Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Αυτή είναι η νίκη που ψάχνουμε


Είναι βέβαιο πως έρχονται οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Η βεβαιότητα για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριαμούς δεν προκύπτει από το ότι έχουν ήδη ψηφιστεί, ούτε επειδή πιέζει το Eurogroup: Μόνο και μόνο που ο Αλέξης Τσίπρας εγγυήθηκε προσωπικά την προστασία της πρώτης κατοικίας, είναι βέβαιο πως έρχονται οι κατασχέσεις. 

Οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας θα γίνουν για να συμμορφωθούν οι υπόλοιποι πολίτες αλλά και για να μαζέψουν τα σπίτια, όπως είναι ο στόχος τους. 

Το 1999, με το Χρηματιστήριο, μάζεψαν το χρήμα των Ελλήνων, και τώρα θα μαζέψουν τα σπίτια των Ελλήνων. 

Επειδή δεν είναι ούτε αφελείς, ούτε ερασιτέχνες, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας θα γίνουν με πολύ έξυπνο τρόπο. 

Τα πρώτα σπίτια που θα επιλεγούν για κατάσχεση δεν θα είναι τυχαία. 

Θα ανήκουν σε «αντιπαθητικούς» ανθρώπους, που θα κάνουν πολλούς Έλληνες να συμφωνήσουν πως τους «αξίζει» η κατάσχεση. 

Δηλαδή, η πρώτη οικογένεια που θα της γίνει κατάσχεση της πρώτης κατοικίας δεν θα είναι δυο άνεργοι γονείς με τρία παιδιά. 

Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην Ιστορία της ανθρωπότητας

Βάρβαρος είναι όποιος πιστεύει στη βαρβαρότητα
Claude Levi-Straus

Στην Ιστορία της ανθρωπότητας οι γενοκτονίες είναι τόσο συνηθισμένες που μοιάζει λες και οι άνθρωποι είναι απευθείας απόγονοι των μυρμηγκιών.

Απ’ τις πιο κοντινές (χωροχρονικά) γενοκτονίες, όπως εκείνες των Αρμενίων και των Ποντίων ή το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μέχρι τις πιο μακρινές, όπως την πλήρη εξάλειψη των Τασμανών (δείτε παλιότερο κείμενο “Γενοκτονία!”http://sanejoker.info/2013/06/genocide.html), διαφαίνεται μια δολοφονική μανία που δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο θηλαστικό.

Οι αιτίες κάθε γενοκτονίας, αν δούμε πίσω απ’ τις προφάσεις και τις επιφάσεις, είναι πάντα οι ίδιες: Κυριαρχία και Κέρδος.

Η Θρησκεία, το Έθνος, η Φυλή είναι σαφώς ιδεολογήματα που χρησίμευσαν (και χρησιμεύουν) ως παραπετάσματα ή ως λάβαρα, για να πείθονται οι θύτες ότι πράττουν κάτι ορθό.

Ό,τι είναι Ιερό, κάθε δόγμα, οδηγεί αναπόφευκτα στην Εξόντωση του Άλλου.

Αν εξαιρέσουμε την τελευταία γενοκτονία, την παγκόσμια και νεοφιλελεύθερη, υπάρχει μια άλλη (όχι τόσο γνωστή ούτε τόσο προβεβλημένη) που κατέχει τα σκήπτρα της πιο αποτρόπαιης. Είναι η γενοκτονία των Ινδιάνων της Αμερικής, των αυτόχθονων κατοίκων της αμερικανικής ηπείρου, που εξολοθρεύτηκαν απ’ τον “ανώτερο πολιτισμό” των Ευρωπαίων.