Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Δέκα λόγοι γιατί η συμφωνία για τους πρόσφυγες είναι παράνομη και απάνθρωπη


Σαν μεγάλη επιτυχία, που καλύπτει τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών θέσεων, παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός την καταρχήν απόφαση στη σύνοδο της ΕΕ με την Τουρκία για τους πρόσφυγες.

Ας δούμε όμως γιατί αυτή η συμφωνία, που κάνει περήφανο τον Τσίπρα, είναι απαράδεκτη.

Γιατί η αποτυχημένη σύνοδος παρουσιάστηκε σαν επιτυχημένη προκειμένου να έχει κάτι η Μέρκελ στα χέρια της πριν από τις κρίσιμες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή σε τρία γερμανικά κρατίδια – όπου αναμένεται πανωλεθρία του κόμματός της.
Γιατί η επιστροφή προσφύγων, χωρίς την ύπαρξη επαρκών μηχανισμών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, είναι παράνομη βάσει τους διεθνούς δικαίου. Τσουβαλιάζοντας τους πάντες στην κατηγορία όσων «πέρασαν παράτυπα» τα σύνορα περιορίζεται δραστικά η δυνατότητα που έχουν να ζητήσουν άσυλο. H Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εξέφρασε ήδη την αντίδρασή της στη συγκεκριμένη πρόταση με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.
Γιατί οι δεσμεύσεις μετεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ (σύμφωνα πάλι με την UNHCR) είναι εξαιρετικά μικρές σε σχέση με τις ανάγκες.
Γιατί δεν υπάρχει αναφορά και πρόνοια για κατηγορίες προσφύγων που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο εάν επιστρέψουν στην Τουρκία
Γιατί η ΕΕ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της το ρόλο που συνεχίζει να παίζει η Τουρκία στην αύξηση των προσφυγικών ροών μέσω των βομβαρδισμών θέσεων Κούρδων που έχουν ως αποτέλεσμα να ενισχύονται οι τζιχαντιστές (αυτούς που εξόπλιζε η Γαλλία και οι ΗΠΑ είτε απευθείας είτε μέσω τηςΣαουδικής Αραβίας).

Εκρίζωση αμπελιών ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση!


Φτάσαμε και σ΄αυτό το σημείο. Δεν έχεις το δικαίωμα να φυτεύεις ότι χρειάζεσαι στο δικό σου χωράφι! Το πρόστιμο όπως θα διαβάσετε είναι 1200€ ανά στρέμμα, δηλαδή για 10 στρέμματα σημαίνει 12.000 ανά έτος, και μετά διπλασιάζεται.

Αν δεν έχεις να τα πληρώσεις προφανώς σου παίρνουν το χωράφι! Αν αυτό το εξωφρενικό μέτρο συνδυαστεί και με τον νόμο περί καταγραφής/δήλωσης των υδάτων (πηγών, πηγαδιών κ.λπ.) και με τον νόμο περί "τσιπαρίσματος" όλων των οικόσιτων ζώων ο οποίος εξακολουθεί να είναι ενεργός και περιμένει ευκαιρία εφαρμογής, τότε αβίαστα μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εφιαλτικό - οργουελικό σενάριο που θέτει σε εφαρμογή η Παγκόσμια Τάξη και οι κατά τόπους συνεργάτες της!

Παράλληλα είναι και ο "κώδικας Αλιμεντάριους" (Codex Alimentarius), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα μιλήσουμε γι' αυτό στη συνέχεια. Ξεκινάμε από την Ηλεία! Σε περιπέτειες έχουν μπει 500 περίπου αγρότες στην Ηλεία (όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα "Πατρίς") έπειτα από την αυστηρή εντολή - οδηγία που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση στην χώρα μας που λέει ότι, κάτοχοι αμπελοτεμαχίων που έχουν φυτευθεί δίχως αντίστοιχο δικαίωμα φύτευσης μετά την 31η Αυγούστου 1998, δεν νομιμοποιούνται και υποχρεούνται να τα εκριζώσουν!

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομία του νομού Ηλείας έχει ήδη ενημερώσει τους δήμους για το θέμα ζητώντας να κληθούν οι αγρότες- αμπελουργοί πριν βρεθούν προ εκπλήξεως με τα τσουχτερά πρόστιμα. Η διευθύντρια της υπηρεσίας, Μπέκυ Σπυροπούλου, ερωτηθείσα χθες για το θέμα που έχει ανακύψει επεσήμανε ότι τα εξής: «Για όλα τα αμπελοτεμάχια που είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες πρέπει να έχει εκδοθεί από την Υπηρεσία σχετική άδεια.