Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Τρεις στόχοι για προπόνηση. Ο πραγματικός πόλεμος θα γίνει κόντρα στον Τσίπρα.

Δεν ανησυχώ. Θα ξεμπλοκάρουν τα διάπλεκόμενα και, ιδίως αν πάμε σε εκλογές, θα πλάσουν την αναγκαία λάσπη για τον ανεμιστήρα τους με στόχο τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν όμως, όσο κρατάει η γενική σύγχυση και αποσταθεροποίηση, κάνουν προπόνηση σε άλλα πρόσωπα.
Ο στόχος των ΜΜΕ δεν είναι τα τρία πρόσωπα που βάλλονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι τρεις είναι… ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Ο πραγματικός πόλεμος θα γίνει κόντρα στον Τσίπρα. Πότε; Μόλις υπογραφεί η συμφωνία, μόλις τελειώσει η αγωνία τους για τα κεκτημένα τους. Προς το παρόν, αναγκαστικά, τον ανέχονται

του Νίκου Μωραΐτη στο alstantiri


Ας το πούμε απλά: Τα κανάλια είναι μπερδεμένα. Γιατί ο Τσίπρας ήταν ο στόχος, αυτόν ήθελαν να ρίξουν, την κυβέρνησή του απεχθάνονται. Έλα όμως που ο Τσίπρας αναγκάστηκε και έφερε μνημόνιο. Ο άνθρωπος που μισούν τους έφερε αυτό που υπηρετούν πέντε χρόνια τώρα. Γι” αυτό και το μπέρδεμα.

Δεν ανησυχώ. Θα ξεμπλοκάρουν τα διάπλεκόμενα και, ιδίως αν πάμε σε εκλογές, θα πλάσουν την αναγκαία λάσπη για τον ανεμιστήρα τους με στόχο τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν όμως, όσο κρατάει η γενική σύγχυση και αποσταθεροποίηση, κάνουν προπόνηση σε άλλα πρόσωπα.

Η Ομιλία του Π. Λαφαζάνη στην Εκδήλωση της ISKRA

OI ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Φίλες και φίλοι,
Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Χαιρετίζω θερμά την αγωνιστική παρουσία σας στο κάλεσμα των πέντε χρόνων της ιστοσελίδας μας, της Ιskra.
Iskra ξέρετε, στα ρωσικά, σημαίνει σπίθα.
Και η Iskra ήταν η πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Λένιν στα σκληρά τσαρικά χρόνια της Ρωσίας, η οποία δικαίωσε πλήρως τον τίτλο της.
Η δική μας Iskra πήρε από εκεί το όνομα της.
Φυσικά δεν χωράνε συγκρίσεις.

Αλλά και η δική μας Iskra έχει βοηθήσει με τη δική της σπίθα να ανάψει αυτά τα 5 σκληρά μνημονιακά χρόνια η μεγάλη φωτιά του αγώνα και της ελπίδας στην πατρίδα μας.

Φίλες και φίλοι,
Η μεγάλη σημερινή παρουσία σας επιβεβαιώνει ότι οι αντιμνημονιακοί δημοκρατικοί και προοδευτικοί αγώνες του λαού μας δεν πήγαν χαμένοι ούτε τελείωσαν.

Η μεγάλη σημερινή παρουσία σας ,τέλη Ιουλίου, δείχνει αντίθετα ότι αυτοί οι αγώνες συνεχίζονται και ότι θα πάρουν το επόμενο διάστημα νέα ορμή και έκταση.

Γλέζος:«Ένας αγωνιστής της Αριστεράς, μου έγραψε: Θα βγάλεις επιτέλους το σκασμό; Ε, δε θα τον βγάλω και το ξέρουν, τί το ζητάνε;»

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζου, στην εκδήλωση του Iskra, στο κλειστό του Πανελληνίου. Ο Μανώλης Γλέζος άσκησε και κριτική στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για το γεγονός ότι ως μέλος της κυβέρνησης ανέχθηκε την αυτονομία κυβέρνησης σε σχέση με το κόμμα, και αναφέρθηκε σε κάποιον "αγωνιστή της Αριστεράς" που του συνέστησε να βγάλει τον σκασμό....
Η αποστροφή του Μανώλη Γλέζου προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ήταν η παρακάτω:
«Παναγιώτη πώς ανέχτηκες να υπάρχει τόσον καιρό άλλος ΣΥΡΙΖΑ και άλλη κυβέρνηση Μαξίμου με αυτά που έκανε;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ένας αγωνιστής της Αριστεράς, έγραψε στο facebook για μένα: Θα βγάλεις επιτέλους το σκασμό; Ε, δε θα τον βγάλω και το ξέρουν, τί το ζητάνε;».