Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ANONYMOUS ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Συμπαράσταση στον ελληνικό λαό ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, εκφράζουν οι χάκερς Anonymous μέσα από ένα νέο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα κάνοντας λόγο για “ένα βήμα προς την λαϊκή κυριαρχία και την άμεση Δημοκρατία” και τασσόμενοι υπέρ του «όχι».
Σημειώνοντας ότι δεν παίρνουν ποτέ θέση υπέρ κάποιου κόμματος, αναφέρουν πως στηρίζουν την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να αντιστρέψει τις πολιτικές της λιτότητας και να αποφασίσει υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.
Τονίζουν ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ούτε οι πολίτες, καθώς επέλεγαν κυβερνήσεις που δεν προστάτευσαν τα συμφέροντά τους, ωστόσο με το δημοψήφισμα μπορούν να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη για το μέλλον τους.
Σημειώνουν πως κάθε επιλογή μετράει και καταλήγουν: “Ως Anonymous θεωρούμε πως όσοι από εσάς, τους πολίτες της Ελλάδας, θέλετε να ακουστεί η φωνή σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να φωνάξετε δυνατά και όλοι μαζί όχι”.

Σιν Φέιν: Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο ιρλανδικός λαός είναι αλληλέγγυος με την Ελλάδα

Επιστολή αλληλεγγύης στην ελληνική κυβέρνηση απέστειλε ο πρόεδρος του ιρλανδικού κόμματος Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς, τονίζοντας ότι παρά την εχθρική στάση που η ιρλανδική κυβέρνηση κρατά απέναντι στη χώρα μας, ο ιρλανδικός λαός είναι μαζικά αλληλέγγυος στις προσπάθειές για μια δίκαιη συμφωνία με τις θεσμούς της ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ολόκληρη η επιστολή:

Εκ μέρους του Σιν Φέιν θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στην κυβέρνηση της Ελλάδας και στην προσπάθειά σας να βρείτε μια δίκαιη και λογική λύση στις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες.

Παρά την εχθρική στάση της Ιρλανδικής κυβέρνησης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε διαβεβαιώνω πως ο Ιρλανδικός λαός είναι μαζικά αλληλέγγυος στις προσπάθειές σας να εξασφαλίσετε μια δίκαιη συμφωνία με τις θεσμούς της ΕΕ και το ΔΝΤ.

Έχω ήδη θέσει αυτό θέμα στον Πρωθυπουργό Έντα Κένυ, στο Ιρλανδικό κοινοβούλιο. Το Σιν Φέιν θα συνεχίσει να πιέζει για μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον τον λαό της Ελλάδας.

Πιστεύω πως η Ελληνική κυβέρνηση κρατάει ψηλά τις αξίες της αλληλεγγύης και συνεργασίας που επαγγέλθηκαν οι ιδρυτές του Ευρωπαϊκού κινήματος. Σας τιμωρούν γι' αυτό.

Podemos: Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε παραδειγματικά στον εκβιασμό των δανειστών

Την αλληλεγγύη τους στην προσπάθεια της Ελλάδας να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό με την Ευρώπη εκφράζουν οι Podemos, ότι η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε παραδειγματικά στο εκβιαστικό τελεσίγραφο των δανειστών της, καλώντας το λαό να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του με δημοκρατικό και κυρίαρχο τρόπο.

Τονίζουν επίσης ότι όλες οι προσπάθειες εξαναγκασμού, εκφοβισμού και επηρεασμού αυτής της ψήφου από μη εκλεγμένες εξουσίες, και ειδικά από την ΕΚΤ – που είναι πρόθυμη να καταπνίξει το ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα, για να επηρεάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - αποτελούν μια «ξεκάθαρη και απαράδεκτη παραβίαση της δημοκρατικής αρχής». 

«Εμείς δηλώνουμε, ότι μια Ευρώπη χωρίς δημοκρατία δεν είναι Ευρώπη», διαμηνύουν οι Podemos.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Podemos για το δημοψήφισμα:

Την προηγούμενη Δευτέρα, η Ελληνική Κυβέρνηση παρουσίασε μια πρόταση προς το Eurogroup που περιελάμβανε σημαντικές παραχωρήσεις και που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους δανειστές ως λογική και βιώσιμη. Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, οι διεθνείς δανειστές, καθοδηγούμενοι από το ΔΝΤ, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να φορολογήσει τους πλουσιότερους τομείς της κοινωνίας, να αναδιαρθρώσει το χρέος και να προωθήσει ένα επενδυτικό σχέδιο, για να αναζωογονήσει την οικονομία.

Χάρρυ Κλυνν: Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε

Του Χάρρυ Κλυνν

«Σκληρή απάντηση του Χάρρυ Κλυνν: Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε
Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.
Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε γάλα, τυριά και βούτυρο. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν τα φασιστόμουτρα οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί.-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ξηρούς καρπούς από την Τουρκία.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε καρπούζια και σταφύλια από την Αφρική.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σταφίδες από την Χιλή (αν είναι δυνατόν!.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε σπορέλαια και άλλα γράσα.
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε ρετσίνα από την Καλιφόρνια (θου Κύριε).

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ "ROSSIYA '24"

Ερ.: Κύριε Υπουργέ, ευχαριστώ που μας δέχεστε. Τώρα βλέπουμε ότι είναι σε μια δύσκολη κατάσταση η Ελλάδα, γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ο φόβος σε πολλούς ότι δεν υπάρχουν χρήματα αφού έχουν κλείσει οι τράπεζες κάποιοι ίσως θεωρούν ότι θα τελειώσει αύριο-μεθαύριο η βενζίνη, ενώ επίσης εκφράζεται ένας φόβος ότι θα μπορούσαν να τελειώσουν και τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Έτσι είναι η κατάσταση;

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Βεβαίως, η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά δύσκολη, δεν μπορούμε να το κρύψουμε αυτό. Σε εκρηκτικές δυσκολίες ζει ο ελληνικός λαός, όμως, εδώ και αρκετά χρόνια θα έλεγα. Δεν είναι μόνο η σημερινή συγκυρία δύσκολη. Δεν θεωρώ όμως καθόλου σωστό να κινδυνολογούμε αυτές τις μέρες πάνω στις δυσκολίες του ελληνικού λαού και να υπερβάλουμε. Όπως βλέπετε, η ζωή στην Αθήνα και στην Ελλάδα εξελίσσεται με αρκετά ομαλό τρόπο.

Ασφαλώς οι τράπεζες αυτή την ώρα είναι κλειστές. Και οι τράπεζες είναι κλειστές, όχι γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση ξύπνησε ένα πρωί και είπε να πάμε να βάλουμε λουκέτο στις τράπεζες. Οι τράπεζες κλείσανε εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, οι οποίοι αδικαιολόγητα και εκβιαστικά έκοψαν το σύστημα ρευστότητας ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Αυτός ο αδίστακτος εκβιασμός απ’ την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, αποσκοπούσε σε ένα και μόνο πράγμα : να πιέσει την ελληνική Κυβέρνηση για να αποδεχθεί ένα βάρβαρο πρόγραμμα λεηλασίας και λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού.