Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Σε ποιον ελπίζεις;

Του Καρτέσιου

Πληρώνονται με 5.705 ευρώ τον μήνα και ψηφίζουν να ζεις με 500, 400 ή και καθόλου ευρώ τον μήνα.
Παίρνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου και ψηφίζουν νόμους που οδηγούν στο κλείσιμο του δικού σου γραφείου ή μαγαζιού.
Παίρνουν οικογενειακό επίδομα και ψηφίζουν νόμους που καταργούν κάθε δικό σου επίδομα.
Παίρνουν έξοδα κίνησης για να μην τους αγχώνει πόσο ακριβή είναι η βενζίνη και ψηφίζουν νόμους που σε στέλνουν στον εισαγγελέα αν δεν πληρώσεις διόδια.
Έχουν ελευθέρας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεν κρατάνε ούτε ενός λεπτού σιγή όταν ελεγκτής σκοτώνει επιβάτη επειδή δεν είχε εισιτήριο.
Έχουν τηλεφωνική ατέλεια για σταθερά και κινητά τηλέφωνα τα οποία μοιράζουν σε όποιον θέλουν, ενώ το δικό σου τηλέφωνο είναι κομμένο κι αν χρειαστείς βοήθεια θα βγεις στο μπαλκόνι να φωνάζεις.Πληρώνονται έξτρα για κάθε συμμετοχή σε επιτροπή ενώ εσύ έχεις υπογράψει σύμβαση για 4ωρο και δουλεύεις 8 ώρες.

Παίρνουν 1.000 – 1.200 ευρώ επίδομα ενοικίου ενώ εσύ χρωστάς 5 νοίκια και σε πακετάρουν για έξωση. 
Έχουν δωρεάν αυτοκίνητο ενώ εσύ αν έχεις ακόμη αυτοκίνητο τρέχεις να πληρώσεις ΚΤΕΟ, να πληρώσεις ασφάλεια, να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας, να πληρώσεις λάστιχα για να μη σκοτωθείς, να πληρώσεις ποινή στην εφορία επειδή απλώς μπορείς και έχεις αυτοκίνητο. 
Έχουν πληρωμένους από το κράτος δύο επιστημονικούς συνεργάτες με μισθό 1.600 ευρώ, κάτι που τους μετατρέπει κατευθείαν σε αφεντικά οπότε μην αναρωτιέσαι αν σκέφτονται σαν εργαζόμενοι.
Έχουν φορολογικές απαλλαγές ενώ εσύ θα φορολογείσαι από το πρώτο ευρώ.