίου, οι ξένοι επικυρίαρχοι, με μια προσπάθεια μεταμοντέρνου πραξικοπήματος, που ενδέχεται να καταγραφεί από την Ιστορία ως πολιτικό πείραμα πρώτης γραμμής, πολύ διαφορετικής μορφής, αλλά ανάλογης σημασίας με εκείνο του Πινοτσέτ, εναντίον της κυβέρνησης Λαϊκής Ενότητας στη Χιλή. Από τα χαράματα του Σαββάτου, η ελληνική κυβέρνηση πήρε τα όπλα της και μπήκε κι αυτή σ’ έναν πόλεμο που δεν επέλεξε, αποφεύγοντας την ύστατη στιγμή την ταπεινωτική παράδοση. Όμως δεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο η κυβέρνηση ή τα κόμματα που τη στηρίζουν. Τον πόλεμο μπορεί να τον δώσει πραγματικά και να τον κερδίσει μόνο ο οργανωμένος λαός. Η εβδομάδα προς το δημοψήφισμα είναι η πρώτη, καθοριστικής σημασίας για το μέλλον, μάχη αυτού του πολέμου. Εδώ θα κριθούν όλοι.

Ο λαός έχει τον λόγο

Και τώρα ο λόγος στον λαό.

Μεγάλη υπόθεση. Και μεγάλες λέξεις. Λόγος. Λαός.

Λένε αυτοί που φοβούνται τον λόγο και τον λαό ότι η κυβέρνηση «πετάει το μπαλάκι των ευθυνών της στο λαό». Μάλιστα. Οταν ο λαός υπερψηφίζει αυτούς που λένε κάτι τέτοια, μπαλάκι τους πετάει; Τους δίνει την ψήφο του να την κάνουν ό,τι θέλουν; Τους δίνει την ψήφο τους κι ύστερα παύουν να ‘χουν γνώμη;

Οταν αυτοί που πήραν την ψήφο του λαού με βάση το πρόγραμμά τους επιστρέφουν στον λαό και του ζητούν να πάρει θέση για τα προβλήματα που συνάντησαν, ακόμα και για τα λάθη που έκαναν, μπαλάκι του πετάνε ή ο λαός παίρνει τον λόγο για να αποφανθεί;

Ας αφήσουμε τις σοφιστείες. Το δημοψήφισμα είναι μια ύψιστη στιγμή κατά την οποίαν η αντιπροσωπευτική δημοκρατία γίνεται άμεση.

Οταν ο υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία της πατρίδας, η άμεση απόφανση του λαού είναι ό,τι ισχυρότερο διαθέτει μια δημοκρατία.

Η άμεση δημοκρατία, όταν ο λαός εκφράζεται με δημοψήφισμα, μπορεί να κρατάει μια μέρα, αλλά το αποτέλεσμα που παράγει, δεσμεύει στο εξής την αντιπροσωπευτική δημοκρατία στην επιλογή του λαού. Διότι ο λαός

Την Κυριακή αποφασίζουμε σε ποια Ευρώπη θέλουμε να μείνουμε

Ο Παναγιώτης δίπλωσε προσεκτικά την κουβέρτα του, μάζεψε το χαρτόκουτο του και σηκώθηκε. Έπρεπε να βρει ένα σημείο να τα προφυλάξει από τη βροχή. Καλοκαίρι σου λένε, Ευρώπη γίναμε...
Δεν ήταν πάντοτε στο δρόμο ο Παναγιώτης, το αντίθετο. Δούλευε για 26 ολόκληρα χρόνια στο ίδιο μαγαζί. Υπάλληλος. Ήταν καλά, με το διαμέρισμα του στα νότια προάστια, τις ταβέρνες του, είχε κι ένα αυτοκίνητο που φόρτωνε όλη του την οικογένεια κι έφευγαν στην άδεια του. Έλα όμως που λόγω της κρίσης το αφεντικό του πήρε στη θέση του έναν πιτσιρικά με τα μισά λεφτά. Δεν συνέφερε πια βλέπεις στην επιχείρηση...
Προσπάθησε πολύ να βρει δουλειά, ποιος όμως θα έπαιρνε έναν πενηντάρη ανειδίκευτο στη δούλεψη του; Η γυναίκα του δεν άντεξε άλλο, τι να κάνει η καημένη; Πήρε τα παιδιά και πήγε στους γονείς της στο χωριό. Βλέπεις μαλώνανε συνέχεια από τότε...
Άραγε Παναγιώτη μου, θα μείνουμε στην Ευρώπη αυτή; Τι θα κάνεις αν δε μείνουμε; 

Η κυρία Ασπασία περίμενε υπομονετικά στην ουρά. Από τότε που έχασε τον άντρα της τρία χρόνια πριν είχε μάθει να αντιμετωπίζει τα πάντα με στωικότητα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα μόνη στην ηλικία της;
Ζούσε με μια σύνταξη του άντρα της, 320 ευρώ όλα κι όλα. Ώρες ώρες σκεφτόταν πως ήταν τυχερή που είχε την "κακιά αρρώστια" και θα έφευγε κι αυτή σε λίγο. Μόνο να μην πονούσε... Δεν τον άντεχε αυτόν τον πόνο.
Τα παιδιά στο κοινωνικό ιατρείο ήταν πολύ καλά μαζί της. Από τότε που την έδιωξαν από το νοσοκομείο ήταν ξεκρέμαστη, δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Καλά που βρέθηκαν αυτά τα παιδιά του ιατρείου και την φροντίζουν. Μέχρι να πάει να βρει τον αγαπημένο της σύντροφο...
Άραγε κυρία Ασπασία μου, θα μείνουμε στην Ευρώπη αυτή; Τι θα κάνεις αν δε μείνουμε;

Η πραγματικότητα χωρίς αναισθητικό και ψευδαισθήσεις.

Του Σταμάτη Στεφανάκου

Είμαι ένας απλός πολίτης χωρίς ειδική επιστημονική κατάρτιση και δεν διεκδικώ το ρόλο του παντογνώστη ή του ειδικού. Διεκδικώ όμως να συμμετέχω στα κοινά. 

Η προσωπική μου ανησυχία για το τι θα γίνει σήμερα και αύριο στον τόπο μας, με σπρώχνει να επικοινωνήσω μαζί σας. Με αυτό το σκεπτικό έκανα μια σύνοψη τι θεωρώ σημαντικό από όλες τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί και μοιράζομαι μαζί σας μερικές σκέψεις μου για το πώς βλέπω και αντιλαμβάνομαι τα γεγονότα.

1. Είναι εξαιρετικά πιθανό ΕΚΤ- Βρυξέλλες να τραβήξουν την κατάσταση σε σημείο που θα έχουμε πιστωτικό γεγονός. Αμφίβολο όμως να το πάνε έως στο σημείο του GREXIT. Σημειώστε ότι έλεγχος κεφαλαίων και κλείσιμο τραπεζών δεν συνεπάγεται αδιέξοδα μη αντιμετωπίσιμα και μη αναστρέψιμα, απλά γιατί ακόμα ΟΛΑ είναι ρευστά

2.Η απληστία των απαιτήσεων τους - είναι γνωστή από το παρελθόν- έχει οδηγήσει εδώ και μήνες από την εποχή του Σαμαρά την κατάσταση σε αδιέξοδο. Μια αλήθεια που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αρνείται από κανένα χώρο.

3. Είναι :ΑΔΥΝΑΤΟ να υπολογιστούν ακριβώς οι συνέπειες ενός GREXIT και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο όπως και τι θα γίνει στην ευρωζώνη. Όποιος λέει κάτι άλλο ή είναι αφελής ή σκοπίμως ψεύδεται ή παραπληροφορεί. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν και με πολλά ερωτηματικά ως προς την ακρίβεια τους. Και αυτό γιατί απλά δεν υπάρχει προηγούμενο σε διεθνές επίπεδο με έξοδο κράτους από κοινό νόμισμα όπως το ευρώ. Σημειώστε ότι αφενός η αξία του ευρώ στηρίζεται στην αμετάκλητη συμμετοχή των κρατών που συμμετέχουν και αφετέρου ότι η ύφεση δείχνει διεθνώς να επιστρέφει. Για αυτό βλέπεται και ανησυχία από ΗΠΑ, Κίνα ,G7 ακόμα και δήλωση του Στρός Καν.

Eurogroup: Γαλλοϊταλική ανταρσία για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Ξεκάθαρα μηνύματα έστειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία δεν συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ύστερα από μη πρόσκληση του Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου», τόνισε ο Μισέλ Σαπέν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν με τις χώρες του Νότου να τον υποχρεώνουν σε μια δεύτερη Συνέντευξη Τύπου, όπου και απολογήθηκε για τη μη πρόσκληση του Έλληνα υπουργού λέγοντας πως «ο ίδιος αποφάσισε να φύγει».

Μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε διαλλακτικότερος λέγοντας πως «η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθώς πολλά μπορούν να συμβούν»
Σύμφωνα με το Βήμα, ο Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης των 18 είπε πως «εμείς εργαστήκαμε να χτίσουμε την ευρωζώνη και δεν θα την αποδομήσουμε με μια απλοϊκή απόφαση, είναι θέμα Δημοκρατίας». «Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα», είπε και υποστήριξε ότι «η Αθήνα ήταν αυτή που έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Άμεσα ξεσηκώθηκαν και άλλοι υπουργοί Οικονομικών κατηγορώντας τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για τους χειρισμούς του. Το λόγο πήρε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Καρλ Παντοάν, ο οποίος εξερχόμενος της συνεδρίασης είπε πως «η μη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τίθεται αυτόματα εκτός Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει καμία νομική οδός που να το επιτρέπει κάτι τέτοιο».

Είδα τα πάντα να χάνονται, και θα φοβηθώ ένα δημοψήφισμα;

Είδα τα πάντα να χάνονται. Το πατρικό, το μαγαζί του πατέρα, τα πάντα. Είδα τον πατέρα μου να κλαίει για πρώτη φορά στη ζωή του, τον είδα να ντρέπεται που έπρεπε ο γιός του να του στείλει λεφτά για να πάρει μια φραντζόλα ψωμί. Είδα τον πατέρα να μην μπορεί να πάρει σύνταξη μετά από 42 χρόνια ασφάλισης, αν δεν πληρωθούν στο γαμοΤΕΒΕ και οι τελευταίοι μήνες ασφάλισης. Τον είδα στο αστυνομικό τμήμα να του παίρνουν αποτυπώματα, να τον τρέχουν στη σήμανση, για έξι γαμημένους μήνες ποινή ερήμην από δικαστήριο για "χρέος". Έναν άνθρωπο 77 χρονών, που δεν ξέρει τι θα πει "βγαίνω έξω".

Είδα τη μάνα μου να πνίγεται επειδή δεν μπορούσε να δώσει στο εγγόνι ούτε 10 ευρώ για ένα παιχνίδι.

Είδα τους δικούς μου ανθρώπους να προσπαθούν να ζήσουν 4μελή οικογένεια με μια δουλειά part- time. Είδα κομμένη τη ΔΕΗ. Βρέθηκα απέναντι σε κάποιους που μου μιλούσαν για "προβλήματα" που για μένα ήταν λύσεις. Έμεινα μέρες με τα ψιλά στην τσέπη περιμένοντας να πληρωθώ έναντι από τον μισθό που έπρεπε να πληρωθεί πριν από 4-5 μήνες. 

Είδα πολλά, αγαπητέ σκατόφλωρε, τιμητή των πάντων. Και μου λες ότι τώρα θα φοβηθώ ένα ...δημοψήφισμα;;;; Χαχαχα! Ένα δημοψήφισμα; 

Αλήθεια ποιος ελέγχει το Eurogroup;

Του Σπύρου Γουδέβενου 

Να ξεκαθαρίσω αρχικά, ότι δεν είμαι ειδικός πάνω στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά πλέον είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά με το Eurogroup, σε ότι το αφορά ως θεσμό, και ιδιαίτερα μετά το σημερινό που μας είπε ότι δεν το ενδιαφέρει αν βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης!

Εδώ και λίγες μέρες, ακόμα και Γερμανικές πηγές αναφέρουν το χάσμα μεταξύ της καγκελαρίου της Γερμανίας Μέρκελ, και του Υπουργού Οικονομικών της χώρας, Σόιμπλε. Δεν μπαίνω στην λογική του "καλού" και του "κακού", απλά στην διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των διαφωνιών με την Ελλάδα. Ο ντόκτορ Σόιμπλε εμφανίζεται σκληρός, έτοιμος να μας αποχαιρετήσει από την Ευρωζώνη, η Καγκελάριος δεν μιλάει για Grexit, και παρά την δυσαρέσκεια που προκάλεσε η επιλογή του δημοψηφίσματος , και αντί η Καγκελάριος να ενισχύσει τον Υπουργό της....Σιωπά! Αντίθετα, πλέον γερμανικές και ελληνικές πηγές, αναφέρουν ότι Μέρκελ και Τσίπρας μίλησαν μετά το Eurogroup που καταδίκασε την Ελλάδα.

Αλλά δεν έχουμε αυτή την διαφοροποίηση μόνο στην Γερμανία. Ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών από τον Φλεβάρη εμφανίζεται σκληρότατος απέναντι στην Ελλάδα, και σήμερα ακόμα πιο σκληρός, ενώ ο Καγκελάριος της Αυστρίας είναι απείρως πιο φιλικός, ερχόμενος πρόσφατα στην χώρα, και επισκεπτόμενος ακόμα και τα νοσοκομεία, για να διαπιστώσει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης.