Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ ΓΙΑ ΑΜΝΉΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ 3 ΞΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ»

Ως απαράδεκτη και προκλητική παρέμβαση στο έργο της Ελληνικής Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, το περιεχόμενο της επιστολής Ντάισελμπλουμ, με την οποία απαιτεί από την κυβέρνηση να αμνηστεύσει τα 3 «ξένα» στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ από την κατηγορία για «απιστία», επειδή, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο με 580 εκ. ευρώ!!

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, με 2 ερωτήσεις του προς τηνΚομισιόν και το Συμβούλιο, αναφέρεται στην αποκάλυψη Κυριακάτικης εφημερίδας, επιστολής του κ. Ντάισελμπλουμ προς τα μέλη του Eurogroup, με την οποία εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για τη δίωξη που αντιμετωπίζουν 3 στελέχη (Ιταλός, Ισπανός, Σλοβάκος) του ΤΑΙΠΕΔ και απαίτησε από την ελληνική κυβέρνηση τηναμνήστευσή τους!!

Όπως αναφέρει ο Έλληνας ευρωβουλευτής στις ερωτήσεις του, με την επιστολή αυτή, ο κ.Ντάισελμπλουμ «καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται αμνήστευση στους 3 εμπειρογνώμονες, για τα ανωτέρω αδικήματα, για τα οποία τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι τα 3 αυτά στελέχη, όπως προκύπτει από το εισαγγελικό πόρισμα του Αρείου Πάγου, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας «σχετικά με την πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, που, σύμφωνα με το πόρισμα, έβλαψε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 580 εκ. ευρώ» (!!). Είναι δε προκλητικό το γεγονός ότι τα στελέχη αυτά, είχαν διορισθεί στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, από το ίδιο το Eurogroup…

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Χουντής τονίζει ότι «Η επιστολή αυτή προσβάλλει την Ελληνική Δικαιοσύνηκαι ενδεχόμενη αποδοχή της -καθώς έχει τεθεί και ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα- θα αποτελεί ουσιαστικά κατάλυσή της».

Καταλήγοντας στα ερωτήματά του προς την Κομισιόν, της ζητά να απαντήσει άμεσα, αν «υιοθετεί την άποψη περί “αμνήστευσης”, και μάλιστα αναδρομικά, των ανωτέρω εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι διορίσθηκαν με απόφαση του EuroWorking Group» και αν «υπάρχει σε άλλο κράτος-μέλος αντίστοιχη προστασία διοικητικών στελεχών από το αδίκημα της απιστίας».

Απευθυνόμενος δε στο Συμβούλιο, το καλεί να απαντήσει ξεκάθαρα «σε ποια Αρχή αναφέρονται οι ανωτέρω υπάλληλοι, οι οποίοι πληρώνονται από το ΤΑΙΠΕΔ», «ποιος έχει τη δικαιοδοσία απονομής δικαιοσύνης, σε περίπτωση ύπαρξης κατηγοριών για απιστία», όπως στην προκειμένη περίπτωση, και τέλος, αν «επιβεβαιώνει ότι το θέμα έχει τεθεί ως προϋπόθεση εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα».

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24457:hountis-dijsselbloem&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου