Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΑΣ Κ.ΠΕΛΕΤΙΔΗ 

ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 

Έληξε η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με την οποία Σωματεία,Ομοσπονδίες, Λαϊκές Επιτροπές και Συνδικαλιστικές παρατάξεις υποδέχθηκαν στην Αθήνατην μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, κατά της ανεργίας. 

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπήρχαν σημαίες του ΠΑΜΕ και της συνδικαλιστικής παράταξης τουΜΕΤΑ, πανό της ΑΔΕΔΥ και πλήθους άλλων σωματείων, ενώ ογκώδης υπήρξε η ενωτική αγωνιστική συμμετοχή πολλών χιλιάδων οδοιπόρων και πολιτών.

«Η συγκέντρωση απόψε εδώ στο Σύνταγμα δεν είναι το τέλος της μεγάλης πορείας που είχε αρχή την Πάτρα. Είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων δυναμικών αγώνων», σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του από την συγκέντρωση. 

Στο σύνταγμα πραγματοποιήθηκε συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι καλλιτέχνες: Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία,Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου,Kollektiva, «Υπεραστικοί». Την συναυλία άνοιξε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Πάτρας. 

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος έδωσε το παρόν στο Σύνταγμα, στο μπλοκ του ΜΕΤΑ, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του τα εξής:

''Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου και του δήμαρχου Πάτρας, η οποία στέλνει ένα αγωνιστικό μήνυμα κατά της ανεργίας σε όλη την Ελλάδα. 

Ο αγώνας κατά της ανεργίας πρέπει να είναι σήμερα πρώτα απ' όλα ο ενωτικός αγώνας όλων τωναριστερών προοδευτικών πατριωτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων για μια μεγάλη ανατροπή, για την ακύρωση των μνημονιακών μέτρων και των μνημονίων, για την έξοδο της χώρας μας από τηνευρωζώνη και τη σύγκρουση με την αντιδραστική ΕΕ στη βάση ενός προοδευτικού ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού, με επίκεντρο τη μεγάληδιεύρυνση των θέσεων εργασίας και την πλήρη απασχόληση.''

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι μέσα και από αυτήν την πρωτοβουλία ο δήμος Πάτρας ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και σημείωσε ότι διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, σε υγεία και παιδεία. Τη στιγμή που υπάρχουν δυνατότητες να δουλεύουμε όλοι και λιγότερες ώρες, ζούμε στην ανεργία και στη φτώχεια, τόνισε ο Κώστας Πελετίδης και επισήμανε ότι «δεν τελειώνουμε εδώ θα αναλάβουμε και νέες πρωτοβουλίες ως δημοτική αρχή». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Βασίλη Παρασκευόπουλου, πρόεδρου του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ο οποίος σημείωσε ότι «ο δρόμος όλων μας είναι μακρύς και ο τερματισμόςαυτής της πορείας θα γίνει όταν θα ζούμε σε μία κοινωνία που τα παιδιά θα ρωτούν με απορία τους γονείς τους τι σημαίνει η λέξη ανεργία». Καταλήγοντας ο Β. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι «ως καλλιτέχνες, σας υποδεχόμαστε σήμερα με τα εργαλεία της τέχνης μας, μίας τέχνης που κύριο συστατικό της έχει τις αγωνίες, τα βάσανα, τους αγώνες του λαού μας». 

Ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε: «Δε θεωρούμε φυσικό φαινόμενο την ανεργία, δεν συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, είμαστε σε πόλεμο σε μάχη με το σύνολο αυτής της πολιτικής που οξύνεται σε όλα τα μέτωπα και χρονικά συμπίπτει με την προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας να κλείσουν την περιβόητη συμφωνία. 

Στέλνουμε μήνυμα, συνεχίζουμε με νέα ορμή, το κατόρθωμα των Πατρινών συναγωνιστών μας γεμίζει δύναμη μας εμπνέει. Δεν τελειώνουμε σήμερα, από τώρα προετοιμάζουμε τη μεγάλη απάντηση της εργατικής τάξης, τη 48ωρη γενική απεργία». 

Πέρα από την ανάδειξη των διεκδικήσεων για τους άνεργους που πρόβαλε η πορεία, το σημερινό συλλαλητήριο έχει και τον χαρακτήρα της διαδήλωσης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της γενικής 48ωρης απεργίας. 

Στο συλλαλητήριο καλούσαν τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά.

Ακολουθεί Φωτογραφικό υλικό από το μπλοκ του ΜΕΤΑ στη μεγάλη συγκέντρωση κατά της ανεργίας:











http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23983:pezoporoi-syntagma&catid=81:kivernisi&Itemid=198


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου