Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Λαφαζάνης: Η Λαϊκή Ενότητα τις θέλει τις εκλογές!

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε, μίλησε σήμερα, Κυριακή (21/2), στο ραδιόφωνο Realfm και στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

Κ. Χαρδαβέλλας : Έχετε κάποια πληροφόρηση εσωτερική ή έχετε κάποια αίσθηση ότι μπορεί ξαφνικά να έχουμε εκλογές λόγω των προβλημάτων και αδιεξόδων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και γι' αυτό έχετε ξαμοληθεί και εσείς προσωπικά και άλλα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας στη επαρχία;

Παν. Λαφαζάνης: Oι περιοδείες που κάνουμε και οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με προεκλογική προετοιμασία. Θα τις κάναμε έτσι και αλλιώς. Είναι σχεδιασμένες στην προσπάθεια μας να έρθουμε σε επαφή με τους πολίτες για να διαδώσουμε τις θέσεις μας.

Κ. Χαρδαβέλλας: Οργανωτική η προσπάθεια λοιπόν..

Παν. Λαφαζάνης: Όχι. Καθαρά πολιτική. Συζήτηση με τον κόσμο. Ενημέρωση για τις απόψεις μας. Άλλωστε, όπως ξέρετε, η ΛΑ.Ε είναι κομμένη από τα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό είναι μια πολιτική ανωμαλία αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Κ. Χαρδαβέλλας: Πάντως στο ραδιόφωνο του Real εμφανίζεστε..

Παν. Λαφαζάνης: Όχι αλίμονο. Ιδιαίτερα στην εκπομπή σας έχουμε πάρα πολύ τακτική φιλοξενία και σας ευχαριστούμε. Λοιπόν, βεβαίως, τα αδιέξοδα για την κυβέρνηση και κυρίως για τον τόπο είναι τεράστια, λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει και να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, ιδιαίτερα όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Αυτά δεν πρόκειται να περάσουν. Έχουν απέναντι τους ένα κοινωνικό τείχος. Και έτσι διαγράφονται δύο πολιτικά ενδεχόμενα μπροστά στο κυβερνητικό αδιέξοδο: Ή θα έχουμε μια οικουμενική κυβέρνηση που, όπως βλέπετε κ. Χαρδαβέλλα, έχουν ''λυσσάξει'' ορισμένοι να την προτείνουν ή θα πάμε σε εκλογές.

Κ. Χαρδαβέλλας: Βλέπετε σαν ενδεχόμενο την οικουμενική;

Παν. Λαφαζάνης: Βεβαίως το βλέπω σαν ενδεχόμενο. Εδώ έχουν ''λυσσάξει'' για οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης και πρόσφατα η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης. Προτάσεις επί προτάσεων. Μέχρι πρόταση για οικουμενικό μνημονιακό πρωθυπουργό ακούμε.


Κ. Χαρδεβέλλας: Η κυβέρνηση απορρίπτει, όμως, την οικουμενική. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν συζητάνε καν το θέμα αυτό..

Παν. Λαφαζάνης: Βεβαίως έτσι λένε, διότι μέχρι να πουν το ΝΑΙ σε μια τέτοια κυβέρνηση, θα αρνούνται τη δυνατότητα και την πιθανότητα να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση. Αυτό είναι προφανές. Από κει πέρα όμως στο παρασκήνιο γίνονται διεργασίες για οικουμενική. Οι πιέσεις από το ευρωπαϊκό κατεστημένο σε αυτήν την κατεύθυνση είναιισχυρότατες, διότι πιστεύουν ότι με την οικουμενική μπορεί να διασωθεί το μνημονιακό πρόγραμμα και να μπορέσει με περισσότερες δυνάμεις, ίσως, να εφαρμοστεί. Εγώ δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Διότι το πρόβλημα για τη χώρα είναι το μνημόνιο και όχι πόσοι θα επιχειρήσουν μαζί να το εφαρμόσουν. Από εκεί και πέρα η καλύτερη λύση για τη χώρα θα ήταν οι εκλογές. Εμείς είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Θα έλεγα μάλιστα ότι τις θέλουμε τις εκλογές, για να μπόρεσε να γίνει ένα σημαντικό βήμα για να γκρεμιστεί το μνημονιακό μπλοκ και να απαλλαγεί η χώρα μας από τα μνημόνια. Δεν μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος για την Ελλάδα με τιςμνημονιακές πολιτικές. Είναι αδύνατον αυτό.

Κ. Χαρδαβέλλας: Έχετε επαφές και συζητήσεις με άλλους πολικούς χώρους. Κάπου άκουσα ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον από ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν σε εσάς..

Παν. Λαφαζάνης: Όχι. Εγώ δεν ξέρω για κάποιο τέτοιο ενδιαφέρον. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ψηφίσει μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο. Έχουν δυστυχώς αιχμαλωτιστεί στο τρίτο μνημόνιο. Εύχομαι να μην ψηφίσουν τα μέτρα. Διότι θα ήταν άκρως επώδυνα για τον τόπο και τον ελληνικό λαό, επώδυνα, όμως, και για τους ίδιους.

Κ. Χαρδαβέλλας: Αυτό έλεγα ότι τελικά για τους ίδιους θα είναι περισσότερο επώδυνο. Δεν θα τολμάνε να πάνε στα χωριά τους οι άνθρωποι..

Παν. Λαφαζάνης: Βεβαίως, όταν κόβεις την σύνταξη του άλλου και δεν μπορεί να ζήσει. Όταν τελειώνεις τον αγρότη, τον επαγγελματία, η κοινωνική αντίδραση είναι βέβαιη και θα είναι πάρα πολύ ισχυρή. Δεν είναι θέμα κομματικό, ούτε υποκίνησης, τάχα, από κάποιους. Η διαμαρτυρία γίνεται αυθόρμητα από τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα. Αυτό είναι αναπόφευκτο, γιατί εδώ τίθεται θέμα επιβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου