Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

“Όχι”,“ίσως”,“ναι”…

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Πρώτο: Το αποτέλεσμα της Κυριακής ήταν καθαρό, ήταν σαρωτικό και δεν επιδέχεται καμίας παρερμηνείας ως προς ένα τουλάχιστον σημείο του. Όποια κι αν ήταν η αφετηριακή βάση από την οποία ξεκίνησε ο κάθε ψηφοφόρος για να δηλώσει την άρνησή του στην υποταγή, στον εκβιασμό και στην τρομοκρατία, το αποτέλεσμα είναι σαφές και είναι τούτο:
Ο ελληνικός λαός απέρριψε με εκκωφαντικό τρόπο κάθε προσπάθεια να του κολλήσουν τη ρετσινιά ότι ψήφισε με όρους αποδοχής του ραγιαδισμού και της εθελοδουλείας. Το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω» με ό,τι μάσκα κι αν επιχείρησαν να το επιβάλουν οι ντόπιοι και οι ξένοι επικυρίαρχοι υπέστη συντριβή.
***
Δεύτερο: Η κάλπη λειτούργησε ως δισκοπότηρο εξαγνισμού από την βρωμιά και τη δυσωδία την οποία εξέπεμπαν όλες αυτές τις ημέρες τα ραδιοτηλεοπτικά κιτία της πιο ελεεινής προπαγάνδας.
Μια προπαγάνδα που ξεπερνώντας ακόμα και τον πιο άθλιο εαυτό της, υποδυόταν τη «δημοσιογραφία», την «ενημέρωση», την «αντικειμενικότητα» και την «δημοκρατική πληροφόρηση» την ώρα που οι πυροβολαρχίες του εκβιασμού και της κατατρομοκράτησης, της διαστρέβλωσης και του ψεύδους, μεγαλουργούσαν στο άθλημα της «αλητείας» και της «ρουφιανιάς». 
*** 

NΔ: Ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει συμφωνία. Το 48ωρο παρήλθε

«Το πολιτικό συμβούλιο με διευρυμένη σύνθεση θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Επαναλάβαμε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να φέρει τη συμφωνία διότι δεν έχει εντολή για ρήξη αλλά για εξεύρεση βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και διότι παρήλθε το 48ωρο».
«Πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα, να σταματήσει η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού και ιδίως των συνταξιούχων και να διασφαλισθούν οι καταθέσεις όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.Αναγνωρίζει το πολιτικό συμβούλιο τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και την παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη» ανακοινώθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την Τετάρτη στις 12:00 θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Προϋπόθεση επιβίωσης η άμεση κρατικοποίηση των τραπεζών


Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από την Iskra

1. Ό,τι και να συμβεί τις αμέσως επόμενες, εξαιρετικά κρίσιμες ημέρες, η 5η Ιουλίου θα περάσει στην ιστορία σαν μια εκπληκτική νίκη του ελληνικού λαού, μεγαλύτερη κι απ’ την 25η Ιανουαρίου. Ένας μικρός λαός υπέστη πρωτοφανή οικονομική και ψυχολογική βία- κάτι σαν εικονικές εκτελέσεις και εικονικούς πνιγμούς ενός ολόκληρου έθνους- από το ενιαίο μέτωπο όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αυτού του πλανήτη. 

Βρέθηκε αντιμέτωπος με μια εκστρατεία οργανωμένης τρομοκρατίας των Ελλήνων ολιγαρχών και των συστημικών καναλιών τους, που ποντάρισαν στην προσχεδιασμένη χρεοκοπία της χώρας για να διασώσουν τα προνόμιά τους- και πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτό, μόλις βγούμε από το τούνελ. 

Παρόλα αυτά, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της εποχής μας έμειναν όρθιοι και προκάλεσαν έναν πολιτικό σεισμό που ακούστηκε από τη μια άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη. Αυτοί που περίμεναν ότι μέχρι σήμερα θα είχαν κλείσει την «αριστερή παρένθεση», βρίσκονται ήδη στην πολιτική συνταξιοδότηση, σαν τον Σαμαρά, ή ετοιμάζονται να τον ακολουθήσουν.
2. Περισσότερο κι από την απροσδόκητη, ακόμη και για τους πιο αισιόδοξους, έκτασή της (23 μονάδες διαφορά!), η θριαμβευτική νίκη του ΟΧΙ διακρίνεται για τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Η Ελλάδα πολώθηκε ταξικά όσο ποτέ άλλοτε μετά τον εμφύλιο. Το ΟΧΙ θριάμβευσε χάρη στη συντριπτική υποστήριξη της εργατικής τάξης (73% στην πιο εργατική περιφέρεια της Ελλάδας, τη Β’ Πειραιά!), των αγροτών και της νεολαίας. Όσοι διεκτραγωδούσαν την υποτιθέμενη πολιτική «απάθεια» των νέων ανθρώπων, ξύπνησαν σε έναν άλλο κόσμο την Παρασκευή και την Κυριακή το βράδυ στο Σύνταγμα. Η πλατεία κατακλύστηκε- σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από την εποχή των Αγανακτισμένων- από νέα παιδιά, που τραγουδούσαν Θεοδωράκη, Μικρούτσικο και αντάρτικα, ανακαλύποντας τη μυθολογία της δικής μας γενιάς, όπως εμείς ανακαλύπταμε στη μεταπολίτευση τη μυθολογία της γενιάς της Αντίστασης. Είναι αυτή η γενιά που γράφει τώρα τη δική της ιστορία, στη δική της, νέα, εργατική- λαϊκή- νεανική «μεταπολίτευση». 

Δεν έχασε το ΝΑΙ. Εχασε το ΣΥΣΤΗΜΑ ολάκερο!!!! Και έφαγε 22 μονάδες στο κεφάλι!!!

Αυτό που ζούμε ΣΗΜΕΡΑ είναι κάτι ΙΣΤΟΡΙΚΟ!!! ΟΛΑ τα μίντια έκαναν Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ για να ρίξουν την κυβέρνηση. Και όμως, δεν τα κατάφεραν.
Ολη η αντιπολίτευση έπαιξε το παιχνίδι των δανειστών. Και όμως ούτε εκείνοι τα κατάφεραν!!!

Γιατί η κυβέρνηση οδηγήθηκε στο μοναδικό της προστάτη, τον ελληνικό λαό!!!

Και ο λαός μίλησε! Και τους είπε όσο πιο δυνατά μπορούσε:

ΑΝΤΕ… ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!!!

Ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πια τα κανάλια. Δεν πιστεύει τους δημοσιογράφους. Δεν επηρεάζεται, πλέον, από τις «αγωνίες» των καναλαρχών. Οπότε, ας λένε ό,τι θέλουν και σήμερα.

Και αύριο και μεθαύριο κλπ. Ας μιλάνε. Ας αγωνιούν. Ας συνεχίζουν να τρομοκρατούν. Αλλωστε, στα πάρτι ταιριάζει το γέλιο. Και οι αστείοι τηλε-δημοσιογράφοι μάς προσφέρουν άφθονο απόψε. Ας τους απολαύσουμε, λοιπόν. Ετσι και αλλιώς, είναι μία από τις τελευταίες τους φορές. Ας το χαρούν οι καημένοι….

Σκληρή στάση Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να ληφθούν μέτρα ακόμα και αν αυτά απορρίφθηκαν

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει μέτρα, ακόμα και αν αυτά απορρίφθηκαν, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τον Γερούν Ντέισελμπλουμ, υπάρχει αστάθεια στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, η οποία μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί εφόσον ακολουθηθεί ένα… αξιόπιστο πρόγραμμα. Όπως είπε, το νέο έκτακτο πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει «αυστηρούς όρους», παρόμοιους με εκείνους τους οποίους περιείχαν οι προηγούμενες συμφωνίες, παρότι η Ελλάδα τους απέρριψε, στο χθεσινό δημοψήφισμα, είπε νωρίτερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup, σε επιστολή του στο ολλανδικό κοινοβούλιο. Παράλληλα στην επιστολή σημειώνεται πως η κυβέρνηση της Ολλανδίας παραμένει ανοιχτή σε συνεργασία με την Αθήνα.

Το Podemos ζητά από τη Γαλλία και την Ιταλία να προσεγγίσουν την Αθήνα

Ο ηγέτης του Podemos, του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς της Ισπανίας, προέτρεψε σήμερα τους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, ιδίως τη Γαλλία και την Ιταλία, να προσεγγίσουν την Ελλάδα και να υπερασπιστούν τα «κοινωνικά δικαιώματα και τη δημοκρατία».
«Από την αρχή, ο Ματέο Ρέντσι (ο πρωθυπουργός της Ιταλίας) και ο Φρανσουά Ολάντ (ο πρόεδρος της Γαλλίας) επέδειξαν μια διαφορετική συμπεριφορά, μία θετικότερη συμπεριφορά προς την ελληνική κυβέρνηση, πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν πιο σταθερά βήματα» προς την Ελλάδα, δήλωσε σε μία συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Μεταξύ των Ιταλών και Γάλλων σοσιαλιστών, ορισμένοι τάσσονται υπέρ, σημείωσε ο ίδιος, «ειδικά στη Γαλλία» στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος «όπου πολλοί είναι οι υπέρμαχοι μιας πολιτικής που τάσσεται περισσότερο υπέρ της εθνικής κυριαρχίας σε σύγκριση με εκείνη του Φρανσουά Ολάντ».

«Αυτή η στροφή των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι απαραίτητη, εμείς τους τείνουμε χείρα προς αυτούς (…) τους περιμένουμε σε ό,τι αφορά το θέμα της προάσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» προσέθεσε ο ίδιος.

Για την ΕΚΤ η Βουλγαρία είναι “Ευρώπη”, η Ελλάδα όχι

Τα τελευταία 24ωρα οι οπαδοί της υποτέλειας στην ΕΕ επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη και τους εαυτούς τους ότι οι κλειστές τράπεζες είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της ΕΚΤ.

Εκτός, από τα παιδαριώδη, νομικίστικα επιχειρήματα του τύπου “η κυβέρνηση υπέγραψε τα capital controls και όχι η ΕΚΤ”, τα οποία βρήκαν ανταπόκριση μόνο για λίγες ώρες στα μεσημερινιανάδικα της ενημέρωσης, το δεύτερο ανάχωμα ήταν η άποψη ότι η ΕΚΤ δεν οφείλει να διατηρεί την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι οπαδοί του ΝΑΙ σε όλα διαψεύστηκαν πρώτα και κύρια από τα πλέον συντηρητικά και νεοφιλελεύθερα έντυπα και αναλυτές της Ευρώπης και της Αμερικής.

Όπως αποδεικνύει το περιοδικό Forbes, και το Bloomberg η ΕΚΤ επέτρεψε στη Βουλγαρία, η οποία δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, να δανειστεί με τα επιτόκια που προβλέπονται για όλες τις χώρες μέλη της νομισματικής ένωσης, τα οποία όμως δεν ισχύουν για την Ελλάδα που είναι μέλος.

“Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι πλεονεκτήματα προσφέρει πλέον στην Ελλάδα η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη” σχολιάζει η γνωστή δημοσιογράφος Frances Coppola επισημαίνοντας ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει πλέον τη χώρα μας με χειρότερους όρους από όσες χώρες χρησιμοποιούν το ευρώ χωρίς να είναι μέλη της ευρωζώνης.

Η ίδια επισημαίνει ότι θα θεωρούνταν αδιανόητο για την κεντρική τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας να διακόψει τη ρευστότητα στις τράπεζες της Σκωτίας. Αντιθέτως η ΕΚΤ το κάνει και μάλιστα όχι για οικονομικούς λόγους αλλά για πολιτικούς. Η ευρωζώνη καταλήγει η Coppola είναι πλέον μια τραπεζική δικτατορία που ελέγχεται από τραπεζίτες.

Σάντερς (υπ. Πρόεδρος Δημοκρατικών για εκλογές ΗΠΑ 2016): Επικροτώ τον ελληνικό λαό για το "Όχι"

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος είναι υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2016, εξέφρασε την στήριξή του προς τους Έλληνες που καταψήφισαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής τις απαιτήσεις των πιστωτών για μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα νέα δάνεια, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Politico.
«Επικροτώ τον λαό της Ελλάδας που είπε ‘όχι’ σε περισσότερη λιτότητα για τους φτωχούς, τα παιδιά, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους», ανέφερε ο Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του.

«Σε έναν κόσμο μαζικού πλούτου και εισοδηματικής ανισότητας, η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας να οικοδομήσει μια οικονομία που δημιουργεί περισσότερες θέσεις εργασίας και εισόδημα, όχι περισσότερη ανεργία και βάσανα» προσθέτει στη δήλωσή του ο Σάντερς, ο οποίος δηλώνει δημοκρατικός σοσιαλιστής και εκλέγεται ως ανεξάρτητος.