Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Παραίτηση Τσίπρα μέσω διαγγέλματος στις 20:00 - Υπηρεσιακή πρωθυπουργός η Θάνου, λένε πληροφορίες

Επιβεβαιώνονται τα σενάρια που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα μέσω διαγγέλματος να ανακοινώνει την παραίτησή του, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις 20:00 αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού για να ανακοινώσει πως οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές, κάτι που σημαίνει πως θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για να πάει τη χώρα -όπως ορίζει το Σύνταγμα- με ομαλό τρόπο στις κάλπες. Υπηρεσιακή πρωθυπουργός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναλαμβάνει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Πιθανότερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών είναι 13 ή 20 Σεπτεμβρίου, αφού μετά τη ψήφιση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, αλλά και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, με δεδομένο πως δεν μπορούν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις να προηγούνται από τη διακυβέρνηση της χώρας.
Η αποσαφήνιση τεχνικών ζητημάτων θα οδηγήσει στην οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών, με το σκεπτικό αυτής της απόφασης να βασίζεται στην ανάγκη της χώρας για μία σταθερή κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο.
Όπως ορίζει το Σύνταγμα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών θα προκύψει υπηρεσιακός πρωθυπουργός (σ.σ. Βασιλική Θάνου), όπως επίσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργός Εσωτερικών, αλλά και υπουργός Δικαιοσύνης.

Τιμή και δόξα στην αντάρτισσα του PKK

Μια νέα γυναίκα βασανίστηκε, βιάστηκε και το σώμα της πετάχτηκε γυμνό στο δρόμο. Αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα δεν το έκανε το ISIS το έκαναν οι φασίστες του Ερντογάν, η τουρκική αστυνομία! Η γυναίκα αυτή ήταν μέλος του PKK και πολέμησε το φασισμό του Ερντογαν και του ISIS!

Στην Τουρκία ήταν πάντα δύσκολο να είσαι γυναίκα. Ο Ερντογάν φροντίζει καθημερινά να το κάνει δυσκολότερο. Οι βουλευτές του λένε ότι οι εγκυμονούσες δεν πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί είναι ντροπή. Ο ίδιος ο Ερντογάν λέει ότι τη γυναίκα την έχει κληρονομήσει ο άντρας, ότι η γυναίκα ανήκει στον σύζυγό της. Πρόσφατα πολλές γυναίκες απολύθηκαν από την εργασία τους γιατί ήταν γυναίκες. Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει ένα «μόρφωμα» γυναίκας με βάση την ισλαμική ιδεολογία.