Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Έφτασε στην Αθήνα η πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε από την Πάτρα!

Μετά από μία εβδομάδα και 220 χιλιόμετρα... ποδαρόδρομου, έφτασε σήμερα στο Χαϊδάρι η πορεία κατά της ανεργίας που ξεκίνησε από την Πάτρα, με "μπροστάρη" τον δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη. Παρών στην τελετή υποδοχής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ένα εγχείρημα αν μη τι άλλο πρωτότυπο αλλά και με δυνατό μήνυμα. Έφτασε στο Χαϊδάρι η πορεία κατά της ανεργίας, μία εβδομάδα μετά την εκκίνηση που έγινε από την Πάτρα!

"Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων χθες και σήμερα, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία" έλεγε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, όταν ξεκινούσε η πορεία, δίνοντας το στίγμα.

"Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας", συνέχιζε ο Κ. Πελετίδης, συνοψίζοντας σε λίγες φράσεις όλα τα μηνύματα που θέλησαν να στείλουν οι συμμετέχοντες με τα... χιλιόμετρα που "έγραψαν" στους δρόμους.
Τελετή υποδοχής!

Στο Χαϊδάρι, λοιπόν, έγινε συγκέντρωση υποδοχής από το ΚΚΕ για τους θαρραλέους που περπάτησαν 220 χιλιόμετρα. Δείτε τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την υποδοχή.




«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Χαϊδάρι για να υποδεχθούμε τη μεγάλη πορεία, των οδοιπόρων από τη Πάτρα, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, σε έναν αγώνα δρόμου, σε έναν αγώνα που απλώς βάζει ένα μικρό λιθαράκι σήμερα, αλλά ανοίγει μεγάλους δρόμους, ώστε συνολικά σαν χώρα, σαν λαός να παλέψουμε ενάντια στην ανεργία, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά με δικαιώματα, για άμεση ανακούφιση και μέτρα προστασίας των ανέργων, ενάντια στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται και που πλήττουν και τους ανέργους, αλλά και τους εργαζόμενους τους δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όλο τον ελληνικό λαό, όπως είναι το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το φορολογικό νομοσχέδιο και άλλα μέτρα«, δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση υποδοχής της πορείας κατά της ανεργίας από την Πάτρα.


Ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στα αριστερά της φωτογραφίας



«Βεβαίως συνειδητοποιούμε και πρέπει ακόμα περισσότερο το σύνολο του λαού της Αττικής, της Αθήνας, όλης της Ελλάδας, να συνειδητοποιήσει το σύνθημα των οδοιπόρων, ότι δεν γίνεται τίποτα όσο μένεις θεατής, μπορούν να γίνουν τα πάντα, να ανατραπούν τα πάντα όταν ξεσηκωθείς. Αυτό τον αγώνα δείχνει ο λαός της Πάτρας, ο δήμαρχος της Πάτρας, οι δήμαρχοι αγωνιστές του λεκανοπεδίου, σε αυτό το δρόμο σταθερά θα συνεχίσουμε», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.





Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου