Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Α. Χατζηστεφάνου: Ένα Ένα Τέσσερα

Εταιρείες δεν δίνουν μισθούς με πρόσχημα την έλλειψη ρευστότητας και απειλούν τους υπαλλήλους να ψηφίσουν ΝΑΙ. Μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα τραπεζικού πανικού (και όχι μόνο). Η Ε.Ε μας καλεί σε απόλυτη υποταγή: Να ψηφίσετε ΝΑΙ ό,τι και αν σας ρωτήσουν, μας είπε ανοιχτά ο Γιούνκερ.

Έτσι ξεκινούν οι απόπειρες πραξικοπήματος στις σύγχρονες κοινωνίες της Δύσης. Τι ακριβώς περιμένατε, ερπύστριες στους δρόμους και φαντάρους με όπλα στα χέρια; Τα πραξικοπήματα είναι πάντα οικονομικά, ξεκινούν από τη διακοπή ρευστότητας και συνεχίζονται με συντονισμένες κινήσεις επιχειρηματιών και καναλαρχών.

Υπάρχει συνήθως μια στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου που καλείσαι να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.

Υπάρχει μια φορά που πρέπει να επιλέξεις στο δίλημμα που έθεσε ο Καστοριάδης διαβάζοντας τον Θουκυδίδη: Ή Ελευθερία ή Ησυχία. Πρέπει να διαλέξετε. Και τα δυο δεν γίνονται.

Υπάρχει συνήθως μόνο μια φορά σε κάθε γενιά, που είτε πιστεύεις στις αρχές της αστικής δημοκρατίας είτε ζητάς κάτι περισσότερο από αυτή, καλείσαι να ξαναδιαβάσεις την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος – το περίφημο 114 που έγινε 120. Ως εκ τούτου όποια και αν θα είναι η απόφαση της Ε.Ε (και της κυβέρνησης) σε μια διαπραγμάτευση υποταγής η απάντηση πλέον είναι αναγκαστικά ΟΧΙ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ: Μην αφήσεις τους παπαγάλους και το φόβο να σε κερδίσουν μέσα σε 5 μέρες !

Αγαπητέ Έλληνα συμπολίτη.
Οι πολιτικές δυνάμεις που σε βομβαρδίζουν με καταστροφολογία και προσπαθούν να εκβιάσουν το ΝΑΙ σου είναι οι ίδιοι που εδώ και 30 χρόνια σε καταλήστευαν και έφεραν στη χώρα αυτή την κατάσταση. Οι πολιτικές δυνάμεις που σου ζητούν το ΝΑΙ είναι αυτές που παρά τα δεινά που σου προξένησαν τόσα χρόνια τις εμπιστεύτηκες να σε σώσουν στα 5 χρόνια του μνημονίου και στο ξεπλήρωσαν με την καταστροφή της οικονομίας, την διάλυση του κοινωνικού ιστού , την άνευ προηγουμένου μετανάστευση , τις πολλές χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών σου που δεν άντεξαν το βάρος που τους φόρτωσαν αντιμετωπίζοντας τα πάντα σαν αριθμούς.

Αγαπητέ Έλληνα συμπολίτη.
Τα ΜΜΕ που σε βομβαρδίζουν με καταστροφολογία και προσπαθούν να εκβιάσουν το ΝΑΙ σου είναι τα ίδια που εδώ και 25 χρόνια απολάμβαναν την οικονομική ασυλία μη πληρώνοντας τα δάνεια που έπαιρναν από τις τράπεζες με την στήριξη των διεφθαρμένων κυβερνήσεων και καταπατώντας χωρίς κανένα κόστος τις δημόσιες συχνότητες της χώρας , Με αντάλλαγμα την αμέριστη στήριξη στην εκάστοτε κυβέρνηση και την δημιουργία κλήματος προπαγάνδας για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.
Τα ΜΜΕ που σε βομβαρδίζουν με καταστροφολογία και προσπαθούν να εκβιάσουν το ΝΑΙ σου είναι τα ίδια που εδώ και 5 χρόνια σε βομβαρδίζουν με φόβο και προσπαθούν να σε πείσουν οτι δεν υπάρχει άλλη λύση απο την εξοντωτική λιτότητα και την καταστροφή της χώρας σου και της γενιάς σου στο βωμό των τοκογλύφων. Αυτά που οι παρουσιαστές τους, μάθαμε πρόσφατα οτι πήραν σεμινάρια απο το ΔΝΤ στην Αμερική για να μάθουν πως θα εξαπατήσουν τον Ελληνα πολίτη και να παρουσιάσουν ως ευεργετικό έργο την καταστροφή της χώρας και την θυσία ενός έθνους για χάρη των αριθμών και των πολιτικών θρόνων των εργοδοτών τους.

HXHΡΟ ΟΧΙ του Μίκη Θεοδωράκη! «Όχι σε όλες τις επαχθείς συμφωνίες- Μόνο όπλο του λαού η ενότητα»!

Καθαρά υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα τάσσεται ο Μίκης Θεοδωράκης, τονίζοντας ωστόσο πως «το ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους «θεσμούς».

ΟΧΙ σε όλες τις συμφωνίες που φορτώνουν τον Λαό με ακόμα περισσότερα βάρη οδηγώντας τον σε πλήρη εξαθλίωση και εξόντωση και στερώντας του την εθνική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία».

Προειδοποιεί πως κανείς δεν πρέπει να διανοηθεί να φαλκιδεύσει την απάντηση αυτή εμφανίζοντάς την ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ακόμα περισσότερο ως συναίνεση στην δική της πρόταση των 8 δισεκατομμυρίων, ενώ καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν τόλμησε να καταργήσει το Μνημόνιο με τον «πρώτο Νόμο που θα έφερνε στη Βουλή» όπως είχε δηλώσει προεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Εκφράζει όμως και την αγωνία του για την επομένη ημέρα, αναφέροντας: «Το πιο σπουδαίο όμως, είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος. Μετά την πλήρη όπως ανέφερα και προηγουμένως αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, μακάρι να υπήρχε τρόπος να σχηματισθεί μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο την έχουν οδηγήσει ηγέτες κατώτεροι των συνθηκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Λαός και η χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα κατά την εποχή των Μνημονίων».