Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου: Ο Φλαμπουράρης μου είπε να μην ζορίζω τον Στουρνάρα

Πώς ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνομιλία που είχε μαζί της στο διάδρομο της πρωθυπουργικής πτέρυγας στη Βουλή της πρότεινε να «μην ζορίζει» τον Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την κλήση του για να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση της SIEMENS, αποκάλυψε η Ζωή Κωνσταντόπουλου.
Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής - η οποία χαρακτηρίστηκε χθες από το Προεδρείο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ως «αυθαίρετη» απόφαση της Προέδρου της Βουλής η οποία γίνεται στα πλαίσια μικροκομματικής σκοπιμότητας -, η κ. Κωνσταντόπουλου φαίνεται πως δίνει συνέχεια στην έντονη εσωκομματική «κόντρα» που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
Η άρνηση του Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα να προσέλθει για κατάθεση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όσον αφορά την υπόθεση της SIEMENS εξαιτίας εργασιακού φόρτου, οδήγησε την κ. Κωνσταντόπουλου να αποκαλύψει συνομιλία που είχε με τον κ. Φλαμπουράρη.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής, ο Αλέκος Φλαμπουράρης της είπε να μην ζορίζει τον Γιάννη Στουρνάρα.
«Εγώ του απάντησα ότι κάνω ότι αυτό δεν το άκουσα», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντόπουλου προσθέτοντας ότι ενημέρωσε για το εν λόγω περιστατικό τον ίδιον τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε «έκπληκτος».

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας ο σκιτσογράφος Στάθης

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας θα είναι ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον γνωστό σκιτσογράφο επισφράγισε τη συμμετοχή του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.
Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που δίνεται η δυνατότητα να συναντηθώ με τον Στάθη, όχι μόνο σε συγκλίνουσες πολιτικές θέσεις που πάντοτε είχαμε αλλά και σε μια κοινή εκλογική μάχη. Σε μια πορεία που θα είναι μακρόπνοη και με στρατηγικά χαρακτηριστικά για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και θα την αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν είναι πλασμένοι για να ζούνε σκλάβοι. Και το μνημόνιο μας έχει σκλαβώσει» σημείωσε από την πλευρά του ο Στάθης Σταυρόπουλος και πρόσθεσε: Πιστεύω επίσης ότι τα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη θα κλυδωνίζεται».